Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

apricot kiemelt beszámolói
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2015.02.01.
Ma reggel sikerült elsők között kiérni. Nem csalódtunk! Az 1-es és 7-es pályán elsők között lesiklani igazán jó érzés. Az idő is ideális volt sízéshez.
Érdekes módon azonban nem volt teljesen kifagyva a pálya, kicsit laza volt a hó. Ennek eredményeként hamar el is tűnt a ratraknyom. Azonban utána is jól síelhető volt a két fő pálya.
Kipróbáltuk a 2-est és a 4-est is. Maradjunk annyiban, hogy le lehet rajtuk csúszni. Nincs rajtuk sok hó, még dolgozni kell velük, hogy élvezhetően lehessen használni és ne azt kelljen keresni, hogy merre van a fehér út.

Hogy azok is lássák, akik esetleg nem merték bevállalni, vagy ma nem tudtak eljönni Eplénybe, íme egy 2 perces videó:

Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2014.12.29.
Ma nyitáskor már kint voltunk! Csodás idő, a pénztár nyitva (8:35). Sajnos a tetőn lévő nagy szél miatt már a pénztárban jelezték, hogy a Sólyom nem indulhat, de a csákányos használható azonnal (8:35). (Tájékoztatás ötös!)
A pályát az utolsó pillanatban is ratrakolták, így billiárd asztal minőségű pályán száguldozhattunk (pár napja még 15 fok volt...). 10 óra után kezdtünk többen lenni, sor kialakulni a csákányosnál. De akkor mi már hazafele indultunk...
Képcímek: 1. tanulópálya; 2. Napfelkelte a Síarénában; 3. Munkagép
IMG-0002.jpg
IMG-0003.jpg
IMG-0004.jpg
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2011.11.20.
Mi (2,5 éves kislány, 5 éves kislány, apukájuk és anyukájuk (léc nélkül)) ma 11 óra környékén mentünk ki "szezontnyitni".
A kicsi miatt a tanuló pályán kezdünk, ő még 0km-es, így most csúszott életében először. Délre már a tanulópálya ment neki :-)))
A nagyobbal az egyes pálya megnyitott szakaszát síztük meg párszor. Meglepően jó volt a hóminőség. A felvonó alatt volt kicsit gyengébb, mert oda lapáttal került a hó. De ott sem volt köves vagy olyan anyaggal kevert a hó, ami kárt tett volna a sílécben.
A pálya felső szakasza kicsit buckás, ott nem sikerült rendesen elteríteni a géppel a depókat, de senkinek nem okozott gondot.
A középső és az alsó (eddig mindig kritikus rész) tökéletes. 13 óráig jegesedés nem volt észlelhető, élvezhető volt minden fajta felkészültségű sízőnek.
Délután kezdett gyűlni a "tömeg", a környékről jöttek kicsik, nagyok. Ennek eredményeként kis sor alakult ki és a pálya is elkezdett jegesedni a használattól. Buckásodás nem volt tapasztalható (max. legfelül kicsit).

Nagyon jól éreztük magunkat (bizonyíték: a két lány elaludt az autóban hazafele) és fel is írtuk, hogy idén NOVEMBER 20.-án kezdtük a síszezont!
IMG-0105.JPG
IMG-0102.JPG
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2010.12.17.
Nos ami az infókat illeti, szerintem nem olyan rossz a helyzet, amit lentebb írjátok. Először is az új honlap most indult, minden fontos információ fent van frissen. És ha valaki semmiről nem akar lemaradni, akkor ott van a Facebook-os oldal, ahol napi frissítésben omlanak a hírek.

Én ma (péntek) délben voltam kint 2 órára. Az 1-es pálya teljes hosszában üzemelt az 1-es felvonóval és a Szent Sólyommal. (Ahogy a honlapon is jelzik)
Alig volt ember, folyamatosan lehetett menni. Sorbanállás nem is volt!
A pálya kifogástalan, végig friss hó volt rajta. A többi pályán pedig az összes hóágyú dolgozott, úgy látszik, tényleg komolyan gondolják, hogy holnap további pályákat nyitnak meg.

Én mindenkinek azt javaslom, hogy jönnön ki Eplénybe, de indulás előtt nézzen körül a honlapon vagy kérdezzen a Fórumban vagy a Facebook-on. Én jól éreztem magam!!!

(A képek telefonnal készültek)
IMG-0053.JPG
IMG-0054.JPG
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2010.01.06.
Ma kora délután, munkahelyről megszökve, kilátogattam az Arénába (milyen furcsa, hogy Veszprém környékén két helyszínt is így nevezek).
Régi parkolóban sok autó, az újat még nem szokták meg, így pimaszul közel a pályához is volt hely.
Gyors öltözés, majd a pénztárnál kedves személyzet tájékoztatott, hogy sima jegyet vagy csipkártyát is vehetek. Kérdésemre részletesen elmondták a tudnivalókat.
Mivel itt (ezen a fórumon) még nem olvastam erről, így leírom, hátha nem vagyok egyedül: A sízni vágyó vagy kér egy sima jegyet, amit dugdozni kell (vonalkódos) és műanyag lévén szennyezi a környezetet :-) vagy 500 Ft-os kaució fejében egy kártyát. Az utóbbi aztért jobb, mert közelítve a kapuhoz, az rögtön nyílik, valamint hazafele menet, ha leadjuk, akkor biztosan marad legalább 500 Ft-unk :-))) Na meg ezzel legalább nem terheljük Földünket.
Figyelem! Ha valamilyen oknál fogva nem tudjuk kihasználni a megváltott jegyet vagy bérletet, akkor azt kérésre visszaváltják!
Rögtön a Sólyomhoz mentem, ismerkedni vele. Bevallom könnyen ment. A havazás és a hóágyúzás rendesen megtöltötte az üléseket, amik takarítás híján a kedves vendégek hátsóját és hátát nedvesítette. Javaslatom az lenne, hogy ha éjszakára előre hajtanák a háttámlákat, másnap kevesebb felfázott vendég hagyná el az Aréna területét.
A pálya állapotáról nem írnék, az valóban kiválló. Le a kalappal! Hihetetlen, hogy mennyit számít egy kis természetes hó.
A sínapom zárásaként személyesen is megismertem két kedves embert azok közül, akiknek ezen kellemes élményeket köszönhetjük.
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Magyarország
Eplény
2008.02.26.
Kellemeset csalódtam a pályába! Nem gondoltam volna, hogy a szombati 15 fokos nap után még lesz valami a síversenyből. De lett!

Rajtszám szerint volt az indulás, kicsit nem értettem, hogy miért kellett ilyen sok rajtszám (1-200), de végül is ez mindegy.

Két futam volt, ami számomra közben derült ki. Az elsőben a pálya állapota jó volt, szerintem mindenkinek ekkor jobb lett az eredménye (nekem mindenképpen). Ekkor még nem volt teljesen sötét.

Miután mindenki lejött, hangosba mondták, hogy kezdődjön a második futam. Ez már teljesen lámpafényben! Ugyanazon a tűzésen folyt az is, így kicsit kádasodott már a pálya.

A futam végesztével páran tovább síztünk, míg el nem kezdődött a díjkiosztás. (talán egy óra is eltelt) Ajnádékok, érmek, kupák. Nekem is jutott :-)

Aki kihagyta, az sajnálhatja ;-)))

Jövőre is megyek!!!
apricot
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
Röviden: Jó volt!

Bővebben: A feluban (Scheffau) nem volt egy fikarcnyi hó sem, de a pályákon volt bőven. Szóval amit nappal lesíztünk, azt éjjel szépen visszarakták a pályára, sőt néhol még gyarapították műhóval is.
Szerencsénk volt, mert a 6 sízőnapból 5-ben ragyogó napsütés és 5-10 fok volt a jellemző.
Délután 2 környékén romlottak el annyira a pályák, hogy már zavaró volt a "jégtábla-bucka vergődés", de aki már járt Szlovákiában, annak ez is megfelel.
Sorbanállás: csak a nagyon ferkventált felvonóknál volt, ott ahol a kezdők tanultak, vagy nagyobb étterem volt a közelben. Máshol csak egy szusszanásnyi szünetnek tűnt a sorbanállás. Úgy kell elkézpelni, hogy a jegykezelő kapuig állt a sor, azon kvül már nem nagyon.
Érdekesség: pár pályán van "trafipax", azaz le lehet mérni, hogy mennyivel megy az ember. Ez nekem új volt.
Továbbá egy hét alatt nem mentünk csákányos liftel, tulajdonképpen székes felvonó van mindenhol.

Szállás: mivel kisgyerekekkel voltunk, így apartmanban szálltunk meg, ami pár éve felújított, mindent tartalmazott.

Nem is tudom, hogy mit írjak még. Inkább kérdezzetek!!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.