Attesz73 kiemelt beszámolói

2022.01.26. Síterep: Bellamonte, mások beszámolói
Sziasztok, több év elteltével jöttünk vissza ide síelni. (Jan 15-21) 3 síterepet játrunk be, Bellamonte, Cavalese és Latemar. Bellamonte-n sok miden nem változott, igazi kis családi síterep maradt a szorásos széles kék és piros pályákkal, de a moena-i oldalon van döngetős fekete is aki azt kedveli. Covid szabályok tekintetében felvonóknál ffp2 (gyerekeknél nem ellenőriznek túlzottan, illetve délután belazulnak). Tömeg szinte sehol nem volt, kellemes csípős hideg volt reggelente szikrázó napsütéssel és minimális széllel, délután is maradtak a minuszok a pályákon, így az állapot teljesen jó volt a végén is. Hüttékben nem kérnek green passt de maszkot hordtunk ha nem az asztalnál ültünk. Síbérletet a greenpass-al kellett aktiválni minden reggel a dolomitisuperski app-on, kb 3 másodperc volt, e nélkül nem nyíltak a kapuk a felvonóknál. Lengyelek voltak többen, rajtuk kívül pár magyar és cseh autóval találkoztunk, a síelők nagy része olasz volt. Hó a pályákon elégséges volt, viszont rég havazott így a fák és a pályán kívüli részek elbírtak volna még némi friss havat a tökéletes képeslap időhöz. A bellamontei kabinos tetején vadi új hütte épült, pincéres kiszolgálással helyben sütött pizzával pl. Sajnos a korábbi törzshelyünk, a pályarendszer közepén lévő un. boszorkányos hütte kiégett így zárva volt. Cavalese-n először síelltünk, nem túl bonyolult pályarendszer de alapvetően rendben volt, kár hogy csak nap végén hazafelé csúsztunk a hosszú fekete olimpiai pályán, mert az nagyon tetszett, de 1 napra tökéletes választás volt az Alpe Cermis, tömeg szinte semmi. Latemar már kicsit nagyobb, több páylával és felvonóval, sokan itt se voltak, tempós páyák vannak, itt is síeltünk már többször korábban. Továbbra is a rövid felvonók a pálya gyengéi, sokat kell ülni sajnos, cserében sok a pálya, figyelni kell merre jár az ember főleg a végén ha a kocsihoz akar csúszni utoljára.
Összességén nagyon szuper volt az idő, covid szabályok teljesen élhetőek (szálláson elég volt a sima maszk is és a boltokba is), greenpasst 2x kérték, a bellamontei pálya alján lévő körbárban és hazafelé egy Mekiben, árak nem emelkedtek túlzottan szerintem (sör 4-5 EUR, üdító 2,5, pizza 10-12, rántotthús hasábbal 12-14, gőzgombóc 9)
Aki tud menjen most, mert tényleg síelhet egész nap amennyit akar, nem kell várni szinte sehol a felvonóknál, minden pálya nyitva volt és reggelente mindet szépen ratrakolták is..
h i r d e t é s
2021.03.24. Síterep: Brigels, mások beszámolói
Ma is végig sütött a nap, reggel még ropogós friss havat élvezhettünk, aztán 2 után rohamosan olvadni kezdett sajnos, fent 2400-on mèg tűrhető, lentebb már erősen küzdős volt. Ma síeltük a legtöbbet, így nagyon jó élményekkel zártuk a túránkat. Még egyet fürdünk este aztán holnap reggel irány haza. Valószínűleg ha nincs a Covid nem jövünk ki Svájcba, de nagyon jó döntés volt, a fiam nagyon sokat tanult, ma már feketén is jöttünk és ez volt a cél. Jövőre azért szeretnénk közelebb csúszni, majd meglátjuk, de itt mi nagyobb biztonságba éreztük magunkat mint pl otthon az Intersparban. Annak ajánlom elsősorban a helyet, aki egy nyugis, nem túl bonyolult könnyen áttekinkhető helyet keres csodás faluval. Inkább piros pályákban erősebb, fekete és kék nem sok van, de tempósak és 1300m a szintkülömbség. Magát a Pradast is ajánlom, szinte pályaszállás medencével, szaunával, modern nagy apartmanokkal, minden benne volt az árban (ágynemű, törölközők, végtakarítás, szemeteszsák, kapszulák a kávéfőzőhöz, stb, tényleg csak kajára kellett költeni. Síbérlet is szezonzáró ajánlatként benne volt az árban, 1350 chf volt 5 éjszakára ami szerintem teljesen elfogadható. Ja, és jan végég jó a matrica is 😁
B8B5C202-F282-4914-9706-08961360686E.jpeg5693DE70-712C-42EA-9001-AF5B4F565E16.jpeg3761F99D-B3F2-4B11-8F90-D194BF419B16.jpeg395FB7DB-80A7-4E84-9DF4-DAD0FB4F906F.jpeg
2021.03.21. Síterep: Brigels, mások beszámolói
Ezt a síterepet választottuk a családdal mert 1. itt dolgoznak ismerősök 2. itt van a szálláshoz welness és szinte pályaszállás. 10-11 órás út után érkeztünk meg, a határokan nem volt probléma.
Ez a hely alapvetően egy kisebb pályarendszer, 40 km-ert írnak rá, ma (vasárnap) voltak a pályákon de azért tömeg nem volt, felvonóknál nem volt senki előttünk. Maga a falu amúgy tünemény, szűk utcákkal, szép házakkal, a főútról kb 5 km feljönni a szerpentinen. A hütték nyitva vannak de beülni nem lehet, előtte kell megenni, meginni amit veszel. ilyenkor jó ha közel vagy mert mi a szálláson ebédeltünk. Nagy a sífutóélet a környéken, illetve szánkópályák is vannak bőven, sokan tolták nem csak a kijelölt pályán, hanem a sípályák szélében is, bár elég veszélyes de nagyon figyeltek így nem volt zavaró. Magáról a síterepről: első napon vagyunk tól, a szállás mellett (pradasresort.ch) van gyerek gyakorló pálya oktatással, így kilépve az apartmanokból 15 m-re be lehet a gyerekeket iratni ha kell. Maga a pálya nem túl bonyolult (még csak az alsó részén jártunk mert a 9 éves fiamat tanítottuk) de szépen kezelt, ratrakolt. Papíron van kék pálya pl a középállomástól (Crest Falla) de gyakorlatilag piros ami ki van táblázva, 3-4 letörés van ami nehezebb kezdőknek de amúgy kellemes gyakorolni. Holnap a páylákról írok részletesebben, ma a felfedezés volt és az esti medencézés, 90%-ban helyiek síelnek itt pár némettel, lengyellel, magyar rendszámot nem láttunk.
image11.jpegimage10.jpegimage9.jpegimage8.jpegimage7.jpegimage6.jpegimage5.jpegimage4.jpegimage3.jpegimage2.jpegimage1.jpeg
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
Havazás Előrejelzés
SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.