Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ez nektek meredek által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (10)Időben csökkenő Időben csökkenő
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2007.11.24. 10:12
Sziasztok.

Be kell ismernem, nem vagyok túl gondos szülő.
Elég kevés időt fordítottam a "gyermekem" nevelésére, soha sem volt hozzá egy jó szavam, nem irányítottam, nem nevelgettem, szegényke még a nevét is megváltoztatta.
Mentségemre legyen szólva, azért igyekeztem nyomon követni a sorsát, ami hála nektek, igen szépen alakult, ezért külön köszönet mindenkinek.

Komolyra fordítva a szót, legfőképpen azért nem írtam, mert már nem nézem a műsort, olvasva a véleményeket, nem vesztettem túl sokat.

Ami a pénz témát illeti, mert szerintem az előző hozzászólásaitok a pénzről szólnak, tehát a pénz. A síelés pénzbe kerül, méghozzá sok pénzbe, és van akinek sok pénze, van akinek kevesebb, ilyen az élet, nincs mit tenni. De ha már ott vagy, ha léc van a lábadon, ha újra érzed azt a mámort amire egész évben vártál, akkor már nem számít a pénz, csak a síelés számít és semmi más, ebben szerintem minden síelő egyetért.
Persze az évnek 52 hete van, amiből sokunknak egy hét a síelés, a maradék néhány hét túlélése mindenkinek a saját felelősége. Én személy szerint akkor is síelek, megnézem a képeket, és a filmeket amiket készítettem, tervezgetem a következő síelésünket, vagy egyszerűen csak álmodozok.
De a Havazint nem nézem, és nem irigykedek másokra, számomra a síelés annyira pozitív élmény, hogy semmi negatív dologgal nem akarom összekapcsolni
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2006.01.12. 12:36
Szia!

Én ennyi pénzért, ha haladónak érezném, magam, nem vennék lécet. Vagy kölcsönöznék 16000 ezer per hét, egy kemény verseny közelit, vagy akár egy igazi versenylécet. Vagy vennék agy jó állapotú használtat.
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.12.15. 12:48
Sziasztok!

Az a baj a műsorral hogy nézni kell, muszáj. Hiszen minden, ami a síeléssel kapcsolatos, legyen az, tévéműsor, újság, kiállítás, vásár, síverseny, beszélgetés a sporttársakkal, fénykép és videó nézegetés, tehát bármi ahol a síelés szóba kerülhet, számomra kötelező program. Ennek megfelelően minden szombaton megpróbálkozom a műsor nézésével, de ahogy megjelenik az a bizonyos hölgy a képernyőn, kitör rajtam valami pánik szerű, rohanhatnék aminek képtelen vagyok ellenállni. Szegény hölgy annyira sötét, hogy csak éjszaka volna szabad síelnie, mert ha megsüti kicsit a nap, megolvad körülötte a hó. Persze ezt a karaktert a rendező erőltethette rá, magától ennyire nem lehet. Ha elmúlt a rohamom, visszamerészkedek, és ha szerencsém van, éppen síelnek, vagy beszélnek róla, vagy egy síterepet mutatnak be, közelit vagy távolit, nekem mindegy. Hiszen síelni mindenhol jó, Svájcban és Magyarországon, pályán és szűzhóban, de még a kertben is.
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.12.12. 17:22
Sziasztok!

Hát mi kell egy jó sí-műsorhoz, szerintem?
Szerintem kell hó, sok hó, ha lehet fehér.
Meg kellenek hegyek, lehetőleg nagyok.
Meg kell még sok síelés, kellenek cipők, lécek, botok.
Meg kellenek csajok, azok nagyon kellenek, legyen rajtuk bukósisak, de más ne.
Kell kötés, az nagyon fontos, ha bukik a műsor legyen ami leold.
Na ezek kellenek, szerintem, de ezekből rengeteg
Szerintem ez tök egyszerű, szerintem.

És mi van az RTL sí-műsorában.
-Itt a Kokós hol a Kokós.
-Sítanulós imitálós.
-Műsorvezetős affektálós, de nagyon.
-Eltakarós kitakarós
-Kezdő síelőket elriasztós.

Szerintem.
Szerintetek?
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.29. 23:55
Szia Andrea!

Örülök hogy tetszett az amit írtam, komoly elismerés ez egy főszerkesztő "tollából" aki ráadásul még alapító is, de az elismerés nem engem illet hanem Pétert, hiszen "síistenekről" könnyű jókat írni.

Jó munkát az íráshoz, és a szerkesztéshez.

Tibor
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.29. 14:11
Talán kicsit furcsa ez a cím "Kovács Péter" jogosan kérdezheti az aki nem ismeri ezt a nevet, ki ez az ember, hogy kerül ide, de számomra, ez a név egyet jelent a síeléssel, és tudom sokan vannak ezzel így.
Tisztán emlékszem az első percekre amit a havon léccel a lábamon töltöttem, mikor egy világoskék pálya szédítő mélysége tátongott előttem, körülöttem az emberek szédítő sebességgel rohantak a szakadék mélye felé, én parányinak és elveszettnek éreztem magam, és úgy éreztem, ez a síelés valami olyan emberfeletti dolog, amire én talán soha nem leszek képes. Ezekben a kétségbeesett pillanatokban jelent meg Kovács Péter, harcsabajsza alatt valami idegen és érthetetlen nyelven kezdett beszélni, ami magyarnak tűnt, de a szavakat mégsem értettem. Szóesett kiflikről, meg hegylábakról, meg völgylábakról, meg ha felértünk valahová ott majd mentesítenünk kell valakit valamitől, és lógassuk az orrunkat mint egy kifli, de feltehetően nagyon bambán nézhettem, mert abbahagyta a halandzsázást, és tökéletes magyarsággal ennyit mondott "na csússzunk oda a lifthez".
Nem túl őszinte mosolyra görbült a szám, és már éppen kérdeztem volna hogy hogyan, mikor Péter megfordult és elindult a lefelé, bele a szakadékba, aminek az aljában elérhetetlen távolságra várt ránk egy háromszékes felvonó. Tanácstalan, kétségbeesett pillantásokat váltottunk sorstársaimmal, valamelyikünk közölte hogy ez az ember bolond, amivel mind egyetértettünk, és nem moccantunk, Péter hátra sem fordult, tudta hogy mi még mindig ott vagyunk ahol hagyott minket, kicsit lassított és kimondta a varázsszót " HOP HOP " és ekkor csoda történt, mind az öten elindultunk, elindultunk egy olyan hihetetlen kaland felé, ami remélem soha nem ér véget, elkezdtünk síelni.

Sokáig azt hittem, nekünk szól a varázsige "HOP HOP", de ma már tudom, ott akkor nem nekünk szólt, hanem a léceknek, ugyanis Péter beszéli a lécek nyelvét, és mindazokét akik a lécen állnak.
Ha ismered Pétert, és téged is Ő tanított meg a lécek nyelvére, ne habozz írni néhány sort. Legyen ez egy közös nagy síelés, HOP HOP!

Tibor
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.27. 20:26
Sziasztok!

A dolgok mai állása szerint, 1280-an nézték meg ezt a témát. Ebből az következi, legalábbis számomra, hogy sokakat érdekel a bukókérdés.
Én személy szerint, idén bérelni fogok egy bukót, és ha beválik beszerzek egyet.
Mi Olaszországba járunk síelni, ott rengeteg emberen látni sisakot, és nem csak a gyerekeken.
Amúgy szerintem, némelyik sisak kifejezetten jól néz ki, ha sikerül az embereknek levetkőzniük az ellenérzéseiket, ami véleményem szerint abból adódik, hogy cikinek, és gyerekesnek tartják a sisakot, akkor pár éven belül a többség bukóban fog síelni. Kérdés persze, hogy mennyire kényelmes, mennyire meleg, vagy hideg, lehet-e benne hallani rendesen, de ezekre a kérdésekre csak akkor kaphatunk választ, ha kipróbáljuk a dolgot. Tehát lécre, bukóra fel, irány a pálya.
Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.27. 18:31
Szia

Pontosan arra a pályára gondolok, ezek szerint számodra sem ismeretlen a terep. Én kétszer voltam olyan szerencsés hogy síelhettem ott. Egyszer San Martino di Castrozzából néztük meg egy napra a pályát. A következő évben pedig Vall di Fiemmében töltöttünk egy kellemes hetet, aminek két napját Bellamontén szenvedtük végig. Bárcsak szenvedhetnék egy keveset megint, nem sokat, csak úgy decembertől, februárig.

Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.26. 10:13
Szia su!
Mi Február 11-tő 18-ig leszünk Civettán, tehát akár találkozhatunk is, de ami a számodra érdekesebb lehet, tavaly is eltöltöttünk itt egy remek hetet
Tehát Civetta!

Mi a Rekreal-sport elnevezésű utazási irodával szoktunk síelni, ők ismerik a terepet így nem kell a feltérképezéssel sokat foglalkozni. Ha jól emlékszem négy helyen lehet beszállni a pályákra, mi Salve di Cadoréban laktunk ezért a legközelebbi liftet választottuk, de egyszer Allegheben is kezdtünk, az nem volt az igazi, csak parkolóházban találtunk parkolót, nem volt olcsó, és messze volt a lifttől. A másik három beszállás szerintem kellemesebb, persze ha Allegheben laktok, akkor azt érdemes választani. A Salve di Cadore mellet lévő lift közvetlenül Civetta központjába visz, persze hogy mi a központ az szubjektív, én azt a szépen kialakított dombocskát nevezem a központnak, amit általában a Civettáról készült képeken lehet látni. A pályák minősége hozza a dolomitokban megszokott remek formáját, a felvonók jók, modernek, gyorsak. Nem nagyon emlékszem hogy sorba kellet volna állnunk, viszonylag nagy a terep és kevés az ember, magyarokat szinte nem is láttunk, ami sokszor nem hátrány. Igazi fekete pálya, olyan térdet remegtető, nem nagyon van, van néhány sötét piros, meg piros, meg kék, meg van egy pálya szerűség, az egyik felvonó alatt, az technikás, meg meredek, meg sok az oszlop. Ami külön említést érdemel az-az éjszakai pálya, na az fantasztikus, remek a világítás, a pálya széles ,piros, ha kicsit elbambulsz eszeveszett tempót lehet menni, és minden nap nyitva van. Egyesek szerint ez a dolomitok, legjobb esti pályája, például szerintem. Nagyon jó még Civettában, hogy ha 4+2-es bérletet vesztek, olyan fantasztikus terepeken is síelhettek, mint Cortina, vagy Marmolada, vagy akár a Sella Rondát is érinteni lehet az Arabbai részénél. Persze ezekhez a terepekhez autóba kell ülni, de megéri. Lenézni a Marmolada csúcsáról (ami a dolomitok legmagasabb pontja 3343 m) és nekiiramodni a 13km hosszú pályának, vagy Cortinán a világkupa pályán, a két szikla között síelni, ezek olyan dolgok, amelyek a síelés mellet megadják azt a plusz élményt, amit csak a dolomitok nyújthat.
Tehát szerintem jól döntöttetek, és nem fogtok csalódni a terepben, remélem az idő is legalább annyira jó lesz, mint tavaly volt. Rengeteg képet csináltunk, ha több időm lesz, felteszek néhányat, és persze ha valami kérdésed van, ne habozz feltenni.

Ez nektek meredek
10 élménybeszámolót írt
10
18 éve tag
2005.11.26. 09:04
Sziasztok!

Szerencsére volt alkalmam Bellamontén síelni, szerintem remek pálya. Van néhány kellemes kék pálya, tökéletesen karbantartva, carvingolásra ideális, persze csak bemelegíteni. Ha már össze vagytok melegedve a pályával, a csúcsról indul a kedvenc piros pályánk, kellemes letörések, kanyarok, egy laza félcső szerűséget is lehet közben érinteni. A végén kiszélesedik a terep, és már csak az élezésre kell koncentrálni. Persze ha valakinek az efféle pirosas élvezetek nem nyújtanak kellő adrenalin termelődést, van két igazi fekete terep is. Az egyik számomra annyira feketének tűnt, hogy ránézni sem mertem, szerencsére ennek van egy elkerülő piros menekülő pályája, természetesen nekem ott sikerült kifordítanom a térdemet J. A másik fekete, egy FIS pálya, tudomásom szerint már világkupát is rendeztek rajta, ennek megfelelően kellő képen hosszú, kanyargós, változatos. Kevesen látogatják, részint a meredeksége, részint az állandó árnyék miatt a mi a fekvéséből adódik. Ez a terep északi része, a már említett kék utak, déli fekvésűek, kellemesek, néhány remek rifugioval, és persze remek kilátással a dolomitok csúcsaira, elsősorban Passo Rolle fantasztikus sziklatömbjeire, amúgy itt síterep is van, akár érdemes átlátogatni.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.