Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Bencee kiemelt beszámolói
Bencee
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Olaszország
Falcade
2010.01.14.
Azt hiszem mindenkit megnyugtathatok, hogy csodálatos helyre fog menni, ha ezt a vidéket tűzte ki uticélul. Hálás lehetek édesapámnak, hogy lehetővé tette, hogy egy ilyen kiváló síterepen tapasztalhassam meg életemben először a síelés gyönyörét. :) A táj szépségeiről már nem is beszélve.
A síterep tényleg nagyon kiváló és gondolom az olaszok vidám és jókedélyű mentalitásáról sem kell mesélnem, ami csak emeli a síelés és az ott töltött idő értékét. Nem csupán mese, hogy 'Tre Valli egyike a Dolomitok legjobb síterepeinek', bár több olasz síterepen még nem jártam. A pályák jól kezeltek voltak, csupán két helyre emlékszem, ahol délutánra bebuckásodott: az egyik a Molino lift aljához vezető kék-piros-fekete pálya, ahol mindenki átment hazafelé, aki nem felvonóval utazott lefelé. A másik pedig egy pályakereszteződés körül, ahol szintén nagyon nagy volt a forgalom. Azt hiszem a 100 km-nyi pályát nézve ez elhanyagolható. Egyébként itt tényleg mindenki megtalálja a magának való meredekséget a zöld pályáktól kezdve a legmeredekebb feketékig. A pályarendszerben el lehet veszni sípálya térkép nélkül. A száguldás és kanyargás mellett igazi túra élményt nyújt! 6 napig síeltem itt és szinte egyik felvonónál sem kellett 2 percnél tovább várnom (március közepén voltunk). Nekem nagyon tetszett, hogy a legtöbb felvonó nem csákányos, tányéros, hanem ülősek és kabinos is volt.
A profilom alatt feltöltöttem a kedvenc általam és barátaim által készített képeket.
Bencee
2 élménybeszámolót írt
2
16 éve tag
Hello Mindenkinek!

Én szombaton jöttem haza Lengyelországból, Zakopane melletti faluban laktam, Murzasichle-ben. Nagyon szép és hangulatos, magávalragadó térség, jártam Male Ciche-n, Harenda-n és Kasprowy csúcsain is, valamint kisebb pár száz méteres pályákon.
Aki hosszabb több km-es pályákra vágyik, ill nagyobb pályarendszerekre, hosszabb csúszásokra, azoknak nem ajánlanám, mert elvileg Kasprowy a legnagyobb, 12 kmnyi pályával rendelkezik, bár szerintem nem volt annyi, csak a szélesebb pályákat szeretik 2-3 pályának venni esetenkén, lásd Harenda.
Kasprowy árairól: az pálya legaljától csak kabinos felvonóval tudsz felmenni, amiért mindenképp ki kell fizetned 30 zlotyt, ez olyan mint egy buszjegy. megveszed, becsekkolsz vele, felvisz(egyszer át is kell szállni), és a jegyet ki is dobhatod, a lényeg hogy egy menetre érvényes, csak felfelé! Ha feljutottál a felvonóval, onnan le kell csúsznod a kasszáig, ahol vehetsz különféle jegyeket, úgy emlékszem mi 80 zlotysat vettünk (2en egyet) és az egyik felvonó(ott csak ülősek vannak) 5 zlotyt vett le menetenként, a másik pedig 6-ot, szóval kb 5öt csúsztunk fejenként, vagyis 4et és a végén ami rajta maradt, azt kifizették, plusz volt rá 20 zloty kaució is. Annyi a lényeg, ha ezzel a jeggyel lecsúszol az aljáig, akkor onnan megint 30-ért kell újra venned egy jegyet a kabinosra, szóval a 80 zlotysat nem tudod felhasználni, ezért mi csak azon a szakaszon csúsztunk ahol voltak ülős felvonók és a végén, amikor már szinte nem maradt egység a kártyánkon, akkor visszaváltottuk és lecsúsztunk az aljáig, sőt még a városban is síeltünk az emberek között, mert a buszunk a városban várt, nagyon buli volt! Nagyon széles járdák voltak és jó havas volt, így nem kellett legyalogolnunk! :D
Ennyit Kasprowy árakról!
Egyébként Zakopane kezdőknek jó sztem(kivéve pár pályát+ Kasprowyt) és minden nap máshová lehet "kirándulni", bár a pályák rövidek.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.