Szlovákia
Donovaly
síterep infó oldal
ÜZENETEK (2915)Időben csökkenő Időben csökkenő
litespeed
6 élménybeszámolót írt
6
8 éve tag
3 hónapja
márc 4-7-ig voltunk ott, a hó nem nagy, de van, használható, a fontosabb pályák működnek mindkét oldalon, a webkamera jól mutatja: https://sielok.hu/webkamera/siterep/donovaly/
spéci szánkópályáról nem tudok, de több helyen is szánkóztak a domboldalakon, a Zahradiste oldalon (Bp felől érkezve jobb oldal) a sípályák mellett, nem lesz nehéz megtalálni. szerintem a 12. és a 14. pályák mellett, térkép: https://sielok.hu/siterep/donovaly/
Halmos Judit
5 élménybeszámolót írt
5
3 éve tag
3 hónapja
Sziasztok!

Volt vki az elmúlt napokban itt? Milyen a hó?
Barátokkal mennénk és ők nem síelnek, viszont szánkóznának. Hol lehet szánkózni? Van szánkópálya és ha igen, milyen? Vhogy a google nem a barátom, nem nagyon dob ki semmi részletet ez ügyben.
hangszi
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
3 hónapja
Ma voltam családdal Donovaly-n. Előtte kb. 15 éve. Ért néhány kellemes meglepetés. Az egyik, hogy bár több helyen is olvastam, hogy csak készpénzben lehet fizetni, ehhez képest mind a síbérletnél, mind a hüttében elfogadtak kártyás fizetést. A másik, hogy 6 euróért tudtam a fiamnak bérelni bakancsot, azt hittem húzósabb lesz. A harmadik pedig, hogy igaz hétfőn voltunk, de nem volt tömeg és a nyitva lévő pályák is rendben voltak még délután is. Összeségében egy nagyon jó napot töltöttünk kint.
skioutlet
820 élménybeszámolót írt
820
17 éve tag
3 hónapja
A Magyar Sí Szövetség Kupáról (Donovaly) újabb képeket kaptunk és néhány sajtóbeszámoló is megjelent. Ezek mindegyik megtekinthető az alábbi linken:
https://www.skioutlet.hu/sajtomegjelenesek-magyar-si-szovetseg-kupa-2023-donovaly/
Előzmény: (skioutlet 218170)
skioutlet
820 élménybeszámolót írt
820
17 éve tag
3 hónapja
Donovaly újra bizonyított!

Kitűnő házigazdája volt versenyünknek, a Magyar Sí Szövetség Kupának Donovaly (Dóval), ez egy igazán gyermekcentrikus síterep!

10. alkalommal (2 covid-év kihagyás után, amikor is Mátraszentistvánban került megrendezésre a verseny) rendezhettük meg itt a versenyünket. Jó volt újra itt lenni! Végre szabadon találkozni a régi ismerőseinkkel, maszk nélkül! Köszönet minden támogatónknak!
Ráadásul csodálatosan szép napos időnk is volt, 80 cm vastag friss hótakaró, napközben is mínuszban!

Ma készült el az a rövid videónk, mely bepillantást enged a magyarországi amatőr gyerekek itteni versengésébe:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:


Reméljük jövőre, 2024-ben újra Donovalyban találkozhatunk, a 32. Országos Amatőr Gyermek Síbajnokságon!
admin3
701 élménybeszámolót írt
701
16 éve tag
3 hónapja
Egy kis képes beszámoló a tegnapi csodás sínapunkról:
https://sielok.hu/rovat/elmenybeszamolo/cikk/donovaly-2023-februar/

A Donovaly nyereményjáték pedig ma ért véget, jó sokan játszottatok, a nyerteseknek gratulálunk!
https://sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/donovaly-kviz---nyerj-siudulest-es-siberleteket/
Vendel
143 élménybeszámolót írt
143
3 éve tag
3 hónapja
Pizzéria restaurant, lent a jegyváltó során utolsó épület! Nutipali! Mindenük első osztályú, az árak nincsenek elszállva! A pizza éttermi minőség ropogós széllel rengeteg feltéttel, legdrágább:10.9€ mindenük gasztronómiai élmény, kényeztetés a szemünknek és ízlelőbimbóinknak egyaránt! Ne hagyjátok ki!
870CB08D-37B7-4A82-B9A1-FB41B9D5BBFB.jpeg
solti
54 élménybeszámolót írt
54
13 éve tag
3 hónapja
Sziasztok! múlt héten voltunk kedd-szerda-csütörtök síelni Donovalyn gyerkőcökkel.
Utazás: Bp-ről mentünk ki már vasárnap és jöttünk haza pénteken. Unalmas eseménytelen út volt, egyedül a hegyen volt némi lassú haladás, de nem vészes.
Szállás: Apartman Maguraban laktunk, ár/értékben nagyon jó volt, 9en elfértünk (4 felnőtt 5 gyerek). Picit lepukkant bútorok, de amúgy rendben volt, jól felszerelt konyha, wifi, kényelmes ágy stb. Működött a korcsolyapálya is, igaz, sokat nem használtuk elég göcsörtös volt a jég, de legalább volt és ingyen:) Fontos, hüttét éttermet mi nem találtunk nyitva 5 után a Nova Holánál! Továbbá a kölcsönző se volt nyitva egész nap! Lehet, hogy hétvégén kinyit, azt nem tudjuk.

Síbérlet: Budapesten vettünk pár bérletet, sokkal olcsóbb mint kint, és kedves segítőkész volt a hölgy az utazási irodában. Jóval olcsóbb mint ott vagy online!

Síelés: Reggelente nyitáskor a Nova Holán kezdtem 1-1,5 óra síeléssel, baromi jó volt a frissen ratrakolt pályákon menni, nagyon élveztem. Egy délután mentem ki a Nova Holára, akkor viszont már nagyon buckás volt az alja, nem is voltak túl sokan...

Délelőtt meg délután Zahradiste oldalon néha gyerekkel néha gyerekek nélkül voltunk: pályán nem volt tömeg, viszont a felvonóknál néha volt 10 perces sor is ez nem igazán tetszett. Ráadásul az a jófajta tolakodós, majd egymást bevárós sorban állás ment, nem pedig a nyugodtan haladunk előre fajta...
Ebédidőben viszont eltűnt a sor, olyankor jó volt:) A pályák amúgy itt nem buckásodtak össze délutánra se, sőt, sőt egyik este is voltunk, szintén teljesen vállalható volt az egész, és a tömeg se volt nagy ilyenkor... Mondjuk hideg is volt:)

Gyerekoktatás: gyerekeket beírattuk a Patti Skihez, előzetesen szerettünk volna nekik 3x4 óra csoprotos oktatást a 3 nap alatt, ezt jeleztük is előre online amiről jött visszaigazolás. Emiatt is választottuk Donovalyt meg a szállás is közel volt...
Legelőször leszögezném, hogy két oktatóval is találkoztak a gyerkőcök, mindkettő nagyon aranyos és szuper volt!
Szóval 12 óra oktatás lett volna 140 euro. Hát kiderült, hogy ennyi kurzusuk nincsen, úgyhogy végül mi 100 eurot fizettünk 6 óra oktatásért, úgy, hogy még kettőért 40-ez el akartak kérni, erre mondtuk, hogy na nem. Mint kiderült, kedvezmény akkor van, ha ők úgy tartanak kurzusokat amire tud menni a gyerek (tehát ha van elég jelentkező), ha az ő hibájukból nincs elég óra, akkor nincs kedvezmény. Próbáltam 50% kedvezményt kérni az utolsó 2 órára, de nem, kategórikusan elzárkózott tőle a nem túl kedvesnek tűnő idősebb magyarul is beszélő hölgy (főnök?). Így lett az, hogy a velünk levő ismerős 10 óra oktatásért fizetett 140-et, nekünk 8 óra került volna annyiba, ha meg van végig oktatás, akkor akár 12 óra oktatás is ennyibe került volna... Szerintem ez nagyon nem korrekt! Így mi fizettünk végül 100 eurót a 6 óráért... szerintem azért ez nem olcsó.

Non plus ultra: a fun parkjukhoz külön jegy kell, amiből volt sok kavarodás: sokan igazából érvényes jegy nélkül tanultak, míg mi például 8 órás jeggyel voltunk, ami érvényes volt oda úgyhogy szépen fizetősen ment a történet. Amikor meg kimentek oktatás alatt a Zahradistere, volt olyan, hogy azért nem mentek az ülősön, mert pár gyereknek meg oda nem volt jó bérlete (vagy nem működött, passz).

Mindenesetre a tanulság az, hogy véleményünk szerint a Patti Ski baromira rossszul, szervezetlenül működik, nem ajánlom őket. A weboldalukon is olyan, hogy látszólag rengeteg információ van rajta, de igazából nagyon nehéz rájönni előre, hogy mi mennyibe fog kerülni és hogy jön majd ki... Úgy tűnik ez nem véletlen! Persze, ha valakinek nem számít a pénz, akkor azt el kell mondjam, hogy az oktatók nagyon aranyosak és kedvesek (tudom, már írtam, de megérdemlik).
Még egy dolog: a weboldalukon azt írják, hogy a délutáni csoportos órák 13:30-kor kezdődnek, ez nem igaz, 14:30-kor vannak. Gyakorlatilag a két oktatás között 1,5 órát kell elütni, ami nem volt túl komfortos.

Kölcsönzés: sajnos a bakancsom nagyon nyomott, úgyhogy kellett kölcsönöznöm: 11 euroért kaptam két napra a Sport 2000-nél (nagy parkolónál) ráadásul mivel nem volt nálam kp (kártyával nem lehetett), simán engedték, hogy visszavitelnél fizessem ki, szóval korrektek voltak.

Mindent egybevéve kellemes időt töltöttünk itt, bár nem gondoltam volna a gyerekek előtt, hogy ide fogok jönni több napra:)

Volt egy szabadnapunk az elején, a hétfő amikor meg elautóztunk a Tatralandiaba: gyerkőcök meg mi is élveztük, jó fürdő, igaz, hogy kicsit húzós: 32 ezer volt négyünknek a belépő (2 felnőtt, 3 és 6 éves gyerekek). Működött mind az 5 benti csúszda, az ufót ajánlom, az vicces mikor kimegy a mínuszba:)
Gopasson keresztül vettük a jegyet, így egy picivel olcsóbb volt.
Hurry
2 élménybeszámolót írt
2
10 hónapja tag
3 hónapja
Szia!

Tegnap sieltunk a Zahradiste oldalon, a pályákon nekem nem volt zavaró az embermennyiseg, viszont a felvoknal nagyon sokat kb 15 perc kellett várni.

Én hétvegen nem mennek. Kiralykan pár éve hétvégén voltunk, ott jóval kevesebb a várakozás, viszont csak egy pálya van. Az nagyon kellemes, egy napra tökéletes.

Ha a Nova Hola oldalra mennél, ott évekkel ezelőtt voltam hétvégén, már utoszezonban, viszont az ottani várakozás lényegesen rövidebb volt és a pálya hossza miatt is jobban megérte.
Előzmény: (adalbert 217997)
adalbert
592 élménybeszámolót írt
592
16 éve tag
3 hónapja
Hétvégi síeléskor milyen tömeg szokott itt lenni? Mennyi ilyenkor a várakozás?
balazs_s
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
4 hónapja
Febr. 1-3. Jol sielheto palyak. Penteken kicsit tobben, de elotte lifteken sincs nagyobb tomeg. Febr. 4. Hovihar, palyak zarva. Napokban folyamatos hoeses. Utak kotorva, neha lezarjak, de ujra nyitjak. Besztercetol Pest fele jol jarhatoak.
5F5761F5-0848-4320-B58C-D0614B85289F.jpeg
D897669E-7971-468C-BB01-3BB620369B1F.jpeg
A424C7C8-57F2-43F2-B789-C2ADC0F35545.jpeg
C4287B0C-0870-4443-91F3-E18C108A5C69.jpeg
26FB9083-5C20-4B86-B7E0-58400CF03F38.jpeg
7933EB8F-9446-4737-9C8D-3B7165BC9E79.jpeg
Vendel
143 élménybeszámolót írt
143
3 éve tag
4 hónapja
Szlovák sípályák java-része zárva a szélvihar miatt!
admin3
701 élménybeszámolót írt
701
16 éve tag
4 hónapja
Donovaly kvízjáték!

Válaszolj néhány egyszerű kérdésre és nyerj egy komplett síüdülést 2 főre, vagy síbérleteket Donovaly síterepére!

https://sielok.hu/rovat/jatekok/cikk/donovaly-kviz---nyerj-siudulest-es-siberleteket/
TZoli
1118 élménybeszámolót írt
1118
19 éve tag
4 hónapja
Mivel úgy látom új vagy, ezért az elejétől.
Először is van egy időkorlát. A csekkolás-kapunyitást követően egy adott ideig nem tudod újra használni a bérletet, kb a felvonózás idejéig. Hogy ne lehessen hátra adva még egy vagy több személyt beléptetni. Már jártam úgy, hogy kizártam magam, mert elbambultam. Nem nyitott újra, szerencsére nem kellett várnom mert a kezelő rendes volt és beengedett.
Aztán van az első nyitás. Itt fénykép készül, magasság, alak és arcfelismerés lehetséges. Ez azonosít a továbbiakban.
Ez általánosságban igaz. Helytől függ, hogy éppen milyen technikákat alkalmaznak. De az biztos, hogy minden fejlődik, a szoftverek már nemcsak fejleszthetőek, hanem "tanulnak" is.
Amit írsz, az nemigazán életszerű. Nekem a bérlet a kabátban van, vagy zseb vagy kabátújban. nehéz elcserélnem, mivel a Nejem kabátja nem jön rám. Persze lehet próbálkozni, "tesztelni a rendszert", de a nagy többség szerintem nem azért jár ide.
Pár éve a Murau rovatban volt erről pár beszámoló, ha jól emlékszem cikk is van az ellenőrzős technológiákról.
Üdv és lehetőleg problémamentes jó síelést!
Előzmény: (eusou 217694)
eusou
1 élménybeszámolót írt
1
4 hónapja tag
4 hónapja
Ez pontosan hogy is működik? Bemegyek a kapun sisakban, beöltözve, kábé csak a szemem látszik. Aztán másnapra veszek egy csillivilli új síkabátot és sisakot, így is felismer a rendszer? És ha blokkol, mert teszem azt összekevertük a bérletünket a férjemmel, akkor bukta a hátralevő érvényességet az ember? Köszi, ha segítetek, tényleg nem értem.
Előzmény: (pattyski 217494)
f-szorcsik
1 élménybeszámolót írt
1
5 hónapja tag
4 hónapja
Szia,
Igen, online-t a helyszínen tudod átvenni a pénztárban, miután kifizetted a 2 euró letétet. A szlovák leírásban az van itt: https://webshop.parksnow.sk/shop, hogy ha beírod a chipkártya számát online, akkor tudsz újra "rátölteni" bérletet az adott chipkártyára.
Előzmény: (baggio 217648)
baggio
11 élménybeszámolót írt
11
12 éve tag
4 hónapja
Sziasztok,

Ha online veszek síbérletet, akkor azt a helyszinen kell átvenni a pénztárakba? Vagy ha van régebbi bérletem akkor arra rá lehet tölteni valahogy?
skioutlet
820 élménybeszámolót írt
820
17 éve tag
4 hónapja
Február 11-én csupán 10 euró a napijegy Donovalyban, az alábbi versenyre nevezett gyerekeknek, illetve csupán 20 euró a napjegy a kísérőknek (egy nevező után maximum két fő erejéig).

Elkészültek a Donovaly-ban, 2023. február 11-én megrendezésre kerülő Országos Amatőr Gyermek Síbajnokság, azaz a Magyar Sí Szövetség Kupa oklevelei és ajándéktárgyai (melyeket minden rajtoló kézhez kap), illetve rajtszámai, melyet minden egyes rajtoló akár haza is vihet.

Elkészültek a kupák is (26 darab) és a 78 darab érem is.
A mellékelt fényképeken ezeket mutatjuk be.
A hóviszonyok tökéletesek!

Sok szeretettel várjuk a nevezőket, február 8-ig:
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/donovaly-magyar-si-szovetseg-kupa/
Minden rajtoló névre szóló oklevelet vehet át
Egy 70x140 cm méretű, síszövetség logójával hímzett frottír törölköző minden befutó ajándéka
Rajtszámok, 78 darab érem várja gazdáit
Idén 26 darab Magyar Sí Szövetség Kupa kerül a bajnokok kezébe
TZoli
1118 élménybeszámolót írt
1118
19 éve tag
4 hónapja
Ha fórum legfelső részén rámész az infora, ott megtalálod a Web oldal vagy Webcam-ot. ott minden info megvan, frissen. Most a legtöbb felvonó működik, a Nova Hola is.
Útvonallal kapcsolatban egyenesen északra, arról is írtak már itt sokan. Szlovák matrica kell Zólyom és Besztercebánya közt, vagy ki lehet kerülni.
bokaresz
11 élménybeszámolót írt
11
9 éve tag
4 hónapja
Szia,

itt a legolcsóbb a 7 órás napijegy:
http://donovalysiberlet.hu/

6 éves kor alatt ingyenes.
következőutolsó
Covid-19-re is Útlemondás Extrém sportok Téli sportok Sportfelszerelés Gépjármű asszisztencia
Hova utazol?info
Bezárás Az ország nevét a legördülő listából kell kiválasztanod. Kezdd el írni, hogy hova utazol, majd kattints az ország nevére a listában!
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2023 - Síelők Bt.