Szombaton voltunk Donovalin, de csalódásomnak kell hangot adnom. Előre bocsátom, hogy csak a FunPark-ban voltunk.
Talán túl nagy várakozással mentünk ki, mivel a weboldal tökéletes mindenre kiterjedő, magyar nyelven is, stb. A fórumban is pattyski néven folyamatos jelenlét van ezen az oldalon.
A weboldalon egy érdekességre leltem, amit szerettem volna megnézni, kipróbáltatni a gyerekkel. Idézet a weboldalról:
"A PATTY Sí Suli rendelkezik úgynevezett "carousel"-el, ami nem más mint egy sí oktatási segédeszköz. Tulajdonképpen négy, egymással 90° szöget bezáró kar van egy hengeren, amely mindkét irányban forog.
Ezen eszköz segítségével nagyon egyszerű megtanulni kanyarodni mindkét irányba, ami alapvető a síelésnél, és még inkább snowboardozásnál."
Így hát nekivágtunk, hogy megnézzük 5 éves leányunknak miképp megy a snowboard és kipróbáljuk ezt a szerkezetet.
Meglepő módon a pénztáros hölgy nem hogy magyarul, de angolul sem tudott, német szavakkal próbálkozott, de ki kellett sűrűn egészítenie szlovákkal. Ami persze nem baj, mivel Szlovákiában voltunk, de hát az ember nem ezt várja, mikor a weboldalon itt a fórumon, stb teljes kiszolgálás van magyarul.
Azért elmagyaráztuk hogy a kisgyermek szeretne párat csúszni snowboarddal a nagymama és mi a szülei pedig megnézni őt.
Ehhez mindenkinek jegyet kellett venni 4X8 Eur-ért.
Majd bementünk ahonan egy angolul beszélő rádiós hölgy kiküldött bennünket, hogy snowboarddal nem lehet bejönni. Elmondtuk, hogy épp most vettünk 4 db jegyet, hogy megnézhessük leányunkat és jeleztük a pénztárosnak, hogy snowboardozni fog a gyermek. Erre a válasz az volt, hogy a pénztáros csak pénztáros, neki nincs köze a pályához. Hát ezen azért meglepődtem. Azt mondta vigyem vissza a jegyeket. Majd elmondtam, hogy direkt azért utaztunk ide, hogy kipróbáljuk a hirdetett szerkezetet, amelyet látunk is. Erre azt a választ kaptuk, hogy csak síelők használhatják. Mikor elmondtam, hogy kifejezetten a snowboardozáshoz is ajánlják a weben, az volt a válasz, hogy az csak a weboldal, nem kell azzal foglalkozni.
Így hát eljöttünk.