Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók

Korongos kiemelt beszámolói
Korongos
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Ausztria
Katschberg
2015.12.22.
Mi sem találtunk összességében jobb helyet a Karácsony előtti síelésre, így megint Katschi lett a befutó. 50 cm havat írtak hegyre, völgyre, szerintem vendégcsalogatónak. Bejött nekik, mi is ide utaztunk.
A pályától nem túl messze sikerült szállást találni, az ainecki oldalon, 3 perces autóútra a parkolótól. (Este, ködben, fagyban értünk a szállásra, a házinéni kérte, hogy egy órával az érkezés előtt hívjuk. Már értem, miért: akkor fűthetett be, így a szobák hidegek voltak.)
A yodelyou segítségével vett síbérletek tökéletesen működtek, 2 felnőtt, 2 gyerek napijegy váltásával két ebéd árát spóroltunk meg három nap alatt! Három nap, három kasszánál váltottuk ki a bérletet, három alkalmazott háromféleképp állt hozzá: első nap kitöltettek velünk egy papírt, második nap kitöltötte a kasszában ülő hölgy a papírt, utolsó nap pedig egy srác még azt a lapot is velünk töltette ki, amin addig csak az ő írásával rögzítette az előző vendégeket... Lényegtelen.
A pályákon kizárólag ágyúzott hó volt, talán a magasabb részeken lehetett benne 5% természetes hó. Ebből következik, hogy csak a pályán van hó. Ott viszont a körülményekhez képest jó volt a minősége. Tavaly ugyanebben az időben voltunk itt: akkor több természetes hó volt, valószínű azonban, hogy tavaly nem volt ilyen hideg. Akkor kevesebb pálya volt ilyenkor nyitva, és napközben is vadul ágyúztak.
A pályák nekünk tökéletesen fekszenek, egy bemelegítő kék kör után mindenhol volt jó piros pálya. A hóhelyzet miatt viszont csak egy fekete üzemelt, a 3. számú Taschanekpiste.
Az emberek mennyiségében nem volt lényeges különbség, vasárnap talán minimálisan többen voltak (hétfő, keddhez képest).
Miden reggel köd volt, ami egyre korábban felszállt, így minden nap napoztunk. Príma kis márciusi időt fogtunk ki decemberben.
A felvonók általában rendben vannak, az Aineckbahn lóg ki a sorból, de most ez is bírt a síelőkkel, nem kellett sehol sorban állni.
Azok a hütték, ahol ettünk, ittunk (Larchensadl, Gamskogelhütte, AlmStubn), rendben voltak, normális kiszolgálás, semmi különös ételek.
Korongos
2 élménybeszámolót írt
2
11 éve tag
Mi március 15-én jöttünk haza BKK-ból, ahol 7 éjszakát töltöttünk. Március volt, igen vastag plusz fokokkal, napkeltétől napnyugtáig totálisan zavartalan napsütéssel. A pályák ehhez képest tökéletes állapotban voltak. Igen, mindegyik pálya alja össze volt túrva a nap közepe felé, de mi oda csak reggel és a síelés végén mentünk. A st. oswaldi oldalon reggel 8 órakor nyitottak a felvonók, itt még az öreg Nockalbahnnal is lehetett kettőt csúszni januári minőségű havon.
A Wiesernockbahn, Millstätter See, Schartenbahn, Höhenlift, Panoramalift magasságában egyáltalán nem olvadt, fagyos, jól síelhető hó volt, hétközben gyakorlatilag nulla emberrel.

Gyerekekkel voltunk, akik a Brunnach felvonó melletti síiskolába jártak. Azon a héten csak német anyanyelvű oktatójuk volt, ezért egy próba(fél)napra fizettünk be, amiből 6 félnap lett. A gyerekek annak ellenére szívesen mentek, hogy az oktató egy szót tudott magyarul: jó. Nagyon szimpatikus volt, hogy a naponta fizetett oktatásra is ugyanúgy adtak kedvezményt a 3. naptól, mintha előre befizettük volna a 6 napot. Az oktatást lezáró verseny után érmet és fényképes oklevelet kaptak a gyerekek.

A szállásunk a Feriendorf Kirchleitn Grosswild részén volt. Itt a legkisebb apartmant béreltük, két felnőtt, két kisgyerek elfért. A szálláshoz ingyenes szauna, gyermekjátszó és a mi házunkban nem működő wifi internet járt. A színvonal az árért megfelelt. (Az azért bosszantó volt, hogy a recepción simán kiadták a wifi felhasználónevet+jelszót, aztán amikor reklamáltam, hogy nincs wifi hálózat, akkor közölték, hogy az útválasztó elromlott, menjek internetezni a portára (csak síidőben van nyitva), vagy az étterembe. Így jött össze egy hét internet nélkül.)

A szállás árában ebben az időszakban benne van a 7 napos síbérlet ára, és 50%-os kedvezmény a fürdők belépőjéből. Szerintem nincs ebben az időszakban síterep, ami ezzel az ajánlattal, ilyen távolságban versenyezni tudna.

A Römerbad megint élmény volt a gyerekeknek, a kicsi ki is akart feküdni a hóra a kiúszó medence partján.

Jó volt!

(Tényleg nem hóágyúztak. Tavaly azt hallottuk, hogy a gazdák sem engedik ilyenkor az ágyúzást, mert az ő szezonjukat vágja tönkre a sok hó.)
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.