Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jujika által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (12)Időben csökkenő Időben csökkenő
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Topik: Lachtal
2007.02.09. 21:49
Hello,

Malee22:
Szóval mi csak Lachtalon síeltünk. Elég kényelmes a társaság, egész héten nem ültünk autóba. De mivel a háznál lehet parkolni, így legalábbis az utazás nem gond.. A pályákról passz én eddig csak Turrach-on és Klippitztörl-ön voltam.
Bulizni sem voltunk sehol, magunknak csináltunk a házban, néhány este majd eladtuk a környéket :)
Ettől függetlenül lehet hogy a Monarchia Park éttermében vagy lejjebb a faluban lehet életet találni, bár azért nagy hadd el hadot nem láttunk sehol...

Zsuy:
A ház weboldalának linkjét valahol a topikban egy korábbi hozzászólásban megtalálni, most hirtelen nem jut eszembe.
A hütte ára 1150 EUR volt 1 hétre. Erre jött rá a végtakarítás díja 35 EUR plusz az idegenforgalmi adó és a rezsi ktg. (Ez fejenként nekünk kb 4 EUR volt)
Ha nincs meg a link szólj és megkeresem.

Jó sízést mindenkinek!
Remélem még én is eljutok valamerre idén :)

Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Topik: Lachtal
2007.02.08. 13:24
Sziasztok!

No letelt nekünk is az 1 hét sajnos.
Akkor egy kis info a Schlatterer hüttéről, mivel többen is készültök oda:
A hütte teljesen megfelelt az elvárásainknak, igaz elég nagy meglepetést okozott érkezésünkkor, mert az összes képen amit láttunk korábban, a ház szinte önmagában állt a hegyoldalban.
Most viszon hogy a Monarchia Lakóparkot megépítették teljesen mozgalmas volt a környék, autókkal is fel lehetett menni egészen a házig.
A ház felett található a ML központi étterme és egy kis medencés helysége. Mi nem próbálkoztunk bemenni, nem tudom, hogy lakóparkon kívüliek is használhatják-e. Talán, az éttermet biztos.
A hütte felett és alatt egyaránt síösvények vezetnek el, kerítéssel lezárva, az egyik egy csákányos felvonóhoz visz, a másik pedig a 6 üléses lifthez. Így a háztól házig lehet csúszni, ami nekünk nagyon fontos volt.
A ház 3 szintes. 2 háló, fürdő, WC, Szauna az alagsorban, 2 szoba, 2 WC, fürdő, Konyha+étkező a földszinten, és 3 szoba, WC, fürdő, konyha az emeleten.
A földszinti konyha teljesen felszerelt, értsd tányérok, evőeszközök, lábosok, mikró, hűtő, sütő, kenyérpirító, vízforraló stb... Mi 16+2-en voltunk sosem volt gond az étkészlettel.
Viszont talán az egyetlen negatívum, hogy a nagy konyha 16 főre elég szűkös. (Mivel mi baráti társaság voltunk, így 1 helyen bandáztunk. Ezért az emeleti konyha nekünk nem számított.)
Persze ha több család megy, akkor ez sem lesz kényelmetlen...
A tulajok rendesek meglátogattak minket egyik nap hoztak házi pálinkát. A házfoglaláskor ki kell tölteni egy nyomtatványt, ez alapján lehet a kedvezményes síbérletet megvenni. (130 EUR/6nap)
Nekünk szerencsénk volt mert érkezésünk napján és éjjelén folyamatosan esett a hó, így jó pályákon tudtunk síelni.
Az időjárás elég szélsőséges volt. 3 nap szikrázó napsütésben síeltünk egész nap, 2 nap viszont hóesés és szél volt, ekkor csak pár felvonó üzelmelt, sajnos az ülőslift nem tartozott közéjük.
Egyébként remélem mióta megjöttünk volt arrafelé hóesés, mert a sok napsütés miatt nagyon sok hó elolvadt. (bár legyen bíztató, hogy hazaindulásunkkor (02.03)szállingózott a hó.

Na egyenlőre ennyit, mert így is elég hosszú lett.
Ha van kérdése bárkinek szívesen válaszolok.

Üdv:
Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Topik: Lachtal
2007.01.24. 15:41
Malee22,

Mi is a Schlatterer Hüttébe megyünk ezek szerint előttetek 2 héttel. Mi most szombaton startolunk már alig várom. Ha megjöttem írok infókat a házzal és a hóhelyzettel kapcsolatban, hiszen az most mindenki számára érdekes lehet.
Mi még nem voltunk Lachtalban, de remélem ez sem lesz csalódás, ahogy tavaly Turrache Höhe-n tavaly előtt meg Klippitztörl-ön töltöttünk 1-1 fantasztikus hetet. Mindkét helyen hasonló házikóban, igaz TH-n egy ösvényen kellett a házhoz csúszni. Remélem ez a kecó is üti a már "megszokott" mércét. A weboldal alapján biztos, hát hamarosan kiderül :)
Ha még jön valaki a jövőhéten Lachtalra szóljon.

jó sízést mindenkinek! És persze ha van valakinek infója ne kíméljen!

Üdv: Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.11.20. 15:09
Szia!

Én is hasonló témában nyomoztam mostanában elég sokat, úgyhogy talán tudok segíteni:
Nagyon sok ilyen ház foglalt már vagy nekünk túl drága volt, vagy nem abszolút pályaszállás, vagy a síbérlet ár horror, vagy a szoba leosztás nem OK ... :)))

A végeredmény, mi is oda megyünk ahová Specialk csak mi január végén :) Tegnap foglaltam be, várom a visszaigazolást faxon...
Remélem tényleg nagyon jó lesz.

Ezen felül január végén még szabad lett volna, Turracher Höhe-n ez a hütte: https://www.turracherhoehe.at/weitentalhuette
Ez is ígéretes, Turracher Höhe meg szupi hely.

Ha februárban akartok menni akkor van egy igen klassz 10 fős ház szintén TH-n, tavaly néztük ki amikor ott síeltünk. (akkor épült.) megtaláltam a weben, ugyanazok üzemeltetik akik a weitentalhuette-t. A neve Michlsepphütte de csak febr végén szabad.
Tavaly egyébként a Almhüttendorf Turrach-ban laktunk, itt 7 db kétágyas szoba volt. A ház nagyon jó, de a sípályákhoz síösvényen kell elsíelni, kis gyaloglással is, vagy síbuszra kell ülni.

Tavaly előtt pedig itt voltunk:
https://www.moselebauerhuette.at Közvetlen a pályák között, meseszép, full felszerelt házak. (6db kétágyas szoba + 2 pótágy) A síterep (Klippitztörl) viszont nem túl nagy kihívás, mert zömében kék és piros pályák vannak.
(28 km) Ha nem vagytok síőrültek akkor ezt is melegen tudom ajánlani bár ezi is sok időpontban foglalt már.
Itt szintán jóképű ház a BIS-KTN, mi ebben is gondolkodtunk. Ráadásul elég olcsó is.
https://www.huettenpartner.at

Próbálkozhatsz még itt is:
https://www.huetten.at

Egyenlőre ennyi, mivel a konkrétabb igényeteket nem tudom. Remélem azért tudtam segíteni.

Üdv.
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
Topik: Lachtal
2006.11.20. 14:10
Szia Specialk!

Mi is a Schlatterer hüttébe készülünk január végén. A weboldal tényleg nagyon biztató. Már alig várom! Ti mikor mentek? Hátha már előbb kaphatunk róla személyes beszámolót.. :))

Üdv.
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.30. 14:58
Sziasztok!

Sajnos nekünk is letelt az 1 hét.
TH valóban nagyon jó hely. A pályák jó minőségűek voltak, annak ellenére, hogy egy ideje nem esett friss hó.
Elég sok pálya és síösvény van, úgyhogy lehet barangolni. Sorban állni nem kellett, és a pályán is csak lézengtek a síelők. (Főleg 3 után)
Én csak az Antikvárius által említett étteremben voltam, ahol mi is találkoztunk a magyar pincérrel, de hallottam, hogy több helyi egységben is dolgoznak magyarok. Sőt nekünk is ajánlottak állást az Almhüttendorf-ban: Ha lett volna köztünk szakács, azt azonnal felvették volna...De nem volt :)
Az Almhüttendorf két részből áll: A Turrach 14 fős házakból, a Sonnleitn pedig a 6-8 fős bungikból. Mi a Turrachban voltunk. Valóigaz, hogy sítalpon megközelíthető a síterep, de azért egy kis gyaloglásra fel kell készülni, mivel a pályára vivő és jövő síösvények, még a telep elött találkoznak és onnan már egy út visz a házakhoz. (ez kb 150-200m) Ráadásul ez a szakasz átmegy az autóuton tehát itt mindenképp le kell csatolni. A síösvények jelölve vannak és a Turrachbann melletti 20-as piros pálya viszonylag meredekebb szakaszához csatlakoznak.

Ingyenes síbusz is közlekedik, a házak előtt áll meg, fűtött ülésekkel és pár perc alatt a síközpontba van. Ezt is érdemes kipróbálni, mi a vége felé már csak ezzel jártunk. A házunk tágas, kényelmes, jól felszerelt volt.
Ha sikerül rájönnöm, hogyan kell teszek majd fel pár képet is...
Ha van kérdés, szívesen válaszolok!

Üdv:
Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.20. 08:36
Antikvarius!

köszönöm az információkat! Jó sízést Nektek is.
Remélem szép időnk lesz és kellemes hetünk!

(Sárga-Fekete Fisher léc, kék sínadrág, világoskék sídzseki. Ez leszek én :))

Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.19. 09:41
Szia!

Ha önellátós pályaszállást keresel akkor próbálkozz az alábbi linken:
http://www.huettenpartner.de/index.php?pid=10014&lang=hu
(már magyarul is elérhető, a szerk)

Az árak a tereptől függően változnak. Last minute ajánlatban néha fillérekért lehet foglalni. Sok szállást télen autóval meg sem lehet közelíteni, csak sítalppal (lifttel) illetve gepacktransport viszi fel a csomagokat. Szóval abszolút pályaszállások..

Remélem tudtam segíteni..
Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.19. 09:10
Antikvárius!

Köszönöm a válaszodat, elég bíztatóan hangzik, mivel nem vagyunk vér profik, inkább csak szeretünk síelgetni. :)
Azt meg tudnád mondani merről szoktatok TH-ra menni? Klagenfurtfelől (A2)délről vagy inkább északról Murau irányából?
Illetve még egy kérdés az Almhüttendorf felé jártál esetleg? kb 2x15 faház egy kupacon. Mert mi ott fogunk tanyázni...

Előre is köszike
Jujika

Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2006.01.18. 10:33
Sziasztok!

A hétvégén indulunk Turracher Höhe-re 8 napra.
Ha bárki volt már ott, kérem ossza meg velem a tapasztalatát.
A szállásunk az Almhüttendorf Turrach-ban lesz. Állítólag síösvényen lehet oda és vissza síelni a házhoz. Igaz ez vagy szívás lesz és gyalogolni is kell?
Ha valaki volt mostanában TH-n, mennyi a síbérlet helyben véve, mert már többféle árat is láttam?

Minden infót köszi előre is! Jó síelést mindenkinek aki mostanában megy!

Hú már alig várom :-)
Jujika
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2005.02.07. 17:46

Helloka!

Hát nagy mozgás nem volt ebben a topikban míg távol voltunk, de azért le írom hátha valakit érdekel, hogy fantasztikus hetet töltöttünk Klippitztörlön.
Ez volt az első ausztriai síutunk, és a szállást is a neten foglaltuk, de a lefoglalat Moselebauer Hütte a legjobb választásnak bizonyult /Full extra hegyikunyhók a pályarendszer egyik legyszebb részén/
A pályákat kifogástalan minőségű folyamatosan karbantartott porhó fedte (kivéve a csúcsot, ahonnan a szél időnként elfújta a havat), ami köszönhető volt a kegyes időjárásnak, a gondos munkának, na és annak, hogy a pályákat a legnagyobb rosszindulattal sem lehetett zsúfoltnak mondani. Közel távol alig volt valaki, szinte csak mi és a pályarendszer. Hihetetlen volt az eddigi szlovákiai élményeink után...
Fekete pálya szerelmeseinek azonban mégsem ajánlanám ezt a helyet, mivel a pályák zöme kellemesen sízhető kék vagy piros.
Egy szó mint száz, mi akár már holnap visszamennénk gondolkodás nélkül!

Jó síelést mindenkinek aki még csak ezután indul!
Jujika
12 élménybeszámolót írt
12
19 éve tag
2005.01.20. 12:33
Helloka!

Mi is Klippitztörlre készülünk jan.29.-től. Ez lesz az első alkalom így bármilyen infó érdekel a hellyel kapcsolatban. A szállást egyébként a
http://www.huettenpartner.de/index.php?pid=10014
oldalon keresztül foglaltunk, mivel a nagyobb társaságunknak az irodákban már nem tudtak megfelelőt ajánlani. A Moselebauer Hütte-k (remélem így kell írni) egyikében leszünk 1700m-en. Volt már valaki itt? Még mindig nem egészen egyértelmű hogyan tudjuk majd megközelíteni a szállást első nap. Ez csak azért érdekes mert kezdők is lesznek a csapatban. Szóval elég kalandos lesz, azt hiszem.... :)))
Minden esetre már alig várom!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.