Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

imrola által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (13)Időben csökkenő Időben csökkenő
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.01.19. 22:55
Szia,

Bocsi, de nem voltam net közelben. Válaszom igen is meg nem is arra, hogy el lehet e síelni a Kulmhofba. Ha nagy a hó, és az útról nem takarítják le, akkor le lehet síelni a Kulmhof-ig, de friss hóban ajánlom, mivel apró kaviccsal szórják a havat, hogy ne csússzon. A síléc csúszik rajta, de fel is sérti. Szóval mielőtt lecsúsztok, nézzétek meg a havat.
Coolman. Nézd meg az alábbi szállás ajánlatot is: https://www.apartman-tauplitz.hu vagy a https://www.kulmhof.com. 4 fős stúdiókat ill. 6 fős apartmanokat kínálnak ill. segítenek szerezni, ha már foglaltak a saját apartmanok.
Imrola
Előzmény: (kozkot 103926)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.01.13. 22:28
Köszi, én ezt nem tudtam, mert soha nem mentem le Bad Mittendorfba. Mindig Tauplitzban lakom. Kocsival fel szoktam menni a lenti csákányos pályához. Itt állunk meg a pálya mellett kocsival. Innen lesíelünk a felvonó aljába ill. amikor végeztünk, akkor a kocsihoz lehet csúszni.Mint egy pályakocsi /pályaszállás helyett ez is megteszi :-). Ezen felül bemelegítésnek nagyon jó ez a lenti csákányos. A pici fiam /6 éves/ nagyon szereti a kék pályát, de a piros is kellemes és gyorsan lehet forogni.
Remélem segítettünk a Tauplitzba utazóknak. Az új pálya pedig szerintem szuper. Én eddig nem voltam megelégedve a pályák hosszával, de ez most tuti. Legfelülről, akár a feketén akár a kéken lemenni az aljába egy szuszra jó kis buli. A végén már érzem a lábam. A pálya széles, kellemes és lehet nagyokat carvingolni,persze, ha nincsenek sokan. Karácsony előtt szinte senki nem volt a pályákon, tökéletes volt minden. A szállás a https://www.apartman-tauplitz.hu oldalról volt.
Imrola
Előzmény: (hunyadee 103504)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2011.01.12. 14:05
Többen teszik szóvá, hogy botozni kell Tauplitz-on a fensíkon. Igen, aki nem nézi meg alaposan a térképet annak igen, aki ismeri a helyet vagy térképet olvas, annak nem.
Szóval fel kell menni Tauplitzból a felvonóval teljesen a hegy tetejére. Ott lehet sréhen jobbra indulni és a piros 9-es pályán lecsúszni a csákányos aljába , és a csákányossal felmenni a tetejére. Ha valaki nem szeretne ezen a 9-es pályán lecsúszni, akkor egy kicsit kb. 20-30m-t kell balra sréhen gyalogolni, hogy az említett csákányos tetejéhez eljusson. Ezt én sem szeretem, inkább lecsúszom.
Remélem eddig világos.
Jön az átcsúszás a völgybe a 11-es kék pályán. Itt szokott kezdődni a hiszti, mert sokan ezzel az átcsúszóval akarják elérni a völgy legtávolabbi végében lévő buborékos liftet is. Igen, ekkor gyalogolni kell.
De ha völgybe leérve megállunk a baloldalt lévő csákányos liftnél, és azzal felmegyünk, akkor onnan bárhová el lehet csúszni a 18-as vagy 14-es kék pályákon.Ebben az esetben egy métert sem kell gyalogolni és az említett kék pályák nagyon kellemesek.
De hát a tömeg megindul és próbál minél nagyobb sebességgel átsíelni a fensíkon, ami nem megy. Főleg szegény snowboard-osoknak. Szóval csak ennyi. Remélem segítettem.
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.12.29. 11:29
Sziasztok,

Mi Karácsony előtt voltunk kint a Kulmhofban: https://www.apartman-tauplitz.hu szálláson. Minden nagyon rendben volt.
Az idő ideális, -3 fok, ragyogó napsütés. Az új pálya ill. felvonó szerintem szuper. A legfelső része fekete ill. kék pályán is le lehet jönni. Közepétől széles piros , néhol kék és nagyon élvezetes. Tauplitz-on az első olyan pálya, ahol ha végig síeled a pályát, akkor elfáradsz a végére. 3 napig csak ott síeltünk. Senki nem volt a pályákon. A legjobb időszak Karácsony előtt.
A síbuszért nem kell fizetni, de mi kocsival fel szoktunk állni a lenti csákányos mellé. Ott bemelegítünk a pályákon ill. este amikor végeztünk, akkor a kocsiig lehet síelni.
Az új pálya aljában gyerekeket oktatnak, van varázs szőnyeg is. A Tauplitzba menő pálya be van kötve az új pályába, így onnan is át lehet síelni. Szóval szuper. Ajánlom mindenkinek.
Kérdésetek van keressetek.
Üdv

Imrola
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.10.24. 18:48
Szia,
A fensíkon az átcsúszás nem a legtökéletesebb boardosoknak, de meg lehet oldani gyaloglás nélkül, csak ismerni kell az utat. Ha esetleg oda mentek, tudok segíteni. A fensíkra befutó hegyoldalakat viszont be lehet boardozni. Feljutni az új felvonóhoz vagy a fensíkon keresztül lehet eljutni vagy kocsival felmenni az aljáig. De ha Tauplitzból mész fel felvonóval, akkor át kell menni a fensíkon.
Üdv
Imrola
Előzmény: (envoken 90879)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.10.15. 22:58
Szia,

Bocsi, de nem voltam net közelben. Kb. 400m, de jár a faluban a síbusz folyamatosan körbe, így ez sem távolság.
Üdv

Imrola
Előzmény: (kozkot 90481)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.10.07. 21:33
Szia,

Teljesen kezdőnek az alábbi ajánlatom van. Tauplitzban nem kell felmenni a kabinos felvonóval Tauplitzalmra, hanem a felvonó aljától kb. 300m-re van egy csákányos pálya. Itt szoktak a kezdők gyakorolnai. Van 2 lapos rövid piros ill. egy nagyon lapos kék pálya. Ha ide mentek, akkor nem kell megvenni a bérletet, hanem ide külön lehet kapni jegyet féláron. Én itt tanítottam a fiamat. Ezen felül, ha felmentek Tauplitzalmra, akkor jobra fordulva van egy szintén csákányos kék pálya. Ott is lehet tanulni, de szerintem felesleges feljönni ide.

Az új felvonót még senki nem látta, és oda csak kocsival tudsz felmenni. Szerintem maradjatok Tauplitzban.
Az alábbi szállást ajánlom figyelmetekbe: https://www.apartman-tauplitz.hu
Bármi kérdésed van Tauplitzal kapcsolatatban, írj.
Üdv

Imrola
Előzmény: (kozkot 90419)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
2010.10.01. 20:33
Ajánlom az alábbi apartmanokat mindenkinek , aki Tauplitzban szeretne szállást. Az apartmanok szépen felújítottak és az áruk kb. 13-15 EUR/fő. A tulajdonosok magyarok és nagyon segítőkészek.
https://www.apartman-tauplitz.hu
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.26. 22:42
Szia,

Olyan nem nagyon van, hogy a Kulmhof-os vendégek hol esznek, mert a Kulmhof egy apartmanház sok sok magán apartmannal. Mindenki ott eszik, ahol tud. Ezen felül irodák is bérelnek a tulajdonosoktól apartmant valamint van sajátjuk is. Vannak irodák, akik leszerződnek félpanzióra pld. a felvonó alján lévő Laszlo étteremmel. Most nem tudom, hogy milyen ott az étel.Nyár végéig Lumumba innen a fórumról és párja voltak a személyzet, és ők nagyon jól csinálták. A mostaniakról talán ő többet tud. Lumumba????
Szóval az az utazási iroda akivel jöttök szerződhetett le valakivel.
Tauplitztól ne féljetek. Jó kis hely szerintem. Ha megnézitek nem csak rosszat írnak róla hanem sok jót is. Próbáljatok arra koncentrálni.
Én vasárnap megyek és biztosan nagyon jó lesz. Az öt és fél éves fiam pld.nagyon élvezi az erdei pályát. Ott utol se tudom érni.
Jó síelést nektek. Kiváncsian várom a véleményeteket ha megjöttetek.
Imrola
Előzmény: (lukiandi 86099)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.25. 20:09
Szia,

Szerintem sem kell aggódni. Családoknak szerintem teljesen OK. Azok a síelők nem szeretik, akik hozzászoktak a több 100km-es sípálya rendszerekhez és naponta 100kmt síelnek. Azok megunják 2-3 nap alatt.
Ha nem akartok kocsival oda gurulni, akkor a Kulmhofnál is megáll a síbusz, ami körbe jár a faluban és a felvonó aljában tesz le. Gyerekeim nagyon élvezik.
Én 6 napos bérletet szoktam venni. Ha megunjátok a pályákat, akkor a bérlet jó más sípályákra is.
Igaz váltani fogjuk egymást a Kulmhofban mert én 5-én jövök haza, de előkészítem nektek a terepet, hogy jól érezzétek magatokat. A Kulmhof tényleg szuper, főleg ha szép apartmant fogsz ki. Mi ebbe a családi apartmanba szoktunk menni: https://www.apartman-tauplitz.hu .Hirdetnek itt is a sielok.hu-n. Igaz nektek ez már nem aktuális, de ha tatszik a hely, akkor jól jöhet máskor. A medence és a szauna kimondottan jól esik este. Mi egy kicsit előbb szoktunk lejönni három óra körül a pályákról. Ekkor még szinte alig vannak a szaunában és nyugodtan lehet lent lenni. Később azért sokan tudnak lenni, főleg főszezonban.
Bármi kérdésed van keress meg, mert ismerem Tauplitzot és a Kulmhofot is.
Üdv

Imrola
Előzmény: (Eddike 85950)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.17. 21:14
Az biztos, ,hogy van néhány magyar tulajdonú apartman a Kulmhof-ban és emiatt egy kicsit többet beszélnek, beszélünk Tauplitzról, de ez szerintem nem feltétlenül baj. Sőt lehet jó is. Sokan kicsiny hazánkban, főleg az idősebbek nem beszélnek nyelveket és emiatt nem is tudnak szállást foglalni. Magyar tulaj esetén ez könnyebben megy, esetleg a bizalom is nagyobb mert nem kell valakinek idegenbe kiutalni pénzt, stb... Szóval én örülök annak, hogy Magyar tulajoknak igényesen felújított apartmanjaik vannak kint. Kívánom mindannyiunknak, hogy egyszer legyen kint apartmanunk és erről sokat írjanak.
Különben inkább magán apartman mint utazási iroda. Sajnos voltunk már kint annó a Kulmhofban irodával és az apartman borzasztó volt. Sajnos irodában nem tudnak mutatni képet a kibérelt apartmanról-ellentétben a magán tulajjal- és így lutri mit kapsz. Plussz drágább is. Beszélgetve kint külföldi tulajokkal sajnos az a nézet, hogy az igényes apartmanokat hollandoknak, míg a lerobbant apartmanokat magyar irodáknak adták ki - magyaroknak ez is jó - jelszóval. Egy kicsit elkeserít a dolog, de sajnos sok honfitársunk rá is szolgál erre a mondásra.
Szóval hajrá magyarok és vegyetek sok apartmant Ausztriában és megyünk hozzátok!

Annak külön örülök, hogy kulturáltan beszélgetünk és a vélemények különbözőek. Ettől jó egy topic ill. fórum.

Imrola
Előzmény: (kulacs 84948)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.17. 16:23
Tauplitz pro
Azt gondolom, hogy minden területnek meg van a maga vendégköre. Lehet, hogy Tauplitz olcsóbb mint más területek. Lehet, hogy több a Magyar vagy a Holland /lehet, hogy szegény Holland?/ e miatt, de ilyen is kell. Van aki nagyon szeretik Tauplitz-ot. Főleg azok , akik nem vágynak nagy síterepekre, nem akarnak naponta 100km-t síelni,szeretik az átláthatóságot, egy kicsit idősebbek, családosak gyerekekkel stb... Szóval ismerek sok olyan embert akik visszajárnak és szeretik. Sőt vannak olyanok is , akik nagy síelők /pld. síoktató barátom, aki épp most keresett március 15 hétvégére Tauplitzon szállást/. Szóval nem kell leírni. Szerintem minden terepnek meg van a szépsége és vendégköre. Murau nem hasonlítható szerintem ezzel össze, hacsak nem azért mert több a magyar. Inkább azt mondanám, aki szereti a nagy sírendszereket, változatos hosszú pályákat, az ne vegyen itt 1 hetes bérletet. Síeljen 2-3 napot itt, majd nézze meg pld. Schladming pályáit.
Tauplitz Alm gyönyörű és aki pihenni is szeretne, annak szintén jó. A több 100km hosszú sífutó pályák a fennsíkon ill. a völgyben szintén nem elhanyagolhatóak.
Itt a szállás esetenként olcsóbb és színvonalasabb mint máshol, és lehet, hogy ez megér fél óra autózást pld. Schladmingig. Pld. a Kulmhofban vannak nagyon színvonalas apartmanok is jó áron, medencével és szauna használattal.
Lásd. a sielok.hu oldalon is hirdető https://www.apartman-tauplitz.hu szállást.
Ez máshol nem nagyon van meg, vagy nagyon húzós áron.
Imrola
Előzmény: (kulacs 84893)
imrola
13 élménybeszámolót írt
13
15 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.16. 23:06
Sziasztok,

Azt gondolom, hogy azért meg lehet úszni felfelé menetel nélkül is Tauplitz-ot.
Tip: felmegyünk Tauplitzalm-ra a 2. felvonóval, majd kiszállva a felvonóból nem balra megyünk fel az emelkedőn -ez kb 50m-, hanem sréhen jobbra, ahol lecsúszhatunk egy csákányos felvonóhoz, amivel ha felmegyünk a tetejére, akkor kikerültük az 50 m-es emelkedőt és még sieltünk is.
Miután felértünk a csákányos tetejére, onnan már jobbra fordulva egyenesen a völgybe lehet csúszni. Meg kell ereszteni, de Tauplitz Alm közepéig el lehet csúszni. Innen tényleg kellhet egy kicsit 100-200m-t lökni magad, ha a legtávolabbi felvonót el akarod érni. De ezt is meg lehet úszni, ha a völgybe leérve a bal oldali csákányos felvonónál megállunk, felmegyünk vele a tetejér és onnan el lehet csúszni a legtávolabbi felvonóhoz is. Szóval szinte séta nélkül el lehet érni minden pályát. Persze ehhez ismerni kell Tauplitz pályáit. Remélem segítettem valakinek és nem riadtok vissza Tauplitztól.
Imrola
Előzmény: (Gyulus 84805)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.