Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Visegrád - Nagyvillám kiemelt beszámolói

2012.02.19. Síterep: Visegrád, mások beszámolói
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Sikeres és szép hétvégi napot zártunk!

Sokan voltak nálunk tegnap, de az enyheség ellenére a pályák jól bírták az igénybevételt, alig alakult ki sorállás a felvonóknál. Szép napos idő volt, de a meleg csak a teraszon és a parkolók környékén volt érezhető. Sikeresen és a vendégek akadályozása nélkül zajlott le síversenyünk, melyen szép számmal indultak nemcsak hallássérült versenyzők, hanem szinte minden korosztály képviseltette magát. A snowboard oktatásunk felfutóban van, de szép számmal ismerkedtek meg a sízés alapjaival kicsik és nagyok is a Visegrád Sí és Snowboard Iskolában. A szánkópálya is szinte tele volt, és sokan átcsábultak legalább egy csúszás erejéig a snowtubing (hófánk) pályánkra is, amit persze abba sem akartak utána hagyni, nem kímélve a szülők pénztárcáját.

Az este folyamán ratrakunk szépen elsimította az egyenetlenségeket, és az éjszaka ki is tudott fagyni a felület, így ma is kiváló pályákkal várjuk a hozzánk látogatókat. A szánkópálya is használható még, igaz itt már nagyobb hatása volt az olvadásnak, mint a vastagon be hóágyúzott pályákon. Az olvadás fagyás jót tett a snowtubing pályánknak, iszonyú gyors most, de természetesen még biztonságos, ajánlom mindenki próbálja ki, nagyon jó móka. Ma sem várható rekord tömeg nálunk, működünk teljes kapacitással, az idő ma kicsit felhősebb lesz, de az élmény így is garantált a gyönyörű Visegrádon.

A jövő héten még biztosan kitartanak a pályák nálunk, nappal melegebb lesz, de éjszaka ki tud majd fagyni a jelentős vastagságú felület, és természetesen az igénybevétele is kisebb lesz a hétköznapi kedvezményes árak ellenére. Aki hét végén szeretne jönni hozzánk, ne várja meg a következő hét végét, mert addig azért romlani fognak a feltételek, tehát nincs mese pakolás és indulás Visegrádra akár csak egy jó kirándulás erejéig.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
DSC02084.JPG DSC02086.JPG DSC02087.JPG DSC02088.JPG DSC02089.JPG DSC02090.JPG DSC02092.JPG DSC02093.JPG DSC02095.JPG DSC02100.JPG
h i r d e t é s
2012.02.16. Síterep: Visegrád, mások beszámolói
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Tartalmas hétvégénk volt!

El is maradtam a szokásos levelekkel, de még mindig a hétvége hatása alatt vagyok, elnézést érte. Parádés farsangi buli volt péntek este a visegrádi mini gleccseren, nem bántuk meg, hogy vártunk a megrendezésével idáig. Kicsit hideg volt (kb -12 C), így kevésbé alakult ki a teraszon buli, annál inkább a pályán, mivel síelve boardozva nem lehetett érezni annyira a hideget. Ment egész este és éjszaka is a tányéros nagyfelvonónk is félútig, így az esti sízésen és az éjszakai bulin is jelentős számú vendég pöröghetett a pályákon.

Szombaton és vasárnap pedig a családosok lepték el a pályákat, minden felvonónk dolgozott és csak bizonyos felvonóknál alakultak ki sorok kora délután, sokan ismerkedtek meg kicsik és nagyok a Visegrád Sí és Snowboard Iskolában a sízés és boardozás alapjaival, és a pályák is jól bírták a fokozott igénybevételt.

Szombaton egy sajnálatos baleset következtében először járt igazi mentőhelikopter nálunk (szerencsére a sérülése nem volt annyira súlyos, így végül is földi mentő vitte el a sérültet, jobbulást neki), sokan megcsodálták az Alpokban jól ismert géptípust, mi is készítettünk felvételeket, bizonyítva, hogy semmivel sem maradunk így már le egy ottani síterep színvonalától (Legalább is mentésben!). Képek-2011/2012.

Üde színfoltként egyre több sízős egyesület edz nálunk esténként, junior szinten az ország legjobbjait lehet látni kapuk között, el is lehet lesni egy kis igazi símozgást tőlük, pedig ők csak kb 10 évesek. Igyekszünk az edzéseket úgy levezényelni, hogy a sízőket és boardosokat ne zavarja, eddig szerencsére nem is volt belőle jelentős konfliktus.

Elkészült időközben a snowpark nagy ugratója és 2 slidebox is beépítésre került, így már ott is lehet csapatni. A 2/A pálya fölötti átkötő rész is be lett hóágyúzva, így az 1/A pályáról át lehet csúszni közvetlenül a 2/A ra.
Részben ezen a részen kerül megrendezésre szombaton (febr 18.) az I. Duna Kupa, mely a Hallássérültek Országos Síversenyének I. fordulója is egyben. Ez egy nyílt amatőr verseny, tehát bárki elindulhat rajta. Részletek a https://www.sportaktiv.hu honlapon. Tehát a verseny a 2/A pálya tubing felőli oldalát érinti csak, jelentős pályalezárással így nem kell számolni.

Tegnap havazott, ma este, ha a nagy szél engedi, fogunk még hóágyúzni, holnap is várható néhány centi friss hó, tehát jelentős hótartalékaink lesznek. Ezen a hétvégén még biztosan kiváló körülmények lesznek a pályákon, működni fogunk az összes elérhető liftünkkel, pár fok melegedés még biztosan nem ront az amúgy kiváló körülményeken. Jelentős felmelegedés a következő héten sem várható, tehát szerencsére tovább tart a tél Visegrádon, sőt napos időnk is lesz, így már le lehet barnulni is a tavaszias napsütésben a méltán híres teraszainkon. Folyamatosan nyitva a büfé, a kölcsönzőnk és működik a Visegrád Sí és Snowboard Iskola. Nyitva lesz a pályákkal egyidőben a snowtubing (hófánk) pályánk és lehet ingyenesen használni a sípályák melletti szánkópályát is. Fontos, hogy aki a sípályákat kívánja használni mindenkinek jeggyel kell rendelkezni és azt gyalogosan nem teheti még a hétköznap ingyenesen használható bébi pályánkon sem. Ebből már több konfliktusunk volt, mi sem oktatunk gyalogosan, ne tegyük tönkre az amúgy gondosan kezelt, és nem nagy pályafelületeket. Az Alpokban kicsit nagyobb területek állnak rendelkezésre, megértéseteket kérem.

Várunk mindenkit továbbra is a gyönyörű Visegrádon szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
2012.Hutteparty--farsangi-02.10.-009.jpg 2012.Hutteparty--farsangi-02.10.-011.jpg DSC01939.JPG Mentőhelikopter a pályán (a sérült jól van, végül kocsival vitték el) DSC01976.JPG DSC01982.JPG DSC01992.JPG DSC01998.JPG DSC02018.JPG DSC02025.JPG DSC02028.JPG DSC02037.JPG DSC02049.JPG DSC02070.JPG DSC02075.JPG DSC01951.JPG
2011.02.20. Síterep: Visegrád, mások beszámolói
Kedves sí és snowboardos barátaink!

Szerencsére az éjszaka megérkezett a várva várt hideg, a pályák hóágyúzott részei a vastag hórétegnek köszönhetően jól átvészelték az enyheséget, úgyhogy ratrakolt, kifagyott pályákkal várunk mindenkit.

A kamrákon látható leolvadt részek nem a sípálya részei, a pályák és felvonó nyomvonalak teljes hosszban használhatók, nyugodtan el lehet hozzánk indulni síelni ill. boardozni. A reális képet egyébként a 3. kamera mutatja.

Működik tehát a teljes hóágyúzott pályarendszer este 10-ig, természetesen a síiskola, kölcsönző, büfé is, ma még a bővített teraszokon, az új pad asztal garnitúrákon napozni is lehet egyet.

Várunk mindenkit szeretettel!

Üdv! Gutbrod Rezső síoktató, üzemeltető
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
UTASBIZTOSÍTÁS -10% » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE » INGYENES TANÁCSADÁS » SÍELŐK NAPTÁRA »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 291 vendég és 23 regisztrált felhasználó látogatja.