Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Nildiko kiemelt beszámolói
Nildiko
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Február 15-22. között voltunk Pinzolon. Több mint 10 éve síelünk Olaszországban, de ez volt a legváltozatosabb hét időjárásilag. Első nap szemerkélő eső, aztán hó, köd, szaharai színes hó, napsütés, jég, meleg, szóval minden, ami egy kültéri sportnál csak előfordulhat. Így volt, amikor munkásabb volt a pálya, volt amikor lendületesebb.
Az eső, meleg miatt nem kell aggódni, mert olyan masszív hóréteg van a pályákon, ami jól bírja az időjárás változásokat. Hosszú lesz a szezon szerintem. :)

Ha kicsit rosszabb volt az időjárás, kevesebben voltak, szinte kihaltnak éreztük a pályákat. Pedig itt aztán nem szokott tömeg lenni. Pedig sokan vannak, csak eloszlik a pályákon. Egyedül azt lehet észrevenni a lifteknél, ha mennek át Madonnára, vagy jönnek vissza az emberek.
A pályákon jól lehet tanulni, gyakorolni és haladóként is élvezetes. Nekem még mindig a 7-es (ill. 107-es az új számozás szerint) a kedvencem. Bár átestünk a tűzkeresztségen és végigjöttünk a lányommal a Tulot fekete pályáján is. Hát tényleg meredek!!! Nem volt rossz! Eddig a lányommal csak az alsó felén voltunk. Az is fekete, de most ezt is megpróbáltuk.
Nagyon sok kisgyereket oktatnak a pályákon, s nagyon sok lengyel csoport van. Érdekes hogy mennyien vannak, pedig ők messzebbről jönnek mint mi, s még hegyük is van!
Az odautazásról. Újabban Szlovéniának megyünk/jövünk. Így elkerüljük a dugókat, s gyakorlatilag Trentóig autópályán, autóúton megyünk.

A szállásunk most is Stremboban volt, a Residence Erikaban.
Szóval jót síeltünk. Csak ajánlani tudom Pinzolót is és az Erikát is!!!!
Nildiko
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Szlovákia
Kosutka
2013.02.20.
18.-án hétfőn jártunk Kosutkán (3 felnőtt, egy 7 éves és egy 9 éves gyerek). Nagyon örültünk hogy rátaláltunk erre a helyre. Olasz feelingünk volt!!! Tiszta örömsízés!!!! Nagyon jól kezelt kemény pálya, még a nap végén is! Az hogy az alja jegesedik, az benne van a pakliban minden ilyen, alján meredek pályánál. De nem egy hosszú szakasz, lehet rajta gyakorolni!! :) Vagy kikerülni. De nem veszélyes a jegesedés sem.
Korrekt személyzet, segítettek a gyerekeknek, az enyémeknek is. Ők itt láttak először lámpás tányéros felvonót. Ezt is megtanulták.
Amióta gyerekeim vannak, fontosabb a WC-k állapota is síeléskor. De itt ezzel sincs gond.
Szóval kellemes meglepetés volt, s biztos vagyok benne hogy visszajövünk még!
Amit elfelejtettem, nem volt tömeg, várakozás, pedig több iskolás csoport is volt oktatáson. Egyedül akkor kellett a lifteknél többet várni, amikor kicsik mentek fel, s nekik esetleg kellett segíteni.
Nem is értem miért csak ennyien voltunk??
Szóval csak dicsérni tudom Kosutkát!!!
Nildiko
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Szlovákia
Myto
2013.02.19.
17.-én vasárnap voltunk Myton. Nagyon sok hó van Szlovákiában, ez látszott már útközben is, a pályákon is. Nem az a tükör sima pályák voltak, de abszolút jól síelhető volt. Délutánra vizessé, kásássá vált az alja és erősen buckásodott.
Jót tett a pályának, hogy lecserélték a húzós lifteket az ülősre, mert bár sokan voltak, minimális volt a sorban állás.
S a pályákon is eloszlott a tömeg. Volt felhős időszak és napsütés is. A legszebb azonban az volt, mikor a felhők közül megjelent Chopok Juh! Szikrázott a napsütésben. Még a felvonók is jól látszottak!
Jó kis síelős napunk volt. A pályák ratrakos kezeléséről azért vannak kételyeim. Vajon használják? Főleg hogy másnap Kosutkán voltunk (lsd. ott). Persze hogy használják, zárás után el is indultak, csak hogy?
Nildiko
4 élménybeszámolót írt
4
15 éve tag
Jan. 19-26 között voltunk Pinzolon a családdal (egy 7 éves lány, 9 éves fiú és a férjem). Mivel a hétvége is síeléssel telt, gondoltam ha utólag is, de leírom milyen volt Pinzolon.
Nagyon szeretjük ezt a helyet, itt tanultak meg a gyerekek síelni Bundinál.
A terep szerintem ideális családoknak. A fórumon olvasgatva mindig azt látom, hogy azután érdeklődnek a gyerekesek, milyen játszópark stb. van egy adott helyen.(Azt hiszem itt is van egy zárt játszóház). Nálunk sokkal fontosabb az a szempont, hogy a pályákon milyen az ülős és húzós liftek aránya. Mert az rendben van hogy van varázsszőnyeg (mert itt is van), de azt hamar "kinövi" a gyerek, aztán irány a pálya! S mikor az ember abban fárad el, hogy a csákány a térdénél van, hogy a gyereknek jó legyen, s így kell egész nap felvonóznia!!! Mert egyedül még nem tud ugye, mert kicsi.
Na Pinzolon nincs húzós lift!!!
Olaszországban, valahogy mindig jobb ez az arány, mint Ausztriában. Sógoréknál jobban szeretik a húzós lifteket.
Síbérlet árak: Ausztriában 6 éves kortól már fizetni kell. Tavaly a decemberi születésű, akkor 8 éves fiam még ingyen síelt Olaszországban.
Pályák: A mi kedvencünk a 7, 8-as pálya volt. Lendületes, dinamikus, mindig jó minőségű hó van rajta és nincsenek sokan. A tömeg nélküliség az egész pályarendszerre igaz.
Talán csak azóta vannak sűrűbben egyes felvonóknál az emberek, amióta össze van kötve a terep Madonnával. Biztos itt is vannak olyan időszakok amikor rengetegen vannak, de amikor mi voltunk, mindig eloszlott a tömeg a pályákon.
Az étteremben délben a Dos del Sabion állomásnál, viszont alig lehet asztalt találni. Ezért mi a déli pihenőkre át is szoktunk a Tulot alsó állomására. Nem kell feltétlenül végig menni a 17-es nehéz szakaszokon. A 18-assal a legnehezebb rész kikerülhető. Ha pedig az alja nagyon jeges, akkor kabinnal mentünk le 8-ason keresztül(mármint a lány szakasz, a fiúk mindig léccel :) ).
Mi a legtöbbet piros pályákon megyünk, mert a gyerekek hamar rászoktak a síelés élvezetére, de szeretjük a feketét is. Például a 2-est. Van persze itt is kék pálya, a két üléses felvonóval lehet hozzá felmenni.
Van egy nagyon hosszú piros pálya az 1-es. Ez gyakorlatilag a pályarendszer tetejétől visz a kabinos felvonó felső állomására. A nap végére, mivel a legtöbben itt jönnek le a pályákról buckásodhat a teteje, de ez egy viszonylag rövid és széles szakaszon van.
Úgy nagyjából ennyi. Mi nagyon szeretjük Olaszországot és az olasz pályákat. S bár lehet hogy egy nagy síterepnek is meg van a maga vonzereje, de lehet hogy a kicsi néha többet nyújt...
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.