Sziasztok!
Otodik eve sielek, es most szeretnek egy uj lecet venni. A regivel a nagy radius (15 m @ 152 cm) a problemam, nehezkes forgatni. Igy most a 12-13 m-es radiuszuakat nezem. A tudasom kozephalado, pirosnak szivesen nekimegyek, fekete palyakat elkerulom. Sokkal inkabb a lassu, kenyelmes lesiklas, mint a sebesseg szerelmese vagyok. Testalkatom 62 kg / 175 cm.
Ennek fenyeben neztem ki nehany lecet. Erosen limital az ar, az abszolut lelektani hatar szamomra a 60 ezer forint.
Gondolom, aki manapsag a nagyobb sportcentrumokban jart, latta az akciokat... en is onnan neztem ki nehany tipust, de donteskeptelen vagyok.
A Head iXRC 600-as modellje (
http://www.headsport.hu/head_ixrc_600_si_szett.html ) messze a legjobb, azok kozul, amit kineztem, es egy helyen 60 ezerert utanam dobjak. Nekem nagyon szimpatikus, de azon gondolkoztam, hogy vajon ki tudnam-e hasznalni a Liquidmetal technologiat egyaltalan, ha nem eresztem meg magam orult sebessegekre. :)
A masik, joval alacsonyabb kategoriaju lec a Fischer RX Fire (nem is ertem, google keves talalatot ad ra, mert az RX sorozat szamozott darabjai valahogy elfoglaljak a talalati listat), amit a Hervisben jelenleg 40 ezerert megkapnek (
http://hervis.hu.spar.at/rsync_hervis_hu/pdf/ajanlatok/2009HW/web_sikatalogus.pdf ). Tudom, hogy ez egy mindenfele okos technologiat nelkulozo hablec, de remek a radiusa, konnyu, es ugy sejtem, az en kozepes sebessegemen (mondjuk egy 5-os skalan atlag 3as) meg menetstabil.
Ajanlatom van tovabba egy uj HEAD Xenon 4.0-ra, de mivel az is epp annyiba kerul (60), mint az ixrc 600, igy akkor mar inkabb az utobbit vennem.
Szoval a nagy dilemmam az, hogy nem tudom, megeri-e nekem a 20 ezer forint kulonbseg a Headert. Lenyugoz az ixrc 600, de nem tudom, mennyire tudnam kihasznalni, illetve nem lenne-e tul merev akkor, amikor viszonylag kis sebesseggel cikk-cakkolgatok lefele egy buckas piros palyan. Mindazonaltal egy olyan lecet szeretnek, amivel tudok fejlodni, hiszen van hova.
Mit tennetek a helyemben? :)
(Egy masik kerdes: mi az az Icelander? Tudom, hogy a Blizzardnak van egy Icelander csaladja, de nekem ugy tunik, mintha az Elannak is lennenek Icelander lecei [szinten a Hervis akcio miatt gondolom ezt]... mit tudtok errol? :))