Hi Acer!
Igazából én(mi) Mölltall-t szeretem a környéken nagyon, ezért is jövünk Mallnitzba. (Meg hát a Kartnerhoffal is nagyon jók a tapasztalatok, ez a másik érv.:) Így még erősen bizakodok, hogy nem lesz köd fent a platón..
Ankogel-t nem tudom mennyire ismered, de nagy hátránya, hogy nagykabinos felvonóval lehet felmenni a felső pályákhoz, érdemben sielni pedig a tetején lehet. Ezek a nagykabinos felvonók, pedig kvázi lassan járnak, ha tömeg van akkor nyomorogni kell. Meg a pályák sem annyira jók, ill. Ankogel is magasan van, szal itt is zima lesz (ha Mölltalon az van). KArintiában alternativaként Kals, Sillian, Lienz, Matrei, Heiligenblut marad a környéken, de ezek mindegyike kb. 60-70km-re Mallnitztól. Ezt meg már sokallom utazni.
Másik hely pedig Salzburg tartomány. Mallnitzból megy vonat (autostul átvisznek) és vonat + kb. 10km 4 keréken és ott van Bad Gastein-Bad Hofgastein(átsielhető több, mint 100km pályával). Itt is havazni fog, de csak -4, -5 fokokat mondanak és mivel alacsonyabban van, feltételezhetően nem lesz ködben a pályarendszer.
A gond csak annyi, ha 3napos bérletet veszel, akkor el kell dönteni, hogy a karintiai v. a salzburgi oldalra mész, mert közös bérlettel nem átjárhatóak a terepek.
Ha vonatozol, akkor autonkén és utanként 12euro a plusz költség, ami viszont megtérül, ahhoz képest, mintha 60km-eket kellene menni oda-vissza Mallnitzból.
Sajnos ha vacak az idő, akkor a Mölltal pályák felső részén, nagyon zima van és valszeg csak a 2 üléses felvonó jár a tetőn(6-ost leállítják bizonyos szélsebesség felett). Meg persze totál köd! Így viszont nem biztos, hogy megéri odamenni, mert a tömeg nem oszlik el a felső széles pályákon.
Valószinüleg mi a vonatozást Bad Gasteinbe választjuk, ha zima van. Ti mikor mentek?
üdv.:
gilice