Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Buckafényező kiemelt beszámolói
Buckafényező
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2006.03.05.
Március 4-én 0 fok feletti melegben, kellemes firnezés zajlott az időnkénti heves hózáporban, majd délutántól kezdett húzni a fagy és emiatt gyorsulni a pálya. Viszonylag sokan voltunk, de mivel tele van a drótkötél kampókkal, semmi sorbanállás nem volt egész szombaton.
Pénteken állítólag nagyon kevesen voltak a meghirdetett rendkívüli hétköznapi sí-napon. Március 6-án is mennek a liftek , de azt hiszem nagyon nagy hó esett! Hogy mennek vajon fel a buszok a parkolótól? Ha itt Pesten megvan a 20 centi, akkor mi lehet fent? Minimum a duplája!
Csak azt tudom mondani, hogy csak irigyelni lehet azokat, akik holnap (március 6-án)feljutnak és élvezhetik ezt a márciusi 30-40 centis szűzhavazást! Jó volna olvasni valamit erről kedden.
Szeretnénk március 15-én fent ünnepelni. Ugye lesz lift? Mert hóra számítok!
Ne feledkezzünk el Hideghegyről és jöjjünk fel idén minél többen!


Buckafényező
2 élménybeszámolót írt
2
18 éve tag
Magyarország
Nagy-Hideg-hegy
2006.02.12.
2006. február 12-i helyzet:
Hideghegyen a hó 70-110 cm. Ez országos rekord. A liftek működnek. A pályák többé kevésbé ratrakolva vannak, bár aki hozzá van szokva az olasz, osztrák vagy szlovák terepek nyújtotta idilli reggeli pálya simasághoz, csalódni fog.
A Királyréttól 4-5 km-re lévő parkolóból f9-9 körül gond nélkül lehet a hegyre feljutni a 3 Merci kisbusz egyikével. Sajnos csak hétvégén. Hólánccal, rutinos sofőrökkel felszerelt megbízható buszok visznek fel, ami bőven megéri az árát. Délig gyakorlatilag nincs nagy tömeg a liftnél, de utána bizony fel kell készülni a sorbanállásra, ami 15-45 perc is volt feb. 11-én. Viszont ha nyomod délelőtt, ki lehet fáradni már addigra simán.
Az erdőben a fák között pihe puha 40 centiben heli-sízős feelingje van az embernek, sőt - mivel elsőnek értem fel - a pálya is olyan volt majd egy órán át, amíg szét nem túrták az érkező sízők. Az egész valami csoda! Az ember csak tűz lefelé, combig hasítja a havat, a léc orra meg veri fel a pofájába azt. Sokan vagytok nyilván akik ezt ismeritek, hisz ezért élünk mi sízők, vagy nem? És hogy ezt itthon, kis hazánkban is átélhettem, hálás vagyok érte a Jóistennek.
Hajrá Hideghegy!
Fel kell menni, ki kell próbálni. Március közepéig biztos eltart a hó. A különféle jelentésekben szerintem nem adják meg a pontos hóadatokat különben, félve attól, hogy túl sokan mennek fel. HH-en ti. 70-80 síző már tömeg az északi liftjénél. Legalábbis a lift sokkal többet nem bír. Bárcsak lenne egy befektető, aki mégegy csákányost építtetne!!
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.