Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Kele1978 kiemelt beszámolói

2009.12.31. Síterep: Gerlitzen Alpe, mások beszámolói
Sziasztok!
Tegnap érkeztem haza Gerlitzenről, gondoltam beszámolok. Ha érdekel, majd elolvassátok:
26.-ától voltam kint, és mondhatom érdemes volt kimenni a gyenge hóhelyzet ellenére is. A városban (Annenheim)egy deka hó nem volt, sőt plusz 4-5 fokkal is lehetett számolni. A tetőn azonban rendben voltak a pályák, csak néhány volt lezárva, a többi viszont remekül síelhető volt. Minden lift ment, s bár rengetegen voltak a 4-8 beülős liftek gyorsan "nyelték" az embereket. A sok ember a pályán egész jól eloszlott, de azért már kellett vigyázni a gyerekekre, és a mazsolákra. A pályákat nagyon jól kezelik, folyamatosan hóágyúztak, és ratrack-oltak. Reggelente, délelőttönként nagyon jókat lehetett menni, de délutánra már jegesedett egy két pálya rendesen. Az utolsó nap az enyhülés miatt inkább kásásodásba fordult, mert annyira olvadt a hó. Összességében nagyon rendben van a pálya, bár ráférne már jó néhány centi friss havacska. A felvonó aljában 40 centit írnak, de annyi még jóindulattal sincs, legfeljebb 10-15 cm. De az 30.án még tényleg viszonylag rendben volt.
Egy kis javaslatom is lenne szállásügyileg. Ugyanis én előfoglaltam egy neten hirdetett szállást, (nem mondom a nevét), de amikor odaértünk, még az is kétséges volt, hogy egyáltalán működik-e. (még szerencse, hogy nem fizettem érte semmit). Így helyben kerestünk szállást amit kb. 10 operc alatt sikerült is. Egy kedves néni (Ani néni) adott szállást mindössze 25 Euróért, reggelivel, 10 percre (síbakancsban) a pályától. Fantasztikus volt! Nagggggyonnnn bőséges reggeli, tiszta, meleg, hangulatos szoba, konyhával, és mindennel amit el lehet képzelni. Ha valakit érdekel, írjon, és elküldöm a néni számát.(csak németül tud).
Szal én a Gerlitzenre készülőknek azt javaslom, hogy ha lehet, még várjanak az utazással, hátha lesz friss hó, de ha haaszthatatlan, akkor rajta, nem fognak csalódni.
Ha szükségetek van még friss infóra, akkor is írhattok!
Jó síelést, és nagyszerű havat mindenkinek!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »