A léc amit próbáltam egy 155-ös sl carbon volt, 9,5-ös vagy 9,8-as rádiusszal. Nekem bejött. Nagyon fordulékony volt. A nagyon rövid íveket is remekül veszi, igaz ehhez hacsak nem kizárólag a léc ívét használjuk kicsit pattogni kell, de szerintem ez a carving rövidlendület sajátja. A saját ívét is jól futja, bár a 9-es ívet még nem mindig tudtam kihasználni. Őszíntén tetszett, úgyhogy vettem is belőle egyet(persze ebben benne volt az is, hogy nekem nagyon bejön ez a minimalista külső).
Azért néhány észrevétel. Lehet, hogy 18-as platnival is érdemes lenne árulni. Fura a "viszonylagos rugalmatlansága".
Ha összerakjuk talppal a két lécet szinte összeérnek (kb. 1 cm a távolság és igen könnyen össze lehet nyomni). Persze azóta már láttam ezt a "furcsaságot" más típusú új léceknél is. Magyarázatot a miértre azonban még nem kaptam (pedig kérdeztem a Vágóhíd utcában és Máriaremetén is). Valószínűleg részben ennek köszönhető egyenes siklásnál az instabilitása. Persze aki sokat akar egyenesen síelni az ne vegyen 10 alatti rádiusszal sílécet.
Ja egyébként 170 cm-hez 65 kg párosul.
Üdv. mindenkinek!