advocat86 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
advocat86
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
9 éve
Sziasztok!

Január 27-re terveztünk egynapos síelést a barátnőmmel, és végül Klippitztörl-re esett a választásunk. Reggel 5 óra előtt indultunk Budapestről, és egy pihenővel fél tíz után érkeztünk meg a síterephez. Az út végig tiszta volt, 90 %-ban autópálya, csak az utolsó 10-15 perc volt hegyi szerpentin, de az sem volt vészes. Szerencsére nem voltak sokan, így a P1 parkolóban meg tudtunk állni, közvetlenül a 2 üléses Hocheggerlift előtt. Sorban állás egész nap nem volt, a kétüléses liftnél különösen kevesen voltak, de a négyülésesnél is gyakorlatilag azonnal sorra került az ember. Eleinte a 2-es pályán csúsztunk, majd rájöttünk, hogy a 10-es pálya a kétülésestől indul, és azon keresztül át lehet csúszni a négyüléses lifthez. Mind a 9-es, mind a 10-es kellemes kis pálya, változatos domborzattal, egyszer kipróbáltuk a 11-est is, aminek a második fele nagyon enyhe lejtésű erdei út. Néhányszor a csákányoshoz is lecsúsztunk, itt már tényleg olyan kevesen voltak, hogy csak az egyik csákányos üzemelt. A 7-es pálya volt a kedvenc, széles, alig voltak rajta, semmi bucka, az 5-ös utolsó része viszont elég jeges volt, úgyhogy azt inkább hanyagoltuk.

Bár aznapra felhős időt mondtak, a nap nagy részében ragyogó napsütésben volt részünk, a kevés embernek köszönhetően pedig a pályák alig buckásodtak, a csákányosnál még délután is lehetett ratrak-nyomon csúszni. Szerintem a pálya kezdőknek is nyugodtan ajánlott, de a változatos domborzat miatt haladók sem unatkoznak rajta. Egy napra tökéletes síelés-élmény volt, megérte a szokásosnál egy picit többet utazni. A Hüttéket nem próbáltuk, zárásig csúsztunk megállás nélkül:-) Négy órakor visszacsúsztunk a parkolóba, öt körül indultunk vissza, és fél tíz felé itthon is voltunk.
P1080286.JPG
20140127-113643.jpg
P1080290.JPG
P1080288.JPG
P1080279.JPG
P1080276.JPG
advocat86
2 élménybeszámolót írt
2
9 éve tag
Topik: Obertauern
9 éve
Sziasztok!

Február 10-15-ig tervezünk síelni Obertauernben, de most vettem csak észre, hogy jópár tartományban pont azon a héten van síszünet Ausztriában, így többek között Salzburgban is. Érdemes lenne szerintetek módosítani az időpontot? Nagy ilyenkor a tömeg? A szállást még le lehet ingyen mondani (az más kérdés, hogy találunk-e másikat), és talán a szabadságot is el lehetne tolni egy héttel mindkét irányba. Láttam, hogy néhány tartományban előtte, két tartományban pedig utána következő héten lesz síszünet, szóval ha változtatunk, akkor inkább korábbra, vagy későbbre lenne célszerű tenni az időpontot?

Köszönöm előre is a segítséget!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.