Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

DMiklos kiemelt beszámolói
DMiklos
1 élménybeszámolót írt
1
13 éve tag
Ausztria
Präbichl
2011.02.15.
Szia "akos.g"!
Präbichl jó választás a tanuláshoz, gyakorláshoz. Mi már párszor voltunk ott, (legutóbb decemberben, és) és mindig jól érezzük magunkat. A 4-es kék pálya kifejezetten gyakorló, bemelegítő pálya, a legkezdőbbek is végig tudnak menni rajta. Ha a négyüléses felvonóval /Grübl Quatro/ felmentek a két 2-es tetejére, az -kevésbé gyakorlott síelő szemével- egy elég hosszú pálya, meredekebb mint a 4-es, de kényelmesen végigcsúszható. Kis gyakorlás után bevállalható a piros 3-as (inkább rózsaszín, mint piros). Egy meredekebb része van, de az sem vészes. Ha ezen túlvagytok, akkor jöhet a piros 1-es. Ennek a pályának három olyan szakasza van, ami meredekebb egy kicsit, de le lehet jönni rajta szűkölés nélkül. A végén is van egy kb 50 méteres meredekebb szakasz, de a végén ott van a hütte, érdemes lecsúszni :-) A piros 7-es/kék 9-es/piros 1-es is jó kombináció, de a 7-esnél lévő "Widtallift" csákányos nem mindig üzemel.
Ha már kellő gyakorlatot szereztetek, akkor átmehettek a másik négyülésessel (Polster Quatro) a másik hegyre, innen egész jól le lehet jönni a piros 5/piros 5/a pályán. Ennek a teteje "kissé" meredeken kezdőik, de ki lehet kerülni egy "oldalösvényen". Nagy összességében ez is jó pálya, bár néhol elég keskeny, és délutánra már le van túrva, vagy kásás rajta a hó, ha jobb idő van. A többi pályát ezen az oldalon nem ismerem, még nem mentem rajtuk.
Ezt a sorrendet saját tapasztalatom alapján írtam, gyakorlatilag itt tanultam meg síelni, és ezeket a pályákat azóta is jópárszor végigjártam.
Viszonylag kicsi a terep, de gyakorolgatni ideális. Mi rendszeresen járunk ide, jó, mondjuk van ott egy ismerősünk akinek panziója van itt. :)
Ha súghatok más témában is, nem tudom hogy hol fogtok lakni, étkezni, de a 3-as pálya közepénél van egy nagyon jó kis panzió, oda lehet csúszni a pályáról is ebédelni, de autóút is vezet hozzá a főútról. Nagyon finomakat kajáltunk ott, csak arra kell vigyázni, hogy vasárnap este mindössze melegszendvics és pizza a választék, lehet, hogy aznap szabadnapos a szakács :-) Ha jól emlékszem Präbichler Hofnak hívják.
A négyüléses felvonók alján is van egy hütte, ott is rengeteg finom kaja van.
Összegezve: Präbichl jó választás egy kis tanulásra, gyakorlásra. Ja, és ha van kicsi gyerek, ő biztosan élvezni fogja a "Meseerdő" nevű gyerekpályát, a 4-essel párhuzamosan fut az erdőben, tele mesefigurákkal. Egy negatívuma van a terepnek, elég gyakran fúj a szél, és felhős az idő, de fogtunk már ki többnapos verőfényes napsütést is. A pályákat hóágyúzzák, úgyhogy mindig van min csúszni.
Jó síelést.
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.