Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

gyurmesz által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2008.02.04. 13:17
Szia!

Az az 500 méter, az nem bébi pálya, hanem egy pici piros szakasz, ami a felvonókhoz vezet, egy négyülős lifttel, nem 500 méter amúgy hanem szerintem 1 max 200.

A pályák hibátlanok voltak az általános hóhelyzethez képest, itt-ott jeges, de osztrák szinten karbantartva.

Ami hoányosság náluk, az a liftek egy részének kora, pl együlős liftet sem gyártanak elég régóta.

A leállás a köd és a szép miatt lehet, ami meg fog szűnni, és szerintem tengersok havon, és napsütésben síelhettek majd, én nem aggódnék. Érdemes figyelni az időjárás jelentéseket, mint pl a https://www.windguru.cz - itt pl Bohinj konkérétan megvan a tó miatt (mivel ez alapvetően széljelentő oldal).

Mi egyébként utolsó nap inkább átmentünk Geritzenbe, ami 75 km, és komoly hely nagyon. Ott nem nagyon állnak a liftek, akármilyen idő van, viszont drágább is a bérlet jóval. 80 km-es körzetben szerintem minimum 25 síterep van, de azt gondolom, hogy nem lesz szükség alternatív megoldásra.

Szállásunk egy magyar panzióban volt 2 faluval és 7 km lejjebb a felvonótól.
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
Topik: Telemark
2008.02.03. 19:15
Sziasztok!

Kicsit elhalkult ez a topic, pedig egyre többen vagyunk itthon is telemarkosok, mostanra viszonylag egyszerűen beszerezhető, kölcsönözhető a felszerelés.

A hozzáállás még csiszolható, épp a héten voltam telemarkozni, és ismerőseim mondták, hogy amikor egy csoport mellett elsíeltem, a tanulók kérdezték a magyar oktatójukat, hogy: Ugye ez a Telemark? Akkor ő azt válaszolta, hogy igen, ez a telemark, egy újabb divat, ami puszta feltűnési viszketegség, és különben is nagyon árt a térdnek...

Savanyú a szőlő... :)
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2008.02.01. 16:59
Sziasztok,

en pl most is kint vagyok, kod van, fuj kicsit a szel, es ezek a kedves szolovenek ugy dontottek, hogy ma akkor egyetlen felvonot sem inditanak el... csak egy osszesen 100 meteres szakaszon lehetett ma sielni, szoval nincs jo kedvunk. A ho amugy nem sok, de nem is keves, kitartana sokaig, szerintem viszont most komoly homennyiseg fog leesni a hetvegen...
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2008.01.25. 17:12
Ok, most már nem aggódom, bár a pályán kívül síeléshez nem tudom elég lesz-e :) Hétfőn megyünk, még az útvonalon gondolkodunk, Ausztria felől kicsit hosszabb, de nincs határ, és szlovén pályadíj...

A napi 20 cm-t azért írtam, mert a hét elején 150 cm-ről egyik nap estéra már csak 130 lett, és másnap még 10 cm-rel kevesebb, azóta maradt ez az érték, gondolom ez is a csúcsonn.
gyurmesz
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2008.01.24. 15:38
Sziasztok!

Az a baj, hogy ilyen melegben napi 20 cm-t is olvad, és ugy néz ki megint lesznek 10 fokok a hétvégén is, hóesés pedig nem nagyon várható... Ha valaki többet tud, ne tartsa magában! :)
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
INGYENES TANÁCSADÁS
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.