Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Élménybeszámolók: Bohinj - Vogel síterep leírás szállás cikk galéria videó wellness fórum

Bohinj - Vogel síterep értékelése
160 szavazat, átlagos érték: 3.9
Nézd meg az értékelők listáját
Alább a síterep fórumából kiemelt írások olvashatóak.
2016.03.17. DonCosta
Mi is ott voltunk a hosszú hétvégén. Csak megerősíteni tudom a már leírtakat. Kiváló családi síterep, nagyon jó állapotú pályákkal. Az árak is közel állnak a magyarországihoz és a környezet, a táj fantasztikus.

Annak ellenére, hogy ez a fórum egyáltalán nem pörgött, nagyon sok magyar volt kint, és sok mosolygós arcot láttam a nap végén. Köztük a 8 illetve 6 éves lányaimét is akikkel először voltunk külföldön síelni (szeptemberben kezdtek el műanyag pályán tanulni és Eplény után ez volt a második igazi találkozás a hóval). Vogel-ről valóban elmondható, hogy családi síterepnek kiváló. Mivel nem túl bonyolult a pályarendszer így bátran engedhettem őket előre, a már ismert pályákon, nem kellett félni, hogy elkeverednek. A nagy kedvenc a hosszú 4-es pálya volt, annak is a bal oldali dimbes-dombos ága.
A hó minősége kiváló, a pályákra jutó sielők száma is ideális, sorbanállás gyakorlatilag nem volt. A hütte árak is barátságosak: 6 EUR egy óriás hamburger (amit egy felnőtt is komoly rákészüléssel tud legyűrni a mérete miatt) 5 EUR a tartalmas leves ami egytál ételnek beillet annyira tömény volt.
Nagyon pozitív élményekkel zártuk ezt a pár napot, biztosan visszajövünk ide még.
h i r d e t é s
2016.03.17. Trailrider
Három sínapot töltöttünk Vogelen a hosszú hétvégén. Eleve jó hóviszonyokra számítottunk, hiszen 3,3 méter hóban nem lehet nagy hiba, nem is kellett csalódnunk. Ahogy az előző bejegyzésemben is írtam, első nap csak a 4-es, a 2-es és a 3-mas pálya volt nyitva a szél miatt és persze a Zagarjev, amin a nap végén lesíelhettünk. Hétfő-kedden viszont már nyitva volt az összes pálya, ment az összes lift, a Zagarjev völgypályáját viszont lezárták, mert olyan mély volt már rajta a kása (ettől függetlenül le lehetett síelni rajta, ahogy meg is tettem mindkét nap). Érdemes volt viszont nyitott szemmel nagy ívben kerülgetni a foltokat, ahonnan a kollégák már lehordták a hó nagy részét, mivel előkerültek a nagyobb kövek, amik errefelé trükkösen fehérek, szóval alig lehet őket észrevenni. Ilyesmivel persze a fenti, hivatalosan is megnyitott pályákon nem kellett számolni. A hó pályasízésre fenomenális volt, kemény, a népszerűbb pályákon egy fellazított porréteggel. Buckák sehol, cserébe pályán kívül a szél által keményre fújt firnhó várt, nem volt nagy élmény. Egy héttel korábban bezzeg álom lehetett, 1 méter friss porhóval!
Meglepően sok magyar volt, ami korábban nem volt jellemző, mert a legtöbben Roglánál, Golténél nem mentek tovább. Pedig Vogelre menni érdemes, főleg a tél második felében, mert mindig rengeteg hó van még áprilisban is, és igen jó áron lehet síelni, ahogy a szállások is baráti árúak.
Aki nem járt még a terepen, annak szummázva annyit, hogy rövid lendületes piros pályák várják, valamint sok nagyon barátságos kék, amikben rendszeresen előfordulnak vízszintes szakaszok, vagy enyhe emelkedők is. A legnagyobb egyben lecsúszható szint csaknem 1300 méter!
2015.03.23. WAndrea
2015. március 20-22 között Bohinjban, a festői Vogelen síeltünk, közös szezonzáró, relaxáló síelésünket tartottuk itt. (bár nem zárjuk ki, hogy idén még csatolunk valahol). A három síelős napunk mind teljesen más élmény volt, első nap (pénteken) kifogtuk a tökéletes időt: teljes szélcsend, verőfény és csillogó hó - alig tudtunk betelni a látvánnyal. A napot egyetlen percre sem takarta felhő, csak a hold úszott be egy időre, érezhető is volt, hogy csökkent a nap ereje a napfogyatkozás idejére. Szerencsére volt nálunk "napfogyatkozásnéző szemüveg", amin keresztül végignéztük a gyönyörű jelenséget és akivel tudtunk, megosztottunk. "What the f.ck!" - volt a reakciója az egyik freestyle-os szlovén srácnak a csákányos liften.

A második nap (szombaton) szélviharos idő volt, a felső pályákat lezárták, ezen a napon többet hüttéztünk, mint csúsztunk, viszont szombatra megérkezett a friss hó, így porhavazással tudtunk zárni a síhétvégét.

A hóhelyzetről:
Az előző két szezonban 3 méteresre hízott a hó a Vogelen márciusra. Idén sokkal kevesebb hó esett, mint tavaly, kb. 1 méteres volt most az átlag a hóréteg és a völgybe vezető pályát kivéve minden pálya nyitva volt, tökéletesen ratrakolt állapotban várt reggel. Karcosan indult a nap, délutánra kicsit firnes lett, éjjel pedig szépen visszafagyott. Húsvétig nyitva lesznek és addig biztosan ki is tart a hó!

A pályákról:
A pályarendszer nem nagy, jól átlátható és gyönyőrű. Fekete pálya nincs, lankásabb pályák dominálnak, ezért a Vogel szerintem elsősorban a kezdők és kisgyerekes családok számára ideális. Ár-érték arányban kevés ilyen jó hely van a kék pályák szerelmesei számára, főleg ha sikerül fenn a hegyen szállást foglalni, és kiélvezni ennek minden előnyét. Jó dolog néha elzárva lenni a világtól és fennmaradni a hegyen, ahová út sem vezet, csak kabinos lift (du. 6-kor jön fel az utolsó).

Szállásunk:
Mi fenn a Chalet Burjában laktunk, a Pizzeria tetőterében. A szobák egyszerűek, de hangulatosak, a kilátás az erkélyről fantasztikus! Idilli pályaszállás, panoráma-szaunával, a kabinos lift felső állomásával szemben van, kilépsz a házból és már csúszhatsz is lefelé. Ezt imádtuk, főleg, hogy már 1/2 9-kor nyitnak a liftek, így aki időben felkelt, az első íveket húzhatta a pályákon.
https://sielok.hu/szallas/chalet-bu...rja/

Hütték:
A leveseikkel tartoltak nálunk a szlovének. Finom tartalmas leveseket kaptunk minden hüttében, és akkora adagot szolgálnak fel, hogy már nem is kell második fogás. (5-6 euró körül van egy ilyen főételnek is beillő leves). Ezen kívül az árak az Ausztriában megszokott hütte árakhoz hasonlóak, a választék kicsit más, ki lehet próbálni a helyi specialitásokat, pl. káposztás húsok, pljeskavica, stb.

A felvonókról:
A liftek egy része kissé retró, a csúcsra egy együléses lift visz, a beszállás vicces, az utazás meditatív, a hosszú pályát pedig egy régi kétüléses szolgálja ki, ami már igencsak megérett a cserére. Tervezik is a hírek szerint, hogy hamarosan egy 4-ülésest építenek a helyére. ez jó hír, mert a kedvenc pályáink éppen a 10-11-es pályák voltak. A síterep legmodernebb liftje a 3-as hosszú kék pályát szolgálja ki, ez egy modern 4 fős Dopplemayr.

Összességében a szokásosnál kevesebb sportélményt adott a Vogel (lankás, viszonylag rövid pályák), viszont a pályaszállás élménye, a fantasztikus látvány és a cuki hütték világa annyira feltöltött, hogy szívünkbe zártuk a helyet, és szívesen visszamennénk ugyanerre a szállásra. Főleg, ha jövőre újra több méteres havak jönnek és megnyílnak a freeride lehetőségek a törpefenyős lejtőkön.

Érdemes most tavasszal a FREE SKI akciót kihasználni:
Március 15 után aki legalább 3 éjszakára foglal szállást félpanzióval ingyenesen kap síbérletet:
https://sielok.hu/szallasakciok/sit...erep/vogel/
http://www.vogel.si/chalets-vogel/e...n/ski-packages-vogel

További infók:
https://sielok.hu/siterep/vogel/
https://sielok.hu/holap/vogel/archi...vum/

és néhány fotó:
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-...vogel-2015-tavasz/galeria...
https://sielok.hu/fotoalbum/bohinj-...vogel-2015-marcius/galeri...
2015.03.18. mumark
Életem első síelése volt itt Bohinjban. Kezdőknek és haladóknak tökéletes ez a síterep. Vannak gyakorló erdei pályák, ahol a kezdőknek szépen fel lehet készülni a nagyobb lejtők nehézségeire. A felvonók között van négyes és csákányos is. Mindegyik szuperül működik. A kék pályák jó hosszúak és szélesek, így mindenki bátran síelhet rajtuk, mert nehezen lehet közel kerülni egymáshoz, ha az emberek odafigyelnek. A piros pálya terepe jó lenne, de sajnos rövid, így az élmény nem tart olyan sokáig és mikor leér az ember az aljára, akkor a csákányos felvonónál a nagy sor miatt sokat kell várni mire újra felérünk. Voltak pályák még, amik nem voltak nyitva, mikor én ott voltam, így azokról nem tudok véleményt írni. Van snowboardos pálya is ugratókkal, így, akik azt szeretik jobban ott biztosan kiélhetik magukat. A hüttékben gyors a kiszolgálás és az adag is bőséges. Az árak sincsenek az egekben, így bátran ajánlom mindenkinek. Összességében, mint, ahogy a beszámolóm elején is írtam, kezdőknek és haladóknak tökéletes ez a síterep a profik inkább nézelődjenek másfelé :)
2012.12.25. Mr Hm
Bohinj-Vogel:
Nem most voltam ott, az biztos, így csak pár gondolat:

A síterepről nagy vonalakban:
Olvastam itt, hogy változó, hogy a legnehezebb rész mikor erős piros és mikor gyenge fekete.
Nos, az biztos, hogy már akkor sem volt óriási kihívás, de nyilván semmit nem szabad félvállról venni. A pályák emlékeim szerint mérsékelt keménységűek, de jól karbantartottak voltak. Volt egy-két rázósabb rész valamelyik piroson belül (na igen, talán nem kellett volna lerövidítenem egy szakaszt:)), de alapvetően kellemes pályák voltak. Anyukám nagyon szerette, ő fontolva halad és egy műtét óta inkább a kék pályákat részesíti előnyben.
Egyszer jó barátommal letértünk a pályáról, ott volt szűzhó, meg dombos területek, az a rész rejtett kihívásokat, nagyon szerettük:).

A szállásról:
Egy (talán)Stare nevű úrnál laktunk, hát fűteni a végéig se nagyon sikerült neki az ígérgetések ellenére sem, de nagyon finom vacsorát kaptunk és úgy rémlik korrekt áron.
Egyébként megfakult emlékeim ellenére az volt a benyomásom, hogy Szlovénia már-már nyugatos minőséget nyújt annál lényegesen kedvezőbb árakon.
A szlovén emberekkel sem volt semmi gond, ha mondjuk kiengedtük őket a parkolóból sose köszönték meg, de nekem az volt az érzésem, hogy talán azért nem, mert ott ez annyira természetes volt (velünk is udvariasak voltak).

Szóval bár kevéssé emlékszem erre a síútra, de az összkép pozitív, ennek ellenére nem mennék vissza oda, csak akkor, ha esetleg lesz majd családom és a gyerek(ek)kel is szeretném megkedveltetni a síelést (mivel nem annyira erősek a pályák).
2011.01.17. szeleste
Szia!

Tegnap jöttünk haza és csodálatos. Bár reggelre kicsit fagyottak a pályák, a helyi gépek kicsit megtörik a felszínt, de ez sajnos nem az igazi. A jó hír viszont az, hogy 1-2 óra alatt a Nap és a síelők hevétől picit megolvad (nem lesz kásás) és remekül síelhető. Már csak arra kell figyelni, hogy a snowboard-osok által összetömörített buckákat kikerülje az ember. De a hátsó piros pályákon ez elenyésző. A liftek-pályák a 14-es (völgybe vívő) kivételével működnek, bár a fő hütténél is úgy van kiírva, hogy a 6-os felvonó (csúcsra vivő) nem működik. Az idő remek, 8-11 fok között volt az idő végig, fogytak is a sörök.
Bátran ajánlom, mi gondolkodás nélkül visszamennénk akár holnap.
2010.01.15. Barna86
Én ehhez annyit fűznék hozzá, hogy a csúcsról lejövő pályának és a graben-nek/körpályának van egy 40-45%-os esésű része, amit egy részletes, magasságszelvény szerinti térképen feketével jelölnek a szlovének. Lassan tíz éve minden évben odajárók mondták nekem, hogy általában a hómennyiségtől függ, hogy mennyire meredekre alakítják ezeket a szakaszokat, tehát ingadozik az erősebb piros és a könnyebb fekete között. A fekete felé tolja az értékelést, hogy az említett szakaszok a fekvésük miatt szinte alig kapnak napfényt, így még délután is szinte jegesek.

Amúgy a síterepről (Vogelről): eddig kétszer volt szerencsém eltölteni ott egy-egy hetet. Mind a kétszer március eleji időpontban voltam. A kabinos előtt reggel 9-10 óra magasságában mindig hatalmas sor kígyózott, általában 3-4 kabint kellett kivárni, de a szlovének mentségére szóljon, hogy folyamatosan pörgették őket. Fent a hegyállomás előterében egy ideális "terecske" található, ahol kényelmesen tud bemelegíteni akár egy busznyi csoport is, s mellettük elférnek a többiek. Az 1-es pálya csak azért van, hogy lecsússzunk a többi felvonóhoz, a minimális (150-200 m) hossza miatt önálló síelésre nem nagyon használják. A tömeg javarésze a 2-4. pályákon oszlik el, ezek a pályák ideális tanulópályák. A 4-es kezdő síelők részére, mert nagyon széles, s felváltva vannak lankásabb és meredekebb részei; míg a 2-es a középhaladók számára egy ideális terep ahhoz, hogy elkezdjenek piros pályázni, megfelelően széles és meredek ehhez, igaz, kicsit buckás. A hátsó pályákon (5-8.) sokszor szinte alig van ember, pedig jó piros pályák vannak ott. A hosszú, kétüléses felvonó aljához vezető három piros pálya szintén jól van kialakítva, a csúcsról lejövő része ugyan picit erősebb. Viszont azért bizonyos helyeken célszerű elengedni a lécet, mert különben lehet botozni a következő letörésig (ezen a hosszú pályán van még nagyobb embertömeg). Az eddig említett pályák (talán a csúcsról lejövő kivételével) egy biztos középhaladó szinttel járhatóak úgy, hogy élvezze is az ember. A völgybe vezető pálya viszont inkább haladóknak ajánlott, mivel a meredekebb része alig kap napot, így lehet karcolni rendesen az íveket, annál is inkább, mert jellemző, hogy egy meredekebb letörést egy balkanyar vagy egy visszafordító kanyar követ, szóval teljesen ész nélkül nem ajánlott lecsúszni. Az utolsó 2-2,5 km-e kb. egy sífutópálya szintje, így ott csak csúszni kell egy szép erdei úton, de több megállót is kialakítottak, ahol alkalmazkodni lehet a hirtelen légnyomásváltozáshoz illetve lehet gyönyörködni a bohinji tóban. Néha még ennek a pályának az árnyékos oldala is képes felolvadni, azon a részen is előfordulhat kásásodás, viszont az alján ott délután szinte 100%, hogy kásás a hó.
A síterep összességében jó, minden tudásszint találhat magának való pályát. A felvonók tekintetében kétarcú a pályarendszer. A két, újonnan épített négyüléses (1,3) mellett megvannak a hagyományos csákányosak, sőt a csúcsra vezető felvonó egy együléses, kb. olyan érzés, mintha egy kempingszéken lebegne az ember több méteres magasságban. A hosszú kétüléses felvonó (7) sajnos mára megérett a cserére, kb. 15-20 perc is van, mire az ember visszaér a csúcsra. Az árak a fenti hüttében emberinek számítanak, s finomak az ételek, a kiszolgáló helyiségek pedig mindenhol pedánsan tiszták. Én kb. ennyit tudok mondani Vogelről.
2009.02.27. Robertgida
Sziasztok.

Február 13-14 voltunk Vogelen síelni. Pénteken 9 óra körül értünk a kabinos felvonóhoz: tömeg, tülekedés de kb. 3/4-ed óra alatt felértünk. Fent gyönyörű napsütés, semmi szél, mínuszok, több mint 3.5 méter hó, szépen ratrakolt pályák, mesébe illő környezet - minden adott volt egy nagyszerű síeléshez. A tömeg fent szépen eloszlott, max. várakozás a felvonóknál: 3-4 perc. Nagyon jó ebéd elfogadható áron a kabinos felső állomásánál lévő snackbárban. A pályák állapota egész nap nagyon jó volt. Summ KM-ben nem egy hosszú pályarendszer, de a pályák elég változatosak (egy-két helyen ha nem engeded el akkor lehet gályázni felfelé :-) és hát aki szeret pályán kívül menni, na az aztán kiélheti itt magát ... Szerencsénkre a körpálya is nagyon jó állapotban volt (ezt kezdőknek semmiképpen nem ajánlanám mert itt-ott azért volt, hogy karcolt a léc rendesen hogy a szakadékokkal és kőfalakkal tűzdelt pályán maradjon az ember valahogy)- néhol kíváló meredek carving szakaszokkal (felső és középső részen) helyenként pedig keskeny "na most ereszd el" részekkel, az alja pedig egy lábpihentető kék rész. Ezen a pályán csak 11 óra után érdemes lecsúszni mert a kasbinossal kell felmenni újra és ha még lent van a tömeg akkor aztán kezdődik a reggeli macera, később már nem nagyon van sorbanállás a kabinosnál. Pályatipp: fel a tetejére és a 10-11-14es pályákon végig le a völgybe - kb. 9.5 KM végig és helyenkét a meredeksége is elég jó - ettől biztos hogy érezni fogod a lábaidat mire leérsz :-). Egyébként is gyönyörű a táj, ahogy összezáródnak a havas hegyvonulatok lent meg ott a tó - aki csak kirándulni szeret az se fog itt unatkozni.
Szombat hasonlóan remek idő, korábbi érkezés reggel a kabinoshoz (kb.negyed kilenc), sima feljutás, fent semmi várakozás egész nap (szombat révén azt hittük tömeg lesz, de megint eloszlott a nép), síelés ami "a lábon kifér".
Szép időben és úgy hogy az összes pálya nyitva engem nagyon meggyőzött - és az árak sincsenek elszállva... Legszívesebben már újra ott lennék...
2009-02130073rs.jpg 2009-02150030rs.jpg 2009-02130094rs.jpg 2009-02150031rs.jpg
2008.12.29. kócos
A címet célszerű lenne kiegészíteni Vogel hely meghatározóval. Ma használható volt a kabinosig vivő pálya is!
Csodálatos napsütés,rengeteg autó, segédbuszok a kabinosig, tülekedés,himbálózás.

Fenn csodálatos napsütés, kiváló pályák, új felvonók.

Néhány kép- a témán belül és kívül.
034.jpg 084.jpg 039.jpg 032.jpg 041.jpg Vogul-035.jpg Vogul-037.jpg Vogul-043.jpg
2008.02.14. Reberbere
Szóval, most értünk haza Bohinjból. 5 éves lányom egész jól megtanult síelni. Ez azt is jelenti, hogy a pályák kellőképp változatosak, és családosoknak is kiváló.
Hihetetlenül remek időnk volt, az összes napon verófényes napsütés, 11-15 óra között fent is olvadtak a tetők. A pályák állapota ennek ellenére nagyon jó, csak délután tapasztalható némi romlás.
Tapasztalatom szerint a szombatot kerülje mindenki, vagy 8 előtt legyen a "lanovkánál". Ez a pálya legszűkebb keresztmetszete, ha egyszer feljutsz, odafent nincs tömeg. Vasárnap, és hétfőn 0-2 perces sorbanállás volt. A másik lassú rész a fenti együléses felvonó, ott csak hétköznap érdemes felmenni, ha valaki sokat akar csúszkálni, és nem a sorban várakozni. A hosszú 4 üléses (idén készült) Doppelmeyr (3-as lift) nagyon jó és gyors, a 7-es lassú, de a kiszolgált pálya (11 jelű) nagyon változatos, és megéri. A körpálya le van zárva, és biztos vagyok benne, hogy ha nagyobb havazás nem érkezik, nem lesz megnyitva. Most még használtuk sokan, de drága léccel én nem mennék rá. Persze a táj, és a változatosság kárpótolt.

Ha vkinek kérdése lesz, írjon, szívesen válaszolok,
Csao, jó "hóvárást" mindenkinek!!
2007.02.13. bamb10
1 hete jöttünk haza, pont kifogtuk a havat.
A hely tényleg csodaszép, voltam már néhány sícentrumban, de ez viszi eddig a pálmát, igaz csak a látvány tekintetében!
A liftek nem a legujabbak, kicsit lassabbak mint nyugatabbra( bár sorbanállás nincs(!) a hétvégék kivételével) , és a "feketepályák ördögei" se itt keressék az adrenalin-lelőhelyeket.
Viszont kezdőknek, kissebb-nagyobb társaságoknak, családoknak, a sielés mellett kirándulni vágyóknak ideális!

Mi a Ski Hotelben tanyáztunk, ha van kérdés, még visszanézek ide....
2006.03.07. normalatti
Ez valami hihetetlen...
Ennyi havat még életemben nem láttam, mint ezen a hegyen...
Januárban 320cm hóhelyzetnél voltunk, (ami valami brutális, a vízeséshez felsétálva az erdei úton a derékkorlát bokakorláttá minősült) s azóta egyszer sem volt 250cm-nél kisebb hó.
Utóbbi napok havazásai miatt most 350cm.
S az egész valami gyönyörűűűűűűű...
Én szeretem, na :)
2004.11.21. libella
Szervusz!
Bohinj nagyon hóbiztos hely, ez tény. Ha nem mindennap más pályára vágysz, akkor jól el lehet lenni egy hétig. Van egy nagyon jó hosszú pálya (a mellékelt oldalon lsd. a térképet), ami egészen a kabinos aljáig vezet, ahol a parkoló is van.

A koblai pályára csak érdekességként érdemes átmenni, amúgy nem az a legjobb.
Az 1600-on lévő Ski Hotel elég jó, de ide csak a kabinnal lehet felmenni.
Mi anno kb. 3 km-re lévő faluban voltunk félpanziós magánszálláson, ami teljesen osztrák színvonalú volt.
Pályaszállások: Ski Hotel, Rusa Apartman, Murka faház
Völgyszállások: Zlatorog hotel, Jezero hotel, Triglav apartman, Mavrica apartman, Rozic panzió
2003.12.09. vik
Gyönyörű, kis ékszeresdoboz. A baj, hogy a meredekebb pályákban is sok hullám van, és ha az ember nem akar tilitolizni a meredek szakaszok felét tojásban kell átcsúszni. Amúgy jó. Kuriózum a hosszú pálya a tóig. Tényleg hosszú, de hasonlóan változó a meredeksége, az alja elég köves, mert nem ágyúzzák. Érdekes alternatíva lehet Kobla. Mi valamiért kihagytuk. Az árak kultúráltak, a táj gyönyörű, a szlovénok jó fejek. A tömeg sem vészes. Még a nagy kabinnál sem.
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »