Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
h i r d e t é s

Élménybeszámolók

RM
134 élménybeszámolót írt
134
19 éve tag
Ausztria
Wurzeralm
2013.12.22.
4 napos felső-ausztriai túránkat itt kezdtük.

Graz felől jöttünk az A9-esen, feleslegesen kifizettük a 4,5 EU-t alagútért. Le lehetett volna menni Liezen felé és onnan főúton elmenni Wurzeralm-ig. Így ~3km-t kellett csak mennünk a főúton és már ott is voltunk a sikló aljánál.

Dec. 18-án csak lézengtek a pályán, megvolt a "csak a miénk a pálya érzés".

A pályák:
- 3-as variációk a 2-es ülős mellett szuperek. Szép széles piros/fekete haladó pályák ~kb. 500m szintkülönbséggel. Ez volt a kedvencünk.
- Piros 1-es Talabfahrt rendben volt, szép széles hóágyúzott pálya. A hátsó kék kettesen nincs teljesen kiépítve a hóágyúrendszer, ott voltak kopottabb, jeges részek.
- A többi pálya nem túl hosszú, de széles, jól kezelt.
Mivel az egész egy északra néző "katlanban" van, a nap nagy részében árnyékban vannak a pályák. Nem olvadnak le.

Egyéb extrák:
- Ha jól emlékszem a 3-as Talabfahrt mellett a sítúrázóknak volt külön rész a "feljövetelhez". Elég sok túrázót láttunk.
- Fent 1400m-en van sífutópálya (talán 4km).
- Suny Kid parkban szőnyeg mellett gyakorolhatnak a kicsik, szépen elkerítve.
- Végül, de nem utolsó sorban a lenti étteremben (vonat állomás alatt) összeismerkedtünk a pincérrel (Gábor). Kiderült, hogy rengeteg magyar dolgozik a Hüttékben, jó eséllyel mindegyikben lehet magyarul is rendelést leadni ...

Gastro:
Gábor megkínált minket Zirben snapsszal. Ezt a nedűt a fenti tűhullató fenyők tobozából készítik. Én nem vagyok nagy alkoholpárti, de ez tényleg jó.
Nagyobb mennyiségben a családnak mi a Windischgarsten központjában lévő Schnaps-Idee-ben szereztünk be belőle. ( https://www.schnaps-idee.at/lage.ht...ml ) Nagyon kedves a boltos, kérsz valamit, egyből a meg akarod kóstolni kérdéssel nyit. Mivel a cukrozott és ne cukrozott Zirben párlatból is kaptunk mintát elég vidáman távoztunk a boltból.
Wurzeralm1.jpg
Wurzeralm2.jpg
Zirbenschnaps - Cirbolyapálinka
gal.andor
3 élménybeszámolót írt
3
12 éve tag
Ausztria
Wurzeralm
2012.02.12.
2012. február 6-tol 11-ig jártam itt a sítáborral. Ahogy a sípályáról olvastam az infókat úgy éreztem nem lesz a legjobb. Szerencsére ennek ellenkezőjét tapasztaltam. Első napon rögtön tökéletes napsütésben síeltünk. A parkolóból egy sikló visz fel a középső állomásra. A siklónál nem kellet sokat várni. A siklóból is gyönyörű kilátás nyílik a havas lejtőkre. A középső állomásból átlehet síelni egy 4 üléses felvonóhoz. Ez a kis erdős szakasz kissé lapos volt. A 4 üléses felvonó közelébe található a hütte.A felvonóból kiszálva választhatunk egy rövid de nagyon jó piros és egy kék pálya között. A kék egészen levisz a parkolóba. Mi körülbelül fél 10-kor értünk fel a 4 üléses felvonó tetejére. A felvononál egész nap szinte senki nem volt így 1perc alatt már a felvonóba ültünk. A piros pályán szinte alig sieltek, mivel ha több ember lett volna az is eloszlik. A piros pályáról egy kék átkötő pályával átlehet síelni a 2 üléses felvonóhoz ami egészen a csúcsig visz(1800méter). A kilátás innen pazar volt. Innen piros és fekete pályák visznek le vagy a hüttéhez vagy újra a 2 üléses lifthez. Itt is a pályák tökéletes állapotban voltak. Ugyanúgy mint a 4 üléses liftnél várni se kellett. A pályán kívül is a 3méteres hóban is tökéletes volt a sízés. Ez a sípálya nagy élményt nyújtott nekem. Szerintem a kedvenc sípályám lett!

Fotók: https://sielok.hu/fotoalbum/wurzera...lm-2012/galeria/
PICT4615.JPG
Te is írnál beszámolót? Nem kell mást tenned, csak regisztrálni, és leírni az élményeidet . A szerkesztőség az informatív írásokat kiemeli és beszámolóként a síterephez csatolja.
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.