Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

qwer1234 kiemelt beszámolói
qwer1234
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Üdv!
Február 24-től március 4-ig voltunk kint a családdal Murauban. Mivel majdnem éjflkor érkeztünk a szállásra 24-én, ezért másnap még csak 9:30 körül értünk a felvonó aljába. Nem úgy mint a rá következő összes napon. Minden nap 7:55 és 8:10 között megérkeztünk a parkolóba, ahol az első sorba sikerült beállni, ami a nap végén nem rossz. Ennek ellenére a felvonónál 10. helynél jobbat nem sikerült kifognunk. :-) Egyébként a kabinos felvonó minden nap 8:25 környékén indult. Tehát ha valaki arra hajt, hogy elsőként karcolja bele a nyomot a frissen ratrakolt pályába, akkor korán kell kelni.
A felvonózárás pedig így néz ki:
Rosenkranz ülőszékes: 15:45
Rosenkranz csákányos: 15:30
sixpack (16/17): 15:45
dupla csákányos: 16:00 de inkább 15:58 !
6-os kabinos, középső állomás (2): 16:15
10-es kabinos (18): 16:00

15:45-ös Rosenkranz felmenetellel és a 16:15-ös 6-os kabinossal ki lehet hozni a maximálisat időben. Addigra már oszlik a tömeg az egyesen és nem merő életveszély lemenni a tömeg miatt. Más kérdés, hogy a pálya ott már irgalmatlanul össze lesz túrva. Ráadásul a völgyben a plusz fokok megteszik az áldásos tevékenységüket és kellemetlen vizes hóban lehet lefelé jönni. Az utolsó nap biztonsági okokból már én is kihagytam a parkolóig sízést, ha addig nem történt baj, akkor ne az utolsó szakaszon legyen valami.

18-as pálya 11-ig ok, de utána az alja nagyon rossz lesz. A 12-es szintén hulladék 11-től. Persze ha nagyon hideg van akkor nem annyira. Az új 10a nekem tetszett, alig jár arra valaki.

A síiskolák is teltházzal mennek, előfordult, hogy a 18-as pályán 4 csoport is volt egyszerre, 4 külön helyen szinusz görbét leírva. Talán jobb is, hogy a csoport tagjai libasorban mennek egymás után, mert kiszámíthatóbbá teszik a mozgásukat.

Állatok ismét voltak. Egyszerűen nem értem, hogy ha 50-60-al megy, miért kell 2 centire fordulni pláne gyerek előtt/mögött/oldalt? Kis hiba, aztán kész a baj. Vagy nagy sebességgel beugrat a letörésbe, ahol nem láthatja, hogy a letörés után egy kezdő megy éppen keresztben hóekében. De gyerekek között is vannak életveszélyesek. 6-7 éves kölyök jön hóekében, nagy sebességgel és nem előre néz hanem hátra.
qwer1234
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Tegnap jöttünk haza Murauból. Az idő eléggé változatosra sikerült, szombaton borús, vasárnap havaseső/hó, hétfő napsütés, kedd borult, szerda borult/párás ködös. Szombaton viszonylag rossz volt a hó minősége, látszott, hogy régen esett már és betett a folyamatos meleg idő. A vasárnapi hóesés kifejezetten sokat javított ezen, így hétfőre már tökéletes volt minden. Sőt a szikrázó napsütés mellett még a Rosenkranzon sem fújt a szél!
A pályákon túlnyomó részt magyarok voltak, elvétve azért előfordult néha osztrák is meg szlovák is. Sor csak a tanulócsákányos felvonónál alakult ki általában reggel 10-től délig, illetve az ebéd utáni időszakban. A sort itt az átlag emberek próbálták betartani, de mindig jött egy oktató + a csoportja akik egyszerűen előrementek akár 10-15 gyerekkel is, így megnövelve az egyébként is hosszú várakozási időt. Körönként átlagban 2 csoport érkezett és az sem sokat segített, hogy párosával küldik fel a gyerekeket. Nem igazán értem ennek a dolognak a működését, bár tudom, hogy évek óta ez a szokás, bár eléggé rossz szokás. Ezt megcsinálja az osztrák oktató is és a magyar is, leszarva a sorban állókat, holott ők is megvették a jegyet ami már 36 euró tehát nem kevés. Ha kettővel, hárommal több csoport lenne, akkor kialakulhatna az is, hogy a sort végigállók egész nap a sorban állhatnának anélkül, hogy sorra kerülnének. Ok, ha csak az oktató megy előre, hiszen viseli a Kreischberg feliratú síruhát, tehát őt ott dolgozónak tekintem, na de az oktatandók ugyanazt a síbérletet veszik mindenféle előjogok nélkül. Ha ide tévedne egy oktató, akkor megmagyarázhatná, hogy van ez!?
Nálam oktatási szempontból Kreischberg visszaesett. Az oktatás részévé kéne tenni a sorállást is, ez is hozzátartozik. Enélkül kis tahó gyerekeket sikerül képezni és nem a gyerek lesz a hibás.

Az új sixpackos felvonó alatti 15/17-es pálya új nyomvonalát idén sikerült kipróbálnom, két éve még az ami most fekete, az akkor még piros volt. Ezt kerüli az új nyomvonal, ami szerintem igazán jó lett. Fent is és lent is lehet kerülni a meredekebb szakaszokat, így a gyengébben sielők is biztonsággal le tudnak siklani.

Összességében a pályákból megint ki volt hozva a maximum, az üzemeltetés így 5-ös.
qwer1234
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2010.02.02.
Jan.28-jan.31 között voltunk Mauterndorfban, ebből 3 napot tartózkodtunk Obertauernben.
Pontokban szedtem össze a pozitívumokat és a negatívumokat:
+ Megfeleően sok pálya
- Ezek nagy része eléggé bénán van összekötve. Sok összekötő pálya nemhogy nem lejt, de néhol még emelkedik is.
- tauernrunde ebből következőleg eléggé munkás bizonyos szakaszokon.
- Hütték árfekvése igen magas, mint ahogy az egész helyé. A tömeg egyébként a felső hüttékben van. A liftek aljában ugyanakkor lézengés.
+ Ha süt a nap, akkor gyönyörű a kilátás.
+ A lifteknél egyszer sem volt sorállás.
- Kevés az olyan kék pálya, ami konstans kék. Sok helyen erős letörések vannak. Amolyan Hochkarosan kék.
- Sokszor nem egyértelmű a pálya jelölés a terepen. A térképen látod, hogy merre kéne menni, de a valóságban nincs rendesen jelölve.
- Az idő rendszeresen rosszabb, mint a környező síterepeken. Míg Grossecken süt a nap és -5fok van, addig itt köd, hóesés és -12 fok. Két terep között 15km a távolság. (Mondjuk ettől hóbiztosabb is a terep.) Mindenképpen érdemes ezért Lungau sírégió bérletet venni, mert akkor legalább lehet kellemesebb terepre váltani.
+ Néhol fűtött ülőlift. -12 fokban ideális.
- Nem jött át a hangulata a helynek. Olyan volt mint egy svájci rideg síterep.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.