Szlovákia
Donovaly
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Sport Hotel Donovaly - "Winter & Ski" téli ajánlat - 2-7 éj
ÜZENETEK (3056)Időben csökkenő Időben csökkenő
TZoli
1219 élménybeszámolót írt
1219
21 éve tag
2026.01.07. 23:01
Szerintem a régi a p3nál, az új a p1nél jelzett lehet. Ha itt jobb felső sarok ikonra rámész adja a sítetep infot. Legalább is régebben ott szoktunk átmenni az úttesten. Elég kalandos volt. Volt olyan, hogy keresztbe tett lécekkel kiáltam az út közepére, hogy gyerekek át tudjanak menni.
Előzmény: (laca1234 223768)
laca1234
3 élménybeszámolót írt
3
1 napja tag
2026.01.07. 15:18
Nem is úgy értettem, ha jól értem az a felüljáró a leírt útvonal alternatívája lehet, csak nem értem, hogy a térképen hol van a felüljáró.
Előzmény: (TZoli 223757)
Cstimi0803
1 élménybeszámolót írt
1
14 órája tag
2026.01.07. 10:23
Sziasztok! Milyen a jelenlegi helyzet? Jövő hétvégén szeretnénk csúszni menni, kezdő és középhaladó síelő és snowboardosokként. A jelenleg nyitva lévő 3.5 km pálya mire lehet alkalmas? Előre is köszönjük az infókat.
TZoli
1219
21 éve tag
2026.01.07. 01:14
Megnéztem a videot, nem így mondja. Arról beszél, hogy a forgalmas út felett átadtak egy felüljárót, amin veszélyeztetés nélkül is át lehet kelni. Ha esik a hó akkor ez behavazódik és részben sílécen is át lehet menni. Viszont ennek van emelkedős része is.
Előzmény: (laca1234 223756)
laca1234
3 élménybeszámolót írt
3
1 napja tag
2026.01.06. 17:59
Nagyon köszi! Néztem egy youtube videót, ott az állították, hogy már állítólag át lehet majd csúszni ha lesz természetes hó, de nem tudtam a térképpel szinkronba hozni.
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:
Előzmény: (Viv3 223744)
Viv3
1 élménybeszámolót írt
1
1 éve tag
2026.01.06. 09:41
Szia!
Amikor 2-3 éve mi ott voltunk, úgy oldottuk meg, hogy táskából előkaptuk a sportcipőt és kézben átvittük a cuccokat.
P1-es parkolóból átsétáltunk a hídon egészen a kék 8as pálya aljáig, ott gyorsan a sportcipőt visszadobtuk a táskába, felcsatoltunk, P2-es korongos felvonóval felmentünk a kék8as tetejére, majd lecsúsztunk a 6os pálya aljához a G felvonóhoz. (Hütténél pedig előtte ledobtuk a táskát.) Azért így is elég sok séta volt sajnos, de az akkori hóviszonyok mellett kénytelenek voltunk a 8as aljáig menni. (Egyébként ha meg lett volna nyitva, lehet, hogy elég lett volna a 13as pálya aljáig menni, és onnan átcsúszni a 8as aljához.)
Vagy ha nem ez a leírt útvonal, akkor sztem sajnos marad az, hogy autóval kell átállni egy másik parkolóba a cuccokkal együtt.
Előzmény: (laca1234 223741)
laca1234
3 élménybeszámolót írt
3
1 napja tag
2026.01.06. 09:08
Sziasztok!
Február végén fogunk itt síelni valószínűleg egy pár napot. Még sosem jártam itt, ezért némi segítséget szeretnék kérni. A piros oldalról hogyan lehet léccel a legkönnyebben átjutni a kék oldalra? (A legkevesebb gyaloglással... :))
hangyalany
107 élménybeszámolót írt
107
15 éve tag
2025.12.09. 18:44
Csak azt nem értem, hol itt a kedvezmény. Szilveszterkor megyünk 4 napra, UGYANAZT az árat kínálja a magyar iroda is, mint a szlovák oldal online vásárlás esetén, ráadásul a magyar iroda 4 napos bérletei NEM ÉRVÉNYESEK az esti síelésre, míg a szlovák oldalon a 3-6 napos bérletek igen. Az számomra nem jelent kedvezményt, ha ugyanannyit fizetek, és kevesebbet kapok érte.

Update: most beszéltem a Budavár Tours egyik kedves ügyintézőjével: ma tervezik kijavítani a honlapon a téves információt, vagyis a náluk vásárolt 3-6 napos bérletek is érvényesek az esti síelésre.
Előzmény: (admin3 223431)
pattyski
1365 élménybeszámolót írt
1365
24 éve tag
2025.12.08. 11:31
Kártyás fizetés

Mivel idén bevezetésre került itt a tranzakciós adó a cégeknek, nagy változások jöttek.
Eddig kvázi mindenhol lehetett kártyával fizetni, de szép lassan ez a lehetőség megszűnik.
Nagyon sok étterem kávézó, néhol üzlet is nem fogad el kártyát, illetve nem támogatja azt.
Szóval egy jó tanács, legyen mindenkinél készpénz, ne számítsanak arra hogyehet kártyával fizetni. Nap mint nap újabb helyeket fedeztek fel ahol nem lehet kártyával fizetni.
Ahol előtte lehetett.
pattyski
1365
24 éve tag
2025.12.04. 09:26
Ezt nem tudtam, sajnos. Ez nekem is uj info.
TZoli
1219
21 éve tag
2025.12.03. 15:55
Köszönöm az infot!
admin3
721 élménybeszámolót írt
721
18 éve tag
2025.12.03. 15:42
A lehetőség továbbra is adott, idéntől a Budavár Tours vette át a kedvezményes síjegyek értékesítését Donovalyba:
https://sielok.hu/rovat/akciok/cikk/kedvezmenyes-donovaly-siberletek-mar-a-budavar-toursnal-is/
Előzmény: (TZoli 223424)
pattyski
1365
24 éve tag
2025.12.02. 10:49
Az elobbi hirnek is ehhez van koze. Sajnos a mostani illetekes kezebe vette a dolgokat es olyan rossz iranyba viszi a dolgokat, hogy nem is tudom elmondani. Minden eddigi szerzodest, egyuttmukodest felrugott, es megy a sajat feje irant, semmi nem segit.
Nem tudok mit tobbet ehhez hozzafuzni.
Előzmény: (TZoli 223424)
TZoli
1219
21 éve tag
2025.12.01. 20:47
Egyszer minden jó véget ér.
Lupus-Travel Utazási Iroda: "Több mint 15 év együttműködés után a 2025/26-os téli szezontól NEM értékesítjük a Donovaly síbérleteket. Mindenkinek köszönjük, hogy az elmúlt években nálunk vásárolták síbérletüket, és további sok, élményekben gazdag, biztonságos és vidám síelős napot kívánunk mindenkinek!"
Sajnálom. Nemcsak azért, mert 20-25%-kal olcsóbban lehetett síelni. Nekem, ha jól emlékszem a nevére, a 7-órás síbérlet volt a kedvenc. Ez olyan napon volt igazán jól kihasználható, amikor volt esti sí is. Csak itt lehetett kapni és 10-11 óra közt kiérkezve igazi 1 napos kaland volt.
pattyski
1365
24 éve tag
2025.11.12. 10:51
Sziasztok

Idén pár változás lesz nálunk, azaz a PARKSNOW e
és a PATTY SKI között.
A Parksnow jegyek ezután nem lesznek érvényesek a Funparkban, illetve a PATTY SKI felvonón. Illetve nem fogunk árulni több síbérletet a nagy felvonókra
Ami nem jó hír egyrészt, viszont másrészt viszont igen.
Eddig a Parksnow állapította meg az árakat és szerintünk nem volt megfelelő se az ár se a típusok-változatok.
Ezért inkább úgy döntöttünk hogy ismét inkább mi üzemeltetjük a saját felvonóinkat stb.
A tavaly oda jutttunk hogy nem volt se 1 órás se 1 napos jegy, csak és kizárólag 2 órás, ami senkinek nem volt jó.
Remélem hogy ezek a változtatások nem okoznak sok kellemetlenséget.
pattyski
1365
24 éve tag
2025.03.15. 13:09
En nem vertem at senkit, irtam hogy mi zartunk be. A sikozpont meg e hetvegeig van nyitva, ha jol tudom. Eddig esett az eso, most havazik...
steeeel man
2 élménybeszámolót írt
2
1 éve tag
2025.03.15. 11:17
webcamerán esik a hó megy a lift és ketten sielnek!
ez felvett video vagy mindenkut átvertél?
pattyski
1365
24 éve tag
2025.03.10. 11:08
A tegnapi nap volt az utolso napunk a szezonban, mindenkit varunk a nyaron a Donovalkovo kisvarosunkba, vagy jovo telen a sisuliban...
lorylaci
49 élménybeszámolót írt
49
17 éve tag
2025.03.02. 21:49
2025.02.28 és 03.02. között síeltünk 3 napot itt családdal (4 és 8 éves gyerekek). Pénteken idefelé megnéztük Garamszeget, kora délután elfoglaltuk a szállásunk és 4 órakor nekiálltunk síelni a 2+2 síbérlettel. Csütörtökön érkezésünk előtt 10-15cm friss hó esett.
Éjszakai síelésnél csak a kék oldal megy, amit 4 óra körül ratrakkal lesimítanak (a dolgozott pályát fenn szalaggal lezárva). Pénteken este 9-ig lehet síelni, de a gyerekekkel 8 óra előtt vacsizni és pihenni mentünk. 6-7 óra fele már buckás volt a pálya. Voltak sokan, de sor sosem volt nagy.
Szombaton nyitásra kezdtünk a piros oldalon, ahol remek pályák voltak. Fiamnak a 2 és 2a nagyon tetszett, a hozzá tartozó nagyon gyors tányéros lifttel. A család kezdő fele pár kör után átsétált a kék oldalra, a haladóbb fele ebédidő előtt. Ha nincs hó, akkor a séta megfelelő kondícióval 15 perc síbakancsban is. Ha az S1 lift megy, akkor 7 perc. Az utat nem kell gyalog keresztezni, mert van erre egy gyalogos híd. A kék oldalon szombaton 10-11 között érkezik meg a "tömeg". Szóval az első 1-2 óra ott is nagyon jó. A "tömeg" többnyire a négyülésest preferálja, ott hosszú sorokat alkotva, és időnként megrettenve a hüttébe vonul.
Mi a gyerekekkel elmentünk ebédelni, és aludtunk egy órát (15 perc séta a szállás), majd 3 után, amikor kezdett lemenni a nap és tömeg, akkor visszatértünk a kék oldalra. A D jelű tányéros lift gyorsabb az ülésesnél, és gyakran be tudsz csúszni a kapujába úgy, hogy 1 percen belül már húz is felfelé, így sok kört tudsz megállás nélkül csinálni. Este 7-kor elmentünk vacsorázni majd aludni. Egy kis hószállingózás is volt, a hangulat kedvéért.
Vasárnap a család fele a piros oldalt nyomta nyitástól délig. A másik fele a kéket meg a snowboard ugratókat. 10-ig borús idő volt, a hegy felhőbe, fenn erős széllel, majd hirtelen százágra sütő nap. A pálya dél körül buckásodott. Ebéd után egyetértve abban, hogy mindannyiink valamelyik testrészében izomláz van, hazaindultunk.
Felnőttként a léc cipelésre amúgy a legjobb a 35literes aldis hátizsák oldalsó csatjaiba akasztani a kötést, felül összegumizva A-betűként. A felszabadult kézzel pedig tudod vinni a gyerek lécét.
IMG-20250301-085134.jpg
IMG-20250301-085210.jpg
IMG-20250301-110312.jpg
IMG-20250302-111927.jpg
andor_gal
5 élménybeszámolót írt
5
6 éve tag
2025.02.20. 10:29
2025.02.15 és 16.-án síeltünk 2 napot itt. A szombati napon szikrázó napsütés volt és -5 fok. Több helyen folyamatosan mentek a hóágyúk. A szombati napot a Zahradiste oldalon töltöttük. Szombati naphoz képest a sorban állás elviselhető volt (max 5 perc). A pályák állapota rendben volt. Gyakorlásra, bemelegítésre teljesen jó volt ez az oldal. Viszonylag széles pályák miatt nem is kellett kerülgetni senkit. A beülős felvonónál található büfében nem volt olyan nagy tömeg, a gőzgombóc pedig egész jó volt. A parkolás fizetős (de a síbérlettel kedvezményes). A beülős felvonón kívül van egy tányéros és egy csákányos is. A tányérossal is egész gyorsan fel lehetett jutni. Vasárnap felhős idő volt hasonlóan -5 fok körüli hőmérséklettel és néha egy kis havazással. Ezen a napon már kevesebben voltak a pályán. Ebéd után átmentünk a Nova Hola oldalra. Itt elég zavaró, hogy mivel a pályán kívül nincs hó, így két lehetőséged van átjutni a másik oldalra. Az egyik, hogy átsétálsz ami elég hosszú idő pláne sícipőben, vagy beülsz a kocsiba ás átállsz, viszont ott már nem érvényes az a parkolójegy, amit kiváltottál a másik oldalon (lehúzás a javából). A Nova Hola pályái szintén elég jó állapotban voltak. Néhol jegesek de buckák csak a szélén. A felvonónál semmit nem kellett várni, itt jóval kevesebben voltak mint a kék pályán.

Összességében egész jó 2 napot töltöttünk itt. 1-2 napos síelésre teljesen jó, de ennél több nap után unalmassá válhat. Ha a pályán kívül nincs hó, akkor valahogy meg kéne oldani a két pálya összeköttetését. Ez nagy pozitívum lenne.
IMG-5953.jpg
IMG-5993.jpg
IMG-5990.jpg
IMG-5987.jpg
IMG-6003.jpg
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK