Menü ≡

wolf kiemelt beszámolói

2016.02.21. Síterep: Avoriaz, mások beszámolói
Üdvözlet Mindenkinek!

Január utolsó hetében töltöttünk el egy igen kellemes hetet itt, Avoriaz sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Ausztria-Németország-Svájc útvonalon, száraz-napfényes időben érkeztünk meg szálláshelyünkre, a Morzine-Avoriaz alatt lévő nagykabinos felvonó mellett lévő apartmanba, amely a Residences FranceLoc volt. A négyszintes apartmanház rendelkezik saját, fizetős mélygarázzsal, de van a kabinos állomásnak is fizetős parkolója (ide lehet beállni magasabb autóval is), de volt két buszmegállónyira Morzine felé is egy nagy ingyenes parkoló. A szállás tűrhető volt: egy háló dupla ággyal, egy másik háló emeletes ággyal, illetve az étkező-nappali két kanapéval. Villanytűzhely, mosogatógép, mikró, fürdőszoba két mosdóval.
Indulás előtti napokban olvastuk a hójelentést: nagy mennyiségű friss hó esett, a hegyen 170 cm a hóvastagság! Szerencsénk volt, elcsíptük a szezon addigi legjobb hetét! Végig jó idő volt, kisebb-nagyobb fátyolfelhővel tarkított napsütés öt napon keresztül, csak utolsó nap ébredtünk esőre, ködre, ami szerencsére hamar megszűnt.
Most jöttünk el a franciákhoz hatodszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a kedvező árak (82 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre, kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!

u.i.: Avoriaz-ról annyit, hogy autómentes falu lévén csak gyalog, lovas- és motoros szánnal lehet közlekedni. DE: sokan visznek kutyát, viszont nemigen takarítanak utánuk a gazdik. Szép látvány, az utcákat borító fehér hóban a ...
h i r d e t é s
2015.12.29. Síterep: Alpe d'Huez, mások beszámolói
Üdvözlet Mindenkinek!

Március második hetében töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Alpe d'Huez sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Ausztria-Németország-Svájc útvonalon, Chamonix városkát útba ejtve, száraz-napfényes-havas időben érkeztünk meg szálláshelyünkre, Oz en Oisans faluba.
Az ötszintes apartmanház hátsó kijáratától, a sítároló felől lehetett lecsúszni a sífelvonóig, végig a sétálóutcán. Szerencsénk volt, az utolsó előtti napig bírta a napsütést a havas járda. A szállás tűrhető volt, a három gyermek a kihúzható ágyas nappali-konyha terében, mi szülők a franciaágyas hálóban voltunk elszállásolva.
Most jöttünk el a franciákhoz ötödször, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (75 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
(A múlt héten fizettük be a következő utat: január végén irány Avoriaz!)
2014.03.09. Síterep: Isola 2000, mások beszámolói
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Isola 2000 sípályáin, jobbára tiszta, napfényes időben. Érkezésünket megelőzően - a hírek szerint - 189 cm friss hó esett a hegyen. Hóhatár alatt (a völgyben fekvő falvak közötti útszakaszon) heves esőzések tették kényelmetlenné a közlekedést: a hegyoldal egy része megcsúszott, fennakasztva egy ideig a közúti közlekedést. Mi már eltakarított, száraz aszfaltúton tettük meg az utolsó, 16 km hosszú szerpentint, ami Isola 2000 apartmantelepre visz fel.
Isola sípályáit célszerűen a Riviéra felől lehet megközelíteni. A kb. 60 km-re lévő tengerparton, Nizza pálmafái alatt még +17 fok volt, ami érdekes kontrasztot képzett a közeli síterep vonatkozásában.
Szállásunk a Les Terrasses d'Isola nevű nyolcemeletes apartmanház legfelső szintjén volt, tetőtér beépítéssel. Kiválóan elfértünk a 6 személyes lakásban: tágas nappali-konyha, hatalmas hűtőszekrény fagyasztóval, villanytűzhely mikróval, két modern fürdőszobával. Az árban benne volt az (iker) épület aljában lévő uszoda használata is.
Most jöttünk el a franciákhoz negyedszer, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (69 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
2013.09.28. Síterep: Val Cenis, mások beszámolói
Üdvözlet Mindenkinek!

Március végén töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Val Cenis sípályáin. Jobbára napos időben, de voltak ködös-szeles időszakok és némi havazás is. Sajnos a pályarendszerek alján már olvadozott a hó, de feljebb nem panaszkodhattunk.
A helyszín megközelítését merész módon olasz felől, a hágón át próbáltuk, de ez csak próba is maradt. Mire elértük a gerincet, már sűrűn szakadt a hó. A francia határtáblát is alig lehetett látni. És ami a legérdekesebb (utólag derült ki számomra), hogy maga az út a pályarendszer részét képezi, tehát tavaszig csak sítalpakon lehet erre közlekedni.
Csak mellékesen, ezen a hágón kelt át Hannibál, anno...
Így hát kerültünk egy nagyot, a Bardonecchia-alagúton 50 ojrós retúrral növelve az útiköltséget.
Most jöttünk el ilyen messzire harmadszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a környék közel háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (55 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
2012.02.11. Síterep: Orcieres 1850, mások beszámolói
Üdvözlet Mindenkinek!

Január végén - február elején töltöttünk el egy igen kellemes hetet, itt Orcieres-Merlette sípályáin. Az első néhány nap szeles, ködös, majd egy teljes napig tartó szakadó hóesését hamar elfeledtük, hogy ragyogó napsütéses lesiklások következzenek. A rögtön kezelésbe vett friss hó élményekben gazdag napokkal bővítette a francia síterepek rajongóinak tárházát. Most jöttünk el ilyen messzire másodszor, de mondhatom, megint jól tettük. A hosszú utat kárpótolja a nemzeti park háromezres csúcsainak látványa, a szerteágazó pályarendszerek, a tömeg hiánya és nem utolsó sorban a rendkívül kedvező árak (50 eFt/fő szállás+bérlet egy teljes hétre! kaját vittünk, a benzin meg öt főre szétosztva) igazán megéri, hogy eljöjjünk ilyen messzire.
Azt hiszem, még el fogunk jönni ismét egy hasonló helyre!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »