Menü ≡

Bohinj - Vogel síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 122, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  nnFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.21. 16:17
(Üzenetazonosító: 193037)
nn Hozzászólások: 129
Regisztrált: 2004.01.31.
47 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Régebben jártunk ide síelni és Zoli nevű illetőt hívtam mindíg szállás ügyben! Felhívtam és mondtam a szállás igényt ő meg intézte! Telefon számot keresnék hozzá! Tud valaki segíteni?
Feladó:  radnai.kalmanFérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.03. 16:29
(Üzenetazonosító: 191881)
radnai.kalman Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2011.03.22.
BEMUTATKOZÁS

Szilveszterkor a Júliai Alpokban kb. 2000 méteren volt a természetes hóhatár.
Szomorú sors vár azokra a pályákra, melyek nem tudnak ágyúzni.
A Vogelen csak a kabin melletti két ici-pici pályán volt ágyúzott hó.
Hiába a Bohinji-tó közelsége, a nagy szintkülönbség túl magas beruházási költséget jelentene.

Persze az is elgondolkodtató, hogy hiába volt kitartó hideg, még a bledi pályát sem lehetett használni, pedig az nem sokkal van a tó fölött.
Feladó:  DonCostaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.03.17. 11:39
(Üzenetazonosító: 188753)
DonCosta Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2015.03.02.
10 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Mi is ott voltunk a hosszú hétvégén. Csak megerősíteni tudom a már leírtakat. Kiváló családi síterep, nagyon jó állapotú pályákkal. Az árak is közel állnak a magyarországihoz és a környezet, a táj fantasztikus.

Annak ellenére, hogy ez a fórum egyáltalán nem pörgött, nagyon sok magyar volt kint, és sok mosolygós arcot láttam a nap végén. Köztük a 8 illetve 6 éves lányaimét is akikkel először voltunk külföldön síelni (szeptemberben kezdtek el műanyag pályán tanulni és Eplény után ez volt a második igazi találkozás a hóval). Vogel-ről valóban elmondható, hogy családi síterepnek kiváló. Mivel nem túl bonyolult a pályarendszer így bátran engedhettem őket előre, a már ismert pályákon, nem kellett félni, hogy elkeverednek. A nagy kedvenc a hosszú 4-es pálya volt, annak is a bal oldali dimbes-dombos ága.
A hó minősége kiváló, a pályákra jutó sielők száma is ideális, sorbanállás gyakorlatilag nem volt. A hütte árak is barátságosak: 6 EUR egy óriás hamburger (amit egy felnőtt is komoly rákészüléssel tud legyűrni a mérete miatt) 5 EUR a tartalmas leves ami egytál ételnek beillet annyira tömény volt.
Nagyon pozitív élményekkel zártuk ezt a pár napot, biztosan visszajövünk ide még.
h i r d e t é s

Feladó:  TrailriderFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2016.03.17. 10:10
(Üzenetazonosító: 188749)
Trailrider Hozzászólások: 299
Regisztrált: 2008.11.25.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Három sínapot töltöttünk Vogelen a hosszú hétvégén. Eleve jó hóviszonyokra számítottunk, hiszen 3,3 méter hóban nem lehet nagy hiba, nem is kellett csalódnunk. Ahogy az előző bejegyzésemben is írtam, első nap csak a 4-es, a 2-es és a 3-mas pálya volt nyitva a szél miatt és persze a Zagarjev, amin a nap végén lesíelhettünk. Hétfő-kedden viszont már nyitva volt az összes pálya, ment az összes lift, a Zagarjev völgypályáját viszont lezárták, mert olyan mély volt már rajta a kása (ettől függetlenül le lehetett síelni rajta, ahogy meg is tettem mindkét nap). Érdemes volt viszont nyitott szemmel nagy ívben kerülgetni a foltokat, ahonnan a kollégák már lehordták a hó nagy részét, mivel előkerültek a nagyobb kövek, amik errefelé trükkösen fehérek, szóval alig lehet őket észrevenni. Ilyesmivel persze a fenti, hivatalosan is megnyitott pályákon nem kellett számolni. A hó pályasízésre fenomenális volt, kemény, a népszerűbb pályákon egy fellazított porréteggel. Buckák sehol, cserébe pályán kívül a szél által keményre fújt firnhó várt, nem volt nagy élmény. Egy héttel korábban bezzeg álom lehetett, 1 méter friss porhóval!
Meglepően sok magyar volt, ami korábban nem volt jellemző, mert a legtöbben Roglánál, Golténél nem mentek tovább. Pedig Vogelre menni érdemes, főleg a tél második felében, mert mindig rengeteg hó van még áprilisban is, és igen jó áron lehet síelni, ahogy a szállások is baráti árúak.
Aki nem járt még a terepen, annak szummázva annyit, hogy rövid lendületes piros pályák várják, valamint sok nagyon barátságos kék, amikben rendszeresen előfordulnak vízszintes szakaszok, vagy enyhe emelkedők is. A legnagyobb egyben lecsúszható szint csaknem 1300 méter!
Feladó:  TrailriderFérfiKezdő síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2016.03.13. 21:27
(Üzenetazonosító: 188653)
Trailrider Hozzászólások: 299
Regisztrált: 2008.11.25.
41 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Vogel ma gyönyörü volt és szeles. A gerincen 60-as szellövel, ami miatt sok pályát lezártak. A kevés sízhetö pályán jó a hó, bucka sehol, leszámítva a völgybe vezetö 1000 m esésü Zagarjeven, ami az alsó szakaszon kásás, a meredekebb részeken buckás. Holnap remélhetöleg javul a helyzet.
Feladó:  admin2NőHaladó síelő
Dátum: 2016.02.10. 15:18
(Üzenetazonosító: 187452)
admin2 Hozzászólások: 408
Regisztrált: 2003.06.26.
19 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Már frissült is a hójelentés:
Bohinj ma felállhatott a dobogóra a 80 cm friss hóval:
https://sielok.hu/hojelentes/top3fr...iss/

Jól látni a friss havat a webkamerákon:
http://www.vogel.si/winter/prices-a...nd-info/web-cam-vogel-live
Előzmény: (admin3 187451)
Feladó:  admin3
Dátum: 2016.02.10. 15:09
(Üzenetazonosító: 187451)
admin3 Hozzászólások: 662
Regisztrált: 2007.01.25.

Köszönjük az észrevételt, ezek szerint elfelejtették frissíteni a hójelentést, remélhetőleg hamarosan javítani fogják és a jó adatok jelennek meg!
Előzmény: (DonCosta 187437)
Feladó:  DonCostaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.02.10. 11:36
(Üzenetazonosító: 187437)
DonCosta Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2015.03.02.
10 síterepet értékelt

Sziasztok!

Március 15.-i hosszúhétvégére tervezünk menni. Van valakinek friss élménye/tapasztalata a helyszínről? A legutóbbi hozzászólás egy éve volt...
Azt látom, hogy itt az oldalon a hó adatok sem igazán stimmelnek. A honlapojukon 130 cm havat mutat, és az elmúlt napokban kb 50 cm hullott! :) Ez jó hír, mert kicsit aggódtam hogy nem lesz hó márciusra. Ha így folytatja a havazás talán van esély.
Feladó:  WAndreaNőHaladó síelő
Dátum: 2015.03.23. 10:21
(Üzenetazonosító: 182377)
WAndrea Hozzászólások: 1000
Regisztrált: 2001.12.13.
91 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
2015. március 20-22 között Bohinjban, a festői Vogelen síeltünk, közös szezonzáró, relaxáló síelésünket tartottuk itt. (bár nem zárjuk ki, hogy idén még csatolunk valahol). A három síelős napunk mind teljesen más élmény volt, első nap (pénteken) kifogtuk a tökéletes időt: teljes szélcsend, verőfény és csillogó hó - alig tudtunk betelni a látvánnyal. A napot egyetlen percre sem takarta felhő, csak a hold úszott be egy időre, érezhető is volt, hogy csökkent a nap ereje a napfogyatkozás idejére. Szerencsére volt nálunk "napfogyatkozásnéző szemüveg", amin keresztül végignéztük a gyönyörű jelenséget és akivel tudtunk, megosztottunk. "What the f.ck!" - volt a reakciója az egyik freestyle-os szlovén srácnak a csákányos liften.

A második nap (szombaton) szélviharos idő volt, a felső pályákat lezárták, ezen a napon többet hüttéztünk, mint csúsztunk, viszont szombatra megérkezett a friss hó, így porhavazással tudtunk zárni a síhétvégét.

A hóhelyzetről:
Az előző két szezonban 3 méteresre hízott a hó a Vogelen márciusra. Idén sokkal kevesebb hó esett, mint tavaly, kb. 1 méteres volt most az átlag a hóréteg és a völgybe vezető pályát kivéve minden pálya nyitva volt, tökéletesen ratrakolt állapotban várt reggel. Karcosan indult a nap, délutánra kicsit firnes lett, éjjel pedig szépen visszafagyott. Húsvétig nyitva lesznek és addig biztosan ki is tart a hó!

A pályákról:
A pályarendszer nem nagy, jól átlátható és gyönyőrű. Fekete pálya nincs, lankásabb pályák dominálnak, ezért a Vogel szerintem elsősorban a kezdők és kisgyerekes családok számára ideális. Ár-érték arányban kevés ilyen jó hely van a kék pályák szerelmesei számára, főleg ha sikerül fenn a hegyen szállást foglalni, és kiélvezni ennek minden előnyét. Jó dolog néha elzárva lenni a világtól és fennmaradni a hegyen, ahová út sem vezet, csak kabinos lift (du. 6-kor jön fel az utolsó).

Szállásunk:
Mi fenn a Chalet Burjában laktunk, a Pizzeria tetőterében. A szobák egyszerűek, de hangulatosak, a kilátás az erkélyről fantasztikus! Idilli pályaszállás, panoráma-szaunával, a kabinos lift felső állomásával szemben van, kilépsz a házból és már csúszhatsz is lefelé. Ezt imádtuk, főleg, hogy már 1/2 9-kor nyitnak a liftek, így aki időben felkelt, az első íveket húzhatta a pályákon.
https://sielok.hu/szallas/chalet-bu...rja/

Hütték:
A leveseikkel tartoltak nálunk a szlovének. Finom tartalmas leveseket kaptunk minden hüttében, és akkora adagot szolgálnak fel, hogy már nem is kell második fogás. (5-6 euró körül van egy ilyen főételnek is beillő leves). Ezen kívül az árak az Ausztriában megszokott hütte árakhoz hasonlóak, a választék kicsit más, ki lehet próbálni a helyi specialitásokat, pl. káposztás húsok, pljeskavica, stb.

A felvonókról:
A liftek egy része kissé retró, a csúcsra egy együléses lift visz, a beszállás vicces, az utazás meditatív, a hosszú pályát pedig egy régi kétüléses szolgálja ki, ami már igencsak megérett a cserére. Tervezik is a hírek szerint, hogy hamarosan egy 4-ülésest építenek a helyére. ez jó hír, mert a kedvenc pályáink éppen a 10-11-es pályák voltak. A síterep legmodernebb liftje a 3-as hosszú kék pályát szolgálja ki, ez egy modern 4 fős Dopplemayr.

Összességében a szokásosnál kevesebb sportélményt adott a Vogel (lankás, viszonylag rövid pályák), viszont a pályaszállás élménye, a fantasztikus látvány és a cuki hütték világa annyira feltöltött, hogy szívünkbe zártuk a helyet, és szívesen visszamennénk ugyanerre a szállásra. Főleg, ha jövőre újra több méteres havak jönnek és megnyílnak a freeride lehetőségek a törpefenyős lejtőkön.

Érdemes most tavasszal a FREE SKI akciót kihasználni:
Március 15 után aki legalább 3 éjszakára foglal szállást félpanzióval ingyenesen kap síbérletet:
https://sielok.hu/szallasakciok/sit...erep/vogel/
http://www.vogel.si/chalets-vogel/e...n/ski-packages-vogel

További infók:
https://sielok.hu/siterep/vogel/
https://sielok.hu/holap/vogel/archi...vum/

és néhány fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-...vogel-2015-tavasz/galeria/
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-...vogel-2015-marcius/galeria/
Feladó:  mumarkFérfiKezdő síelő
Dátum: 2015.03.18. 09:09
(Üzenetazonosító: 182227)
mumark Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2015.01.27.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Életem első síelése volt itt Bohinjban. Kezdőknek és haladóknak tökéletes ez a síterep. Vannak gyakorló erdei pályák, ahol a kezdőknek szépen fel lehet készülni a nagyobb lejtők nehézségeire. A felvonók között van négyes és csákányos is. Mindegyik szuperül működik. A kék pályák jó hosszúak és szélesek, így mindenki bátran síelhet rajtuk, mert nehezen lehet közel kerülni egymáshoz, ha az emberek odafigyelnek. A piros pálya terepe jó lenne, de sajnos rövid, így az élmény nem tart olyan sokáig és mikor leér az ember az aljára, akkor a csákányos felvonónál a nagy sor miatt sokat kell várni mire újra felérünk. Voltak pályák még, amik nem voltak nyitva, mikor én ott voltam, így azokról nem tudok véleményt írni. Van snowboardos pálya is ugratókkal, így, akik azt szeretik jobban ott biztosan kiélhetik magukat. A hüttékben gyors a kiszolgálás és az adag is bőséges. Az árak sincsenek az egekben, így bátran ajánlom mindenkinek. Összességében, mint, ahogy a beszámolóm elején is írtam, kezdőknek és haladóknak tökéletes ez a síterep a profik inkább nézelődjenek másfelé :)
Feladó:  Zoltán52FérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.05. 10:21
(Üzenetazonosító: 181734)
Zoltán52 Hozzászólások: 23
Regisztrált: 2011.02.01.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Öt alkalommal voltam ezen a síterepen, nem fogsz csalódni, én nagyon szeretem. Szerintem a hónap végéig kitart a hó. Szerintem a nagy kabinos lift aljáig nem lehet lesíelni, mert a pálya alsó szakaszán nincs hó, bár most nem voltam kint, de az elmúlt öt alkalom közül egyszer volt ez a pálya nyitva. Ha nem a pályán laksz, akkor csak úgy tudsz a kabinos közelében parkolni, ha reggel időben mész. A hóvastagságra visszatérve a mostani 1 m itt nem számít sok hónak. Voltunk úgy, hogy 3 m volt a hó vastagság és a pályán a völgyben lévő ház alig látszott ki a hóból.
Előzmény: (adami 181672)
HPIM1277.JPG
Feladó:  adamiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.04. 14:43
(Üzenetazonosító: 181672)
adami Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2015.02.02.

Szilveszterkor voltunk ott és már akkor is jó hóviszonyok voltak. A webkamerákat nézve simán kitart húsvétig a hó!
Szerintem a legcsodálatosabb lecsúszni egészen a lanovka alsó állomásáig, az egy igazi élmény! (nem kezdőknek való!)
Előzmény: (Viri 181623)
Feladó:  ViriFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.03.03. 21:04
(Üzenetazonosító: 181623)
Viri Hozzászólások: 649
Regisztrált: 2003.09.26.
40 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Járt itt mostanában valaki, mert csak több éves bejegyzéseket látok a topikban!
Meddig van szezon a Vogelen?
Feladó:  Mr HmFérfiKezdő síelő
Dátum: 2012.12.25. 17:46
(Üzenetazonosító: 147729)
Mr Hm Hozzászólások: 13
Regisztrált: 2012.12.11.
11 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Bohinj-Vogel:
Nem most voltam ott, az biztos, így csak pár gondolat:

A síterepről nagy vonalakban:
Olvastam itt, hogy változó, hogy a legnehezebb rész mikor erős piros és mikor gyenge fekete.
Nos, az biztos, hogy már akkor sem volt óriási kihívás, de nyilván semmit nem szabad félvállról venni. A pályák emlékeim szerint mérsékelt keménységűek, de jól karbantartottak voltak. Volt egy-két rázósabb rész valamelyik piroson belül (na igen, talán nem kellett volna lerövidítenem egy szakaszt:)), de alapvetően kellemes pályák voltak. Anyukám nagyon szerette, ő fontolva halad és egy műtét óta inkább a kék pályákat részesíti előnyben.
Egyszer jó barátommal letértünk a pályáról, ott volt szűzhó, meg dombos területek, az a rész rejtett kihívásokat, nagyon szerettük:).

A szállásról:
Egy (talán)Stare nevű úrnál laktunk, hát fűteni a végéig se nagyon sikerült neki az ígérgetések ellenére sem, de nagyon finom vacsorát kaptunk és úgy rémlik korrekt áron.
Egyébként megfakult emlékeim ellenére az volt a benyomásom, hogy Szlovénia már-már nyugatos minőséget nyújt annál lényegesen kedvezőbb árakon.
A szlovén emberekkel sem volt semmi gond, ha mondjuk kiengedtük őket a parkolóból sose köszönték meg, de nekem az volt az érzésem, hogy talán azért nem, mert ott ez annyira természetes volt (velünk is udvariasak voltak).

Szóval bár kevéssé emlékszem erre a síútra, de az összkép pozitív, ennek ellenére nem mennék vissza oda, csak akkor, ha esetleg lesz majd családom és a gyerek(ek)kel is szeretném megkedveltetni a síelést (mivel nem annyira erősek a pályák).
Feladó:  szelesteNőHaladó síelő
Dátum: 2011.01.17. 22:15
(Üzenetazonosító: 104424)
szeleste Hozzászólások: 10
Regisztrált: 2011.01.17.
4 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Szia!

Tegnap jöttünk haza és csodálatos. Bár reggelre kicsit fagyottak a pályák, a helyi gépek kicsit megtörik a felszínt, de ez sajnos nem az igazi. A jó hír viszont az, hogy 1-2 óra alatt a Nap és a síelők hevétől picit megolvad (nem lesz kásás) és remekül síelhető. Már csak arra kell figyelni, hogy a snowboard-osok által összetömörített buckákat kikerülje az ember. De a hátsó piros pályákon ez elenyésző. A liftek-pályák a 14-es (völgybe vívő) kivételével működnek, bár a fő hütténél is úgy van kiírva, hogy a 6-os felvonó (csúcsra vivő) nem működik. Az idő remek, 8-11 fok között volt az idő végig, fogytak is a sörök.
Bátran ajánlom, mi gondolkodás nélkül visszamennénk akár holnap.
Előzmény: (kristof83 103117)
Feladó:  kristof83FérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2011.01.10. 18:40
(Üzenetazonosító: 103117)
kristof83 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2010.01.19.

Sziasztok!
Járt mostanában valaki a Vogel-en Bohinj-ban?
Milyenek a hóviszonyok? A hivatalos honlap elég lesújtó, mert aszerint nem működik csak 2 pálya, és folyamatosan plusz pár fok van és olvad a hó.
Január végén mennénk 6 napra, várható addig valami változás vagy hidegfront?
Már kétszer voltunk itt, mindkétszer tavaszi szünet idején, és akkor 300cm-es hó volt !!! Csúnya lenne ha tél közepén a csupasz hegy várna.... :(
Feladó:  peetairFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.03. 16:15
(Üzenetazonosító: 95901)
peetair Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2009.02.02.
6 síterepet értékelt

http://www.snezni-telefon.si/defaul...t.asp#
Aktuális Szlovén hó és pályahelyzet. Nagyjából napra kész hójelentéssel.
Feladó:  peetairFérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.12.03. 16:12
(Üzenetazonosító: 95900)
peetair Hozzászólások: 12
Regisztrált: 2009.02.02.
6 síterepet értékelt

Ígéretesnek hangzik, főleg, hogy tegnap még csak 125 cm-t írtak. De a határhoz közeli szlovén pályák Maribor, és Rogla már ma megkezdte a szezont. Krvavec meg tegnap, bár mindenhol még csak pár felvonó megy.
Remélem még decemberben megnyitják völgybe vezető hosszú pályát. Ahogy nézegettem a webcamera képeit, még a hét elején, a tónál is bíztatóan fehérlett.
Két év óta vissza akarok menni így decemberben, remélem most jó lesz a hó hozzá.
Előzmény: (kócos 95889)
Feladó:  kócosFérfiKezdő síelő
Dátum: 2010.12.03. 14:53
(Üzenetazonosító: 95889)
kócos Hozzászólások: 1210
Regisztrált: 2005.01.04.
29 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

December 4-én indul a szezon:
Višina snega: 165 cm
Feladó:  Barna86FérfiHaladó síelő
Dátum: 2010.01.15. 22:13
(Üzenetazonosító: 80253)
Barna86 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.01.14.
2 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a csúcsról lejövő pályának és a graben-nek/körpályának van egy 40-45%-os esésű része, amit egy részletes, magasságszelvény szerinti térképen feketével jelölnek a szlovének. Lassan tíz éve minden évben odajárók mondták nekem, hogy általában a hómennyiségtől függ, hogy mennyire meredekre alakítják ezeket a szakaszokat, tehát ingadozik az erősebb piros és a könnyebb fekete között. A fekete felé tolja az értékelést, hogy az említett szakaszok a fekvésük miatt szinte alig kapnak napfényt, így még délután is szinte jegesek.

Amúgy a síterepről (Vogelről): eddig kétszer volt szerencsém eltölteni ott egy-egy hetet. Mind a kétszer március eleji időpontban voltam. A kabinos előtt reggel 9-10 óra magasságában mindig hatalmas sor kígyózott, általában 3-4 kabint kellett kivárni, de a szlovének mentségére szóljon, hogy folyamatosan pörgették őket. Fent a hegyállomás előterében egy ideális "terecske" található, ahol kényelmesen tud bemelegíteni akár egy busznyi csoport is, s mellettük elférnek a többiek. Az 1-es pálya csak azért van, hogy lecsússzunk a többi felvonóhoz, a minimális (150-200 m) hossza miatt önálló síelésre nem nagyon használják. A tömeg javarésze a 2-4. pályákon oszlik el, ezek a pályák ideális tanulópályák. A 4-es kezdő síelők részére, mert nagyon széles, s felváltva vannak lankásabb és meredekebb részei; míg a 2-es a középhaladók számára egy ideális terep ahhoz, hogy elkezdjenek piros pályázni, megfelelően széles és meredek ehhez, igaz, kicsit buckás. A hátsó pályákon (5-8.) sokszor szinte alig van ember, pedig jó piros pályák vannak ott. A hosszú, kétüléses felvonó aljához vezető három piros pálya szintén jól van kialakítva, a csúcsról lejövő része ugyan picit erősebb. Viszont azért bizonyos helyeken célszerű elengedni a lécet, mert különben lehet botozni a következő letörésig (ezen a hosszú pályán van még nagyobb embertömeg). Az eddig említett pályák (talán a csúcsról lejövő kivételével) egy biztos középhaladó szinttel járhatóak úgy, hogy élvezze is az ember. A völgybe vezető pálya viszont inkább haladóknak ajánlott, mivel a meredekebb része alig kap napot, így lehet karcolni rendesen az íveket, annál is inkább, mert jellemző, hogy egy meredekebb letörést egy balkanyar vagy egy visszafordító kanyar követ, szóval teljesen ész nélkül nem ajánlott lecsúszni. Az utolsó 2-2,5 km-e kb. egy sífutópálya szintje, így ott csak csúszni kell egy szép erdei úton, de több megállót is kialakítottak, ahol alkalmazkodni lehet a hirtelen légnyomásváltozáshoz illetve lehet gyönyörködni a bohinji tóban. Néha még ennek a pályának az árnyékos oldala is képes felolvadni, azon a részen is előfordulhat kásásodás, viszont az alján ott délután szinte 100%, hogy kásás a hó.
A síterep összességében jó, minden tudásszint találhat magának való pályát. A felvonók tekintetében kétarcú a pályarendszer. A két, újonnan épített négyüléses (1,3) mellett megvannak a hagyományos csákányosak, sőt a csúcsra vezető felvonó egy együléses, kb. olyan érzés, mintha egy kempingszéken lebegne az ember több méteres magasságban. A hosszú kétüléses felvonó (7) sajnos mára megérett a cserére, kb. 15-20 perc is van, mire az ember visszaér a csúcsra. Az árak a fenti hüttében emberinek számítanak, s finomak az ételek, a kiszolgáló helyiségek pedig mindenhol pedánsan tiszták. Én kb. ennyit tudok mondani Vogelről.
Előzmény: (admin3 80158)

következőutolsó laponként: összesen 122, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% » SÍELŐK NAPTÁRA »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »