Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

maximus* kiemelt beszámolói
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Zell am See
2011.12.30.
9:30-ra értünk az Areitbahn aljához, a lépcső aljától 10 méterre volt ekkor a sor vége, 10:05-kor szálltunk be a kabinba. 35 perc, elnézést a pontatlanságért. Negyed 5-kor indultunk a csúcsról, 10-12 centi friss havat láttunk ekkor, a hivatalos adat is ekörül van. A völgyben parkoló autónkon 5 centi volt. Ma reggel 8:50-kor értünk a völgyállomáshoz, legfeljebb két percet vártunk mi is a beszállásra. A mai egész napos havazás hatására sokkal jobbak lettek a pályák, hivatalosan 15 centi friss hó esett, isteni volt, még délután is lehetett szűz részeket találni a pályák szélén.
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Zell am See
2011.12.29.
Csütörtöki (dec 29.) helyzetjelentés:

Völgybe beülő felhőre és hószállingózásra ébredtünk. 9:20-ra értünk az Areitbahn aljához, már ekkor 40 perces sor fogadott minket. Lent a völgyben -2, feljebb -6 fok volt. Folyamatosan hószállingózás eredményeképpen a nap végére 12 centi friss porhó esett a csúcson, a völgyben pedig nagyjából 5 centi. A hójelentésekben leírt mennyiségű és minőségű hóval nem találkoztunk, több helyen is kerülgetni kellett a földes részeket, valamint kivétel nélkül az összes pálya jeges volt. A folyamatosan hulló havat a tömeg azonnal összetúrta, de óriásbuckák nem keletkeztek szerencsére. A Sonnenalm körüli piros pályák voltak a legjobb állapotban, kevés ember volt rajtuk, nem voltak összetúrva. Holnapra még több havat mondanak, a pályák valószínűleg jobb állapotba kerülnek majd, de lehet hogy csak a rossz látási körülmények miatt nem élveztük annyira őket. Különben a völgyben nagyon jó kis téli hangulat van.
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Kaprun
2011.12.29.
Szerdai (dec 28) helyzetjelentés:
Egész nap végig szikrázó napsütés, egy felhőt nem láttunk akármerre néztünk. Átlagban -2 fok lehetett, a Langwiedboden-nél épphogy nem olvadt, fent a gleccseren fújdogált a szél és hűvösebb volt. Mindenhol tökéletes a hó minősége, azonban a gleccserpályák kivételével mindent összetúrt a tömeg. Jégfoltokkal nem találkoztunk, a buckák között is csak kemény, döngölt hó volt. 11:30-tól 14:30-ig voltak a legtöbben, a lenti felvonóknál nagyjából 10 perc, a fenti csákányokosnál 5 perc várakozás volt a jellemző. Amikor a tömeg az alpincenterben ebédel érdemes kihasználni a kevésbé zsúfolt pályákat. Összességében a gyönyörű idő ellenére nem volt felhőtlen a síelés a tömeg miatt, egyedül a széles gleccserpályák nyújtottak menedéket :) A napokban havazni fog, a freeride útvonalak ismét szüzek lesznek.
Kaprun-elso-nap-2011-12-28-012.JPG
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2010.12.07.
A mai nap szintén egész jól indult. Már reggel 1 fok volt a völgyben, ezért a délelőtti napsütés szép kis károkat okozott a pályákon. A Zentralbahn környékén lévő pályákon rendesen kibújt a föld a hó alól. Ezek délre már használhatatlanok voltak. (persze akadtak elszántak, akik a földes-kavicsos pályát kihívásként kezelték, és kényszert éreztek rá, hogy lejöjjenek rajta. Legalább mi jót mulattunk a felvonóról :)
Déltől kettőig már megint beültek a felhők, és a pályák is kásásak voltak. Aztán durván fél háromtól megint elő-elő bújt a Nap, így újra lehetett síelni. A levegő hűlésével javultak a pályák.
Volt olyan pálya, ahol szinte egész nap nem volt napsütés, míg máshol pedig szinte végig. Bosszankodtunk is, hogy a jó pályák mind felhőben ültek, vagy pedig olvadtak nagyon. Olyanok voltunk mint a napraforgók, mindig arra mentünk, ahol épp kevesebb felhő volt. (Persze amikor kinéztük épp jó volt az a rész, de mire fölértünk a felvonóval már megint felhőben úszott az a rész.) Jelentősen csökkent a hó mennyisége mind völgyben mind a hegyen. Csütörtöktől hatalmas havazás fog kezdődni, a bergfex.at szerint vasárnapig 130 centi fog hullni. Ismerve a bergfexet ennek csak a töredéke fog leesni, de ha már csak a fele meglesz, az sem gyenge. Sajnos mi ennek nem igazán örülünk, még az is lehet, hogy kölcsönzök egy freeride lécet, ha tényleg ennyi friss hó fog esni. Holnapra még jó időt mond, bár a mai után már nem hiszünk semminek.
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2010.12.06.
Sziasztok!

Tegnap érkeztünk meg Obertauernbe, pontosabban Twengbe. Ma síeltünk 10-től zárásig. Reggel csak pár felhő volt az égen, egészen jól indult a nap. Aztán 11 felé befújta a szél a felhőket a katlanba. A folyamatosan fújó szél miatt jöttek-mentek a felhők, a Nap csak nagyon ritkán lesett ki mögülük. Fél 3 után egy kevéssel újból kitisztult, főleg az alsó pályákon. Végre láttunk is valamit, élvezet volt a síelés. A kisebb parkolók és a kabinosnál lévők dél körülre megteltek, azonban a szélsőkben bőségesen maradt hely egész nap (értem ezalatt például, hogy a P6-osban legfeljebb 10-15 autó állt). Pont annyi ember van a pályákon, hogy ne érezzük magunkat egyedül. Ez alól kivétel a Krigsalmbahn-nál a 21a jelzésű kék pálya. Már 11:30 körül össze volt túrva, és rettentő sokan voltak rajta. Az összes többi pályán senkit nem kellett kerülgetni, a felvonóknál semmit nem kellett várni. Azért érezni, hogy nincs 2 méter hó, ugyanis a szél és a farolgató sporttársak alaposan letolták a havat a meredekebb részekről. Egy-két pályán kialakultak földes-kavicsos részek, de ez tényleg ritka volt. Holnapra és szerdára gyönyörű napos időt mond a bergfex, reméljük úgy is lesz! :) Egyébként sok magyar hangot hallottunk, ha valaki esetleg olvassa a fórumot írhatna... :)
maximus*
6 élménybeszámolót írt
6
14 éve tag
Ausztria
Obertauern
2010.02.17.
Már 3 napja rójuk a köröket Obertauernben. Eddig gyönyörű napos idő volt, egyedül ma olvadt dél körül egy picit, máskor azért hűvösebb volt. Néhol igen erősen fúj a szél, nem árt erre is figyelni. Talán egy picit többen vannak ezen a héten, mint eddig (ismerősök beszámolója alapján), de így a maximális várakozási idő 5-10 perc. Ma leállt az egyik parkolótól induló lift, nevezetesen a Grünwaldkopfbahn, ami miatt beállt a fél hegy. Jó óra kellett, amíg mindenki kikerülte a részt, ugyanis csak egy kétüléses felvonó ment a 4-es helyett. Egy-két meredekebb pályát a nap folyamán teljesen kikoptatnak, néhol még egy kis fű is kilátszik a jeges részek alól. A többi részen remek a hó minősége. Délután felé már egy-két pálya kezd buckásodni, ilyenkor mi már bújócskázunk a tömeg elől. Általában a tömeg a fenti hüttékben van 12:30-tól 14:00-ig, ilyenkor érezhetően kevesebben vannak a pályákon, aki teheti, síeljen ekkor, és vagy előtte vagy utána egyen-igyon, megéri! Mi 9-kor már a parkolóban vesszük fel a cipőt, egészen 11-12-ig remek pályákon lehet síelni. Ajánlom ekkor a felső pályákat, oda lassabban ér fel a tömeg. Mi ha látjuk, hogy már gyűl a nép, akkor átmegyünk másfelé. A kisebb parkolók általában 9:30-10:00 felé megtelnek, ez után már csak a szélső nagyobb parkolókban találni helyet (minél később megy az ember, annál többet kell keresnie). Fél ötig jár minden lift tudomásom szerint, aki fanatikus, annak érdemes az utolsóval felmenni a lehető legmagasabbra. A tömeg fél 4-kor eltűnik teljesen, érdemes kihasználni azt az egy órát! Aki szereti a szép színeket, no meg a szép képeket, akkor valamelyik csúcson lepihenhet, és a narancssárga naplementét fotózhatja. Az árak igen húzósak, mi a kocsi csomagtartójában alakítottuk ki a mi kis hütténket, bár ez változhat másnál). Melegedőt nem igen találni, és az éttermek nagy része kiszolgálással működik. 1-2 helyen van egy kis önkiszolgáló sarok. Holnaptól már egy picit romlani fog az időjárás az előrejelzés szerint, bár ne legyen igazuk! :)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.