Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

KÁkos által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
Topik: Bukovel
2006.12.31. 17:48
Sziasztok
Tegnap érkeztem haza pár napos kikapcsolódásból.
Odafelé érvényes útlevél, vámszabályok betartása (cigi, szesz, bor mennyisége), kocsi cetli kitöltése magyar oldalon (rendszám, kmó állás, üa. mennyiség tankban, kannában), kétrészes kis cetli kitöltése (az egyik felét lepecsételve visszaadja) és a kis kocsi cetli kitöltése (ukrán oldalon), biztosítási zöldkártya és a legfontosabb, ha nincs a gk-ban a tulaj, közjegyző által hitelesített meghatalmazás eredeti példánya. Ha céges a kocsi, akkor ez hatványozottan érvényes.
Visszafelé : ukrán oldalon beszedik a kis cetlit (megőrzendő, mert nem enged haza és útközben is ellenőrzik :)), magyar oldalon ismét kocsicetli (rendszám, kmó állás, üa. mennyiség tankban, kannában) és cigi alkohol keresési fennforgások magyar oldalon. Erre és a tesze-toszázásra 1-1,5 órát kalkulálhattok, bárhol mentek át.

Egy kis pénzzel sok minden megoldható, legyen nálatok 200-500 Ft-os ill. 5 eurós, vagy dolláros bankjegy. A dollár valóban elfogadottabb, hiszen szinte mindent abban kezdenek számolni, utána hrivnyában.

A Kárpátok téli szállásai oly módon felértékelődnek, hogy ennyiért akár nyugatra bárhová el lehet menni, mert az ukránokat csak hozzánk engedik be vízum nélkül.
Ettől függetlenül 15-20 között oda megyünk sízni, pihenni (a kárpátok innenső oldalára).

Szgk-val útdíj, illeték nincs.

Üzemanyag : go 3,75, benzin 4 UAH (160 Ft). (A go-ba célszerű dermedés csökkentő adalékot vinni).

A szállás foglalásról semmit nem kell bemutatni, de a kis cetlin fel kell tüntetni egy település nevet, ahova mentek (magyarul pl.: Rahó, Huszt, Tatariv)

Olaszul többen tudnak, mint más nyelven, mivel
1,5 millió ukrán dolgozik Itáliában.

Ha viszont a kezembe nyomnak egy vámárú nyilatkozatot, akkor minden nálam lévő pénzt rá kell vezessek, mert képesek utána számolni és a többletet elkobozzák.
Egyéb riogató dolgokat itt is lehet olvasni de nem kell be...dőlni mindennek :
http://www.karpatinfo.net/ (fórum)
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104433&la=50911744
Térkép :
http://maps.atlasua.net/aquariusua/frm_uvod.asp
https://www.dimap.hu (csak Kárpátaljai rész)

A képen a szemközti hegyen van az Árpád-vonal védelmi renszer egy része.
K3.jpg
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2006.04.14. 16:11
Köszönöm az infót, végül nekem is bejött a pályatérkép egy másik oldalon. Úgy nézem a kezdőknek jó lesz a 3-as pálya de látom, hogy a Tatrawest szálló elég távol van a pályától, sebaj.
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2006.04.13. 18:26
Szia Agent !
Egyre szimpatikusabb ez a pálya, jövöre lehet, hogy ide szervezem kis csapatunkat. Mondj légyszives közelebbit a pálya nehézségéről, mert 3 fö gyenge síző, ők hogyan birkóznak meg vele ?
A honlapjukon nekem nem jön le a pályatérkép.
http://www.tatrawestsro.sk/main.php?id=07_2
innen jutok(nék) el a térképhez.
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2006.01.14. 12:20
Napsütéses 4 napon síztünk ezen a helyen. A szállást (Hotel Barbora) a síutak menüponton az ország kiválasztása után megjelenő hurra-sielunk.hu oldalon foglaltunk. A szállás pályaszállás, kamera és napi adat a holidayinfo.sk oldalon található.

Felújított kétágyas szobákan voltunk, franciaágy, zuhanyzó, mosdó, WC, tv, telefon, rádió. A BB szolgáltatásban bőséges reggelit kaptunk. Ebédet (? SK), vacsorát (150 SK/fő) a reggelinél lehetett kétféle menüből kiválasztani. Az első nap vacsorát étlapról rendeltük. Egyéb szolgáltatás: biliárd, dartz, autómata tekepálya (190 SK/óra).

A pályán egy gyors és egy lassú korongos, szükség esetén egy csákányos felvonó üzemel, mindenki megtalálja a tudásának megfelelő pályát. Fél 3-ig odasüt a nap, hétvégeken 19-21:30-ig is lehet csúszkálni. Több kisgyermekes (babakocsi) család is síelt.
Közeli pályák : Certovica (7,5), Myto (20), Tale (24), Liptovsky Jan (26)
Egyéb info : hotelbarbora.sk
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2004.01.11. 14:04
Tegnap este érkeztünk vissza. Elegendő és jó minőségű a hó (ez az élőképen is látszódik). Két évvel ezelőtt voltam itt, de kellemes meglepetés volt a rengeteg hóágyú és a kabinoshoz lemenő pálya rendezettsége (azelőtt egyes részeken erősen leejtett balra). Élvezet volt száguldani rajta, amit csak a 4 itt működő hóágyú lassított.
6-án véget ért a szlovákok ünnepe, így kellemesen kevesen voltunk, sorbanállás szinte csak a gyerekfelvonókon volt (10-12 személy). Ezek közűl az egyiket (a szálló felölit) le is állították fél napra. Csütörtökig a teljes hosszban 8 hóágyú üzemelt. Péntekre a D jelü felvonókat leállították részben mert kevesen síelték a pályát valamint az alja elég gazos, lesíelt lett. A többnapos bérlet egy napra Donovalyba is érvényes 1 SK érvényesítés után. Az ötnapos bérlet 2700 SK, de !!! a parkolóban lévő árusító helynél 300 SK-ért ki lehet váltani egy Forum Klub kártyát ( https://www.forumklub.sk ), melyre max. 4 főnek 10 % kedvezményt adnak a bérlet árából - így az 5 napos felnőttek bérlete 2430 (+75) SK volt. Hajrá ! Üdv.: KÁkos (51)
KÁkos
6 élménybeszámolót írt
6
20 éve tag
2003.12.01. 14:50
Szia Greg ! Mi Bohinjba jártunk sízni, de több alkalommal megpróbáltuk Kanint -, de ez sajnos az erős szél miatt egyszer sem sikerűlt - és a Juliska alpok hágóján átkelve K. Gorán kötöttünk ki. Itt mindig volt hó, az általad említett esetre emlékszem, mert ekkor leolvadt a Kobla, drótkötelet cserélt a Vogel és csak a Soriska Planinán lehetett sízni. Ekkor nem mentük KG-ra ! Mindíg jobb hó volt KG-n, mint Bohinjban, amit szerintem az ottani különleges klíma is biztosít. A település közelében sok pálya van, ezek viszonylag rövidek, de elviselhető a tömeg. Át lehet felvonózni, csúszni a versenypályára, amit mi még nem tudtunk teljes hosszban sízni, mert vagy verseny volt, vagy annak készítették elő a pályát, vagy nem működött a felső felvonó. Tapasztalatom : Szlovénia közel van, de az ára és az ezért nyújtott szolgáltatás gyengébb, mint egy közelebbi Osztrák, vagy távolabbi Olasz pálya. Nem voltam Fro.-ban, de a legjobb pályák Olaszországban voltak. Nézd meg a Bohinj - Katalin hozzászólást is. A kép egy igen meredek pályaszakasz (FIS) alján van, de a 105 fokos halszemoptika miatt babapályának látszik ! :)
27.jpg
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.