Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Élménybeszámolók: Wildkogel-Arena síterep leírás szállás cikk galéria videó fórum

Wildkogel-Arena síterep értékelése
68 szavazat, átlagos érték: 4.3
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2021.02.02. Stani
A január közepi jó idő Wildkogelre csábított minket. Szép időben mindkét kabinos üzemel a völgyből, tehát Brambergnél és Neukirchennél is beszállhatunk a síterepre. Fenn további három ülőlift, köztük a hatüléses Frühmesser járja köreit. Csodás idő és remek hóviszonyok ide vagy oda, a síterep a legtöbb síelő radarjából kiesik, így ilyenkor, turisták nélkül igazi privát hegy feeling honol a sípályákon.

A síterepen jórészt szánkósok voltak, hiszen itt van a világ leghosszabb, mintegy 14 kilométeres szánkópályája. Ezeken a napokon még egy nem hivatalos aprés sí buliba (a szabadban, távolságtartással) is véletlenül belecsöppentünk. Pár napra rá a média felpörgette az egészét, így csaknem bezárták a síterepet, szánkópályát.

Egyébként az egész terepen zárva tartanak a hütték és mindkét sífalu; Neukirchen és Bramberg utcái nagyon kihaltak, zárva az összes bár, étterem, hotel. Csend és nyugalom honol.

Szomjunkat vagy éhségünket a Smaragdbahn aljánál található Bergschmied étteremnél csillapíthatjuk, ahol elvitelre vehetünk nagyon jó minőségi ételeket. Az étterem jórészt helyi alapanyagokkal dolgozik. A saláták, húsételek mellett az Alpenburgert ajánlom, itteni (pinzgaui) marhahúsból és saját készítésű hamburgerzsemléből.

Mindkét napon jórészt freeride-oltunk; a neukircheni kabinos középállomása felett nagyszerű lejtők kínálkoznak, hasonlóan a brambergi Smaragdbahn hegyoldalaihoz, itt kis térkép-, és helyismerettel csaknem a völgyig szelhetjük a porhavat. A pályákat zseniálisan kivasalták és hideg (-10 , -15 C fok) mellett napközben sem romlottak. A kilátás a síterepről igen pazar; ezeken napsütéses napokon a Magas-Tauern háromezresei csodás látványt nyújtanak.


Képek:

https://sielok.hu/fotoalbum/wildkog...el20210115/kep/1/

és

https://sielok.hu/fotoalbum/wildkog...el20210116/kep/1/
4.JPG
h i r d e t é s
2014.04.09. Stani
... S természetesen ezt a téli intermezzot ki is használtuk kellőképpen és azon a bizonyos keddi napon (március 25.) Wildkogel volt a cél. Miért Wildkogel? Egyszerű a képlet; a Kitzbüheli Alpokban csak 3-as lavinaveszély, míg a Tauernben 4-es, ezenkívül rossz látási viszonyok közt is részint használható a terep, hiszen van egy-két tree skiinges terület. Harmadik okként a viszonylagos magasság szerepelt (1400-1500 m alatt már kicsit nehezebb volt a hó) és a gyors liftek, amikkel jókat lehet pörögni. Nem kell mászni, sem traverzolni, szóval lehet gyűjteni a freeride kilométereket a lábunkba.

A terep mélyhó síelés szempontjából nagyon jó, persze nincsenek akkora terek, mint pl. Weißseen, de ezen a napon a hó fantasztikus, a lejtő megfelelő volt.

Mivel javarészt családi terepként hirdeti magát ezért a legtöbben még az ilyen napokon is a pályákon maradtak így bizony akadtak olyan hegyoldalak amiket mi karcoltunk először össze. A katlanban lévő gyors liftekből (2x 4üléses, 1x6 üléses és egy gyors csáklyás) könnyedén belátható és a felvonózás közben tanulmányozható a terep. Természetesen lesiklás azért észnél kell lenni, mert itt-ott patakmedrek tarkítják a nagyszerű porhavas lejtőket, az egyikbe a snowboardos kolléga sikeresen bele is futott...

A nap végén még egy kis gyorsító ital a Ramba Zamba apres ski lokálban és még néhány dinamikus-remek menet, aztán le a kabinnal a völgybe.

Ezen a napon 5-ösre vizsgázott Wildkogel, talán még lesz az idei szezonban lehetőség rá, bár most inkább már a gleccserek felé hajlik az időjárás.

Képeket itt nézhetitek:

https://sielok.hu/vetites/galeria/w...ildkogel2014marcius/1/
2014.01.05. pokmalac1
Akkor most 1 kis Wildkogel: először a szánkópályáról:
Mi a brambergi parkolóból mentünk fel (itt lehet szánkót is bérelni - 8 euró/nap). A "Bergstation"-tól induló kék14, a szánkópálya. Szvsz 1x kipróbálható. A pálya elég gyors, vigyázni kell rajta, mert nem túl széles és majomfogó háló sincs a legtöbb helyen. Tekintettel a hóviszonyokra a pálya alsó része műhavas. Az utolsó lift 16.30 körül megy fel, a pálya tényleg kivilágított.
Sípályák: tekintettel a kevés hóra, mindkét oldalon csak Mittelstationig voltak a piros pályák nyitva, de ezek eléggé szét voltak síelve délre, kemények, jegesek voltak.
Kb. 0,6-1m frisshó esetén a terep csoda jó lehet, főként a kék13 lift jobb oldalán, ahol kb. 200-300m széles frd terület van... Belátható, nem erdős.
A kék pályáknál vigyázni kell, a letörések után többször előfordulnak kezdő sporttársak a pálya közepén...
2011.04.20. Stani
Kis délelőtti síelésre Wildkogelre esett a választás. Előző nap Kitzbühelen gondolkodtam, de mivel a Resterhöhén nagyon limitált a kínálat, ráadásul egészen a Pass Thurnig fel kellett volna autókázni, hiszen a Hollersbachtól induló Panoramabahn kabinos már nem üzemel, így a választás Wildkogelre esett.
Az idén épült brambergi Smaragdbahn már nyári álmát alussza, így Neunkirchenből lehet beszállni. Lenn a völgyben rövidujjúban sütkérező turisták és ide-oda cikázó kerékpárosok. A kabinos előtt néhány síelő emlékeztet arra, hogy itt még síelhetünk, na nem a völgyben, hanem fenn.
A kabinost csak úgy süti a Nap; zöldellő, virágokkal tarkított rétek felett libegünk felfelé; hónak egy nyoma sincs. Kicsit olyan érzése van az embernek, mintha nyári síelésre menne. Ez a hegy déli oldala, így közvetlen a csúcs (2100 m) alatt sincs hó, csupán egy-kettő hófolt, mutatóban.
A hegy túloldala már bizalomgerjesztőbb, bár téliesnek ezt sem nevezném; alaposan munkát végzett a napsütés. A még tegnap üzemelő hatüléses Pfeifferköpfl zárva van. Ami még megy: négyüléses Ganseralm, két felső rövid tányéros (gyakorlóliftek) és a Braunkogellift csáklyása.
A lejtők a reggeli órákban még kemények, aztán gyorsan felfirnesednek. A Ganseralm melletti 3-as pályán nem ártott figyelni, különösen a letöréseknél, mert könnyen előfordulhatott, hogy aki nagy svunggal jött az a letörés után gyepen találta magát :)
4-es lejtőnél ugyanez, de alapjáratban mindkettő kellemesen síelhető (még).
A Braunkogellift melletti 8-as és 9-es is rendben van, igaz a végük nagyon-nagyon lapos, ráadásul az egyiket pirossal jelölik, ugyanakkor a lejtése inkább a kékre hajaz.
Pályán kívül odafigyelve, de lehet menni; nagyszerű firn, ami kicsit élvezetesebbé teszi ezt a délelőttöt.
A kilátás fantasztikus a Magas-Tauern Nemzeti Park 3000 méteres hegyeire, köztük az impozáns Grossvenedigerre. Ott még tartja magát a tél; nagy kontraszt a Wildkogellel szemben.
A kiírás szerint még május 1.-ig síelhetünk itt, legyen szerencséjük, én azt mondom ! Mindenesetre havasan van a helyben freeride potenciál, ráadásul a területek döntő többsége liftekkel gyorsan elérhető.
A pályakilométer szám senkit ne tévesszen meg, mert ennek egy nagyobb szeletét a déli oldalon kanyargó (sítechnikailag érdektelen) síutak teszik ki, ha ezeket levesszük mindjárt másként néz ki. Salzburgi mértékkel nézve egy alsó-közép kategóriás hely, és az is látszik, hogy hóágyúilag nincsenek annyira eleresztve. Az alacsonyabban fekvő Leogangon tegnap nagyságrendekkel jobbak (havasabbak) voltak a sípályák.

https://www.sielj3000meteren.hu

Ski 4Ever
h i r d e t é s
Utasbiztosítás Covid fedezettel
INGYENES TANÁCSADÁS » FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »