Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

gilice által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (83)Időben csökkenő Időben csökkenő
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.10.28. 10:18
Itt egy kis érdekes progi mobil telefonokra.
http://www.fring.com/
EGyütt lehet kezelni a Skype, MSN, Google talk stb.. progikat, csak data szolgáltatás kell hozzá.
EZ még itthon is olcsóbb lehet 1 átalánydijjas net előfizetéssel..
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.10.25. 14:15
Másik megoldás, ha skype-ot használ az ember. A sipályákon elég jó a 3G (UMTS) lefedettség a sógoroknál, érdemes olyan előfizetést szerezni, ahol olcsó v. átalánydijjas a data forgalom. A telora fel kell tenni 1 skype klienst és akkor mehet az "ingyen" duma.
http://www.skype.com/intl/en-gb/download/skype/mobile/
De ez valszeg inkább folyamatos kint tartozkodásnál éri meg, mert pár napra nem lesz olcsóbb a data szolgáltatás a beszédnél.
Meg ez most 1 ötlet volt, még nem néztem utána a kinti mobile internet szolgáltatás árainak..
Másik megoldás lehet még a "push-to-talk", ha van kint ilyen. Itt a beszédforgalom adatforgalomként megy szintén, kvázi "pmr"-ként használva a telót.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.04.03. 17:36
Sziasztok!

Hozzászolva a témához, én egy Head Supershapet cseréltem idén Metronra B5i-re. Kb. úgy történt, hogy kipróbáltam egy használt lécet és nem adtam vissza!(Inkább megvettem:) 174cm vagyok és 152-es a B5i. Félelmetes pályán kanyarokban, ahogy lentebb is írták, szó szerint irányíthatóan megy tökön-paszulyon. Tök új érzés carvingolni vele és először történt meg velem, hogy kifejezetten kerestem vele a pályán kivüli helyeket és a buckákat!
Hobbisizöknek szerintem ez best. De hogy a hátrányát is említsem, jeges pályán viszont kiszámíthatatlanabb, mint mondjuk a Supershape volt.
Ez a rendelős dolog viszont érdekelne. Hogy lehet rendelni jövő évtől?? Mert az enyém már kicsit leamortizált, pár évig még biztos elvagyok vele, de már gondolkodtam, hogy rendelek az e-bayröl 1 újat. Csakhát azok az anyagiak.. Jöv. szezontól viszont kellene 1 új darab is.:)

üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.20. 22:39
Tibif!

Köszi szépen ezt nem tudtam!
A gond viszont annyi, megnézve a linket, hogy a 3napos superski card 112euro, 3*napi bérlet pedig 114euro. De hát valamit valamiért:) Legalább sorba állni nem kell.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.19. 19:19
Hi Acer!

Igazából én(mi) Mölltall-t szeretem a környéken nagyon, ezért is jövünk Mallnitzba. (Meg hát a Kartnerhoffal is nagyon jók a tapasztalatok, ez a másik érv.:) Így még erősen bizakodok, hogy nem lesz köd fent a platón..
Ankogel-t nem tudom mennyire ismered, de nagy hátránya, hogy nagykabinos felvonóval lehet felmenni a felső pályákhoz, érdemben sielni pedig a tetején lehet. Ezek a nagykabinos felvonók, pedig kvázi lassan járnak, ha tömeg van akkor nyomorogni kell. Meg a pályák sem annyira jók, ill. Ankogel is magasan van, szal itt is zima lesz (ha Mölltalon az van). KArintiában alternativaként Kals, Sillian, Lienz, Matrei, Heiligenblut marad a környéken, de ezek mindegyike kb. 60-70km-re Mallnitztól. Ezt meg már sokallom utazni.
Másik hely pedig Salzburg tartomány. Mallnitzból megy vonat (autostul átvisznek) és vonat + kb. 10km 4 keréken és ott van Bad Gastein-Bad Hofgastein(átsielhető több, mint 100km pályával). Itt is havazni fog, de csak -4, -5 fokokat mondanak és mivel alacsonyabban van, feltételezhetően nem lesz ködben a pályarendszer.
A gond csak annyi, ha 3napos bérletet veszel, akkor el kell dönteni, hogy a karintiai v. a salzburgi oldalra mész, mert közös bérlettel nem átjárhatóak a terepek.
Ha vonatozol, akkor autonkén és utanként 12euro a plusz költség, ami viszont megtérül, ahhoz képest, mintha 60km-eket kellene menni oda-vissza Mallnitzból.
Sajnos ha vacak az idő, akkor a Mölltal pályák felső részén, nagyon zima van és valszeg csak a 2 üléses felvonó jár a tetőn(6-ost leállítják bizonyos szélsebesség felett). Meg persze totál köd! Így viszont nem biztos, hogy megéri odamenni, mert a tömeg nem oszlik el a felső széles pályákon.
Valószinüleg mi a vonatozást Bad Gasteinbe választjuk, ha zima van. Ti mikor mentek?

üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.18. 23:22
Issimus,

Lehet még Atomic B5i-t rendelni a köv. szezontól? Állítólag kivonják, katalógusban nincs. De azt is hallottam, hogy lehet még egyedileg rendelni. Nem tudod mi az igazság?

köszi!
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.18. 23:17
Nincs ez a téma kicsit túlparázva??
Nem csak "egyszezonosok" üzemeltetnek Ausztriában szálláshelyeket Mo.-ról. Általánosítani a témában hülyeség. Én pont átéltem azt, amikor kinti magyar hely ajánlott át minket osztrák szálláshelyre, na az sz.. volt. Sőt egyik legrosszabb szállásélményem osztrák 4*-os hotelhez füződik. (és magyar üzemeltetésühöz az egyik legjobb). De ebből senki ne vonjon le következtetéseket, ezek a vélemények túlságosen szubjektivek. Épp úgy, mint bármelyik fikarovat. Pörgethetnénk inkább az "idén hol jártunk és mit sieltünk topicot"!:)

off.
"T gazdaságos" utas meg van. De ez nem azt jelenti, hogy valaki spórolva akar utazni. Hanem azt, hogy 0Ft-ért akar utazni, semmi nem tetszik neki, mindent akar és cserébe még elhoz 1-2szuvenyirt (törölköző, kanálkészlet, kávéfőző) esetleg sértődöttségében még letöri a szék lábát. Elég megkérdezni a szakmabelieket, tömegével mesélnek hasonlóakat. De nem hiszem, hogy bárki ilyen lenne a fórumon, ezen megsértődni kár. Szvsz.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.17. 12:02
Batus,

Köszi erre gondoltam!:) Még annyit sikerült kideríteni, hogy helyben vásárolva 12euro egy út, vagyis csak 24euro/return.
Személyenként pedig nincs külön költség, csak autónként.

A wetter.at-t nézve, egyelőre valószinübb a Bad Gastein-i sielés..

Mégegyszer köszönöm!
üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.14. 14:15
Sziasztok!

Husvetkor Mölltalra megyunk 3 napot sielni, Mallnitzban lesz a szállásunk. A meteot nezve örülök, mert jöv. héten és hétvégén esik a hó, de pont hétvégére Mölltalra erős havat mondanak(még ez persze változhat)Ilyenkor viszont a felső pályákat szeretik lezárni. Úgy meg már nem erdemes oda menni. Ankogel pályáit nem nagyon szeretem, viszont a Gastein völgy csak 14-20km, viszont vonatozni (nincs út a Hohe-Tauern NP.-n keresztül)kell Mallnitzból.
A neten viszont nem találtam infót a Mallnitz-Anlauftal vasutvonal használatáról. Van valakinek erröl infója? Természetesen kocsival mennénk, vagyis vonatba be, majd ki.

Elöre is köszönöm, ha van valakinek infója!

üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.03.04. 15:57
Sziasztok!

Gondoltam felhozom a topicot, kicsit leült.:)
Mikor elkezdtem sielni, nálam egyik fő cél volt a funcarving. A pályákon csak elvétve látni funcarvereket kicsit kikopott ez v. nem is volt igazán divat? Mi ennek az oka, tul balesetveszélyes?
Idén beújítottam egy használt Atomic B5-öt és valami hihetetlen carving élményben van(volt) részem. Hihetetlen ez a léc!
Azt hiszem egész jól megy az élén sielés és már igen-igen szeretnék havon fekvőseket is húzni.(Sokat oktatóztunk!)
Ha jól veszem ki akkor a funcarving lényege, hogy nincs csipőszög, nagy terpesztés, ívbelső láb hajlítva, testsúly főleg ezen. Ívkülső kinyujtva. Ív megkezdésekor iszonyat elől a teher, ívböl kivezetésnél pedig mehet hátra a testsuly!??
Még helyesen nem sikerült ezt a gyakorlatban kipróbálnom, majd húsvétkor:), de addig még szeretném fejben letisztázni a mozdulatsort:)
Ami nem tiszta még, hogy müködik a mozdulatsor indítása, ha nincs "csipöszög"? Kéz elől és eccer csak eldőlök? Így biztos nem, szóval plizz segitsetek némi infóval. Lehet felsőtesttel segiteni a bekormányzást? Az ív folyamán a felsőtest folyamatosan előre néz?

köszönöm!
üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.02.22. 11:18
Hali,

Ez az új Head cipő nagyon az Atomic Hawx koppintásnak tünik:) Erre a szendvicsszerkezetre visszatérve, azért a valódi versenylécek struktúrája, más mint a bolti szendvics (ez jol hangzik:)
Én egy Head Supershape-et (szlalom)használok(tam), meggyőződésem volt, hogy mekkora fine ez a wc szerkezet. Az is amugy, a léc bika jó, de most 4napot sieltem egy Atomic B5-el. Semmi szendvics szerkezet vagy famag. Csak Beta carve merevites. Egy kicsit átfogalmazódott bennem az "utcai" sielés milyensége. Sokan favorizálják a B5-öt, régebben én is kipróbáltam, de nem igazán éreztem az ízét. Most viszont 4 nap után megvettem és vadul élveztem az íveket!!
Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy valódi személyre gyártott versenyléc keménysége változik a léc hosszában, sielő stilusától, testsulyhelyezésének függvényében. Meg ki tudja mi minden van a léc struktúrájában. Hallottam versenyzőtöl pl., aki Head GS rászabott versenylécet használ, hogy ő ugyan nem venné meg a bolti Head léceket, mert az más..Persze ez is csak 1 vélemény volt.

Köszi a beszámolót!! Én várom a többit is!:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.02.19. 11:45
Issimus,
Lesz köv. szezontól Atomic B5?:) Riogattak, hogy megszuntetik a gyártását..

Más. Ha a szendvics szerkezet annyira bevállt, akkor az Atomic miért állt át a Beta merevítésre? Versenylécekben sem használnak famagot, ha jól tudom.

üdv.:
gilice
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.02.05. 16:46
Az angoloknak szerintem fontosabb az apres ski, mint maga a sieles v. boardozas. Nem egy ánglius arcot lehet látni a hüttékben már de. sörrel a kézben, kakukk másnaposan. Netalán épp alszik..:)
Az ADAC ski guide-ban legalább kategóriánként szétszedik a toplistákat, úgy, mint Alpine, Nordic, Funpark, Family, stb.... Érdekes, hogy az első 2-3 helyen mindig ausztriai síterep áll az ADAC skiguide 2008 szerint.
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.27. 22:17
Ez a vizko tema jo kerdes.:) A csodamosok nem tartalmaznak vízlágyítót, adalékanyagokat es altalaban vmi egyszeru szappanok. Kicsit olvasgattam a szappan témában:), de sajnos vegyész nem vagyok. Azt viszont ki lehet hámozni, hogy ezek a mosószerek mosási hatékonysága nagyban csökken a vízkeménységgel és kicsapódhat a Ca, Mg.
De szerintem amit észre lehet venni, az a mosási hatékonyság csökkenése, amit lehet kompenzálni a mosószer mennyiséggel:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.25. 14:34
Szaisztok!

Mivel eddig aki járt Ischgl-n (ismerősök+topic), mind a top kategóriába sorolta, gondoltuk idén megnézzük. 4napot sieltünk ott most hétvégén és azt kell mondjam, hogy nálam is top 1 helyezett lett! Hosszú széles pályák, gyors felvonók, pályán kivüli sielési lehetőségek, hütték és persze a páratlan panoráma. Maga Ischgl, mint város egy bazi nagy bulehely, de a Silvretta völgy, Kappl, See, Galtür, hihetetlen szép. Azt hiszem ezt tényleg látni kell.

Összehasonlításul, ahol eddig jártam. Semmering (Stuhleck, Hirsenchkogel), Hochkar, Dachstein West, Mölltal, Ankogel, Zillertal (Tux, Finkenberg), Kaprun, Zell am See, Val di Fiemme (Olaszo.). Flims (Svajc) és Gerlitzen pályáit meg sajnos még csak hó nélkül próbáltam:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.25. 13:48
Ja meg a síléc vállon hordozása is gyepálja az anyagot, pont a legfontosabb részeken.:) Meg a gyűrődés, mosógépes mosás (annak ellenére, hogy sok kabátra ráírják, hogy lehet, a kézi mosás kímélőbb)..
A Killy (Spyder) is főleg a Dermizax-EV anyagot használja, azok valószinüleg már jobban bírják. De még nem láttam 3-4éves ilyen kabátot, majd meglátjuk:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.24. 01:42
A 3 év úgy jött ki, hogy sielek 1 szezonban 15napot kb., és 3 év után "pamut pólóként" szívja a nedvességet a kabát. Ez egy Killtec (akkori csúcsmodellje) 10000mm vízállóságú kabát. Bízva a lehetetlenben, ráköltöttem kb. 6eFt-ot egy Granger's márkájú, 2:1 mosó, hőre aktíválódó impregnáló csodacuccra és water proofener sprayre. Sajnos lényegi változás nem történt:( Kollegám ugyanezeket kipróbálta a saját síkabátján, ugyanilyen eredménnyel.
De ha érdekel, akkor nálam 1 éven belül kinyíródott (elvesztette vízállóképességét), 1 mosás után azonnal egy Columbia kabát, 2-2,5 szezon alatt egy Columbia nadrág. 3 év alatt a Killtec kabát. Most egy Völkl kabátot vettem 15000mm, ami új és eddig tökéletes. Általában szeretem nézegetni:) ezeket a technikai cuccokat és kérdezek:) A Helly Hansennél pl. a csúcsmodell síkabátjukra büszkén mondták, hogy ez bizony kibír akár 5 szezont is. (Nem évet!)
Ezen kivül írhatnám még a márkákat és cuccokat, amiket próbáltunk,használtunk. De mindennapi használat mellett akár 1 év, ritkábban használva 3, esetleg 4 év alatt eltünt a vízállóképességük. Ezek a saját ill. közvetlen tapasztalatok.
Bár 200e-s Spydert még nem próbáltam, talán a dermizax anyaga miatt jobban birja. (csak az ára horror, főleg, hogy dermizax-os anyagu cuccokat olcsóbban is lehet venni mint, de ez már más topic:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.24. 01:16
Azert mondtak a mososzappant, mert a csoda technikai mosószerek tulkepp. egyszeru szappanok. Ha használtál Nikwaxot, akkor már használtál mosószappant:) Az összetétele 30% szappan, víz és némi tartósítószer. Én is beszélgettem egy "nem reklámozom" bolt szakijával. Ő sem titkolta, hogy "tiszta szappannal" kell mosni..
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.23. 15:46
Mondjuk az a sapi amit én hordoka bukó alá, az max. 0,5mm vastag műszálas cucc, önmagában lefagynék benne. Így bírható:)
gilice
83 élménybeszámolót írt
83
19 éve tag
2008.01.23. 15:39
Ami lemaradt. Megnéztem a Toko oldalán a Textile wash cuccot. Ezt írják róla:
"Does not contain softeners, optical lighteners or phosphate"
Egyszóval ez is vmilyen pure szappan.


következőutolsó
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.