Üdv Mindenkinek!Még az elején el kell h mondjam van miért szeretni Szlovákiát...pl. itt tanultam meg síelni és nagyon jó pályák vannak...és Donovalyba még nem csalódtam de hátránya h pár nap és megunod...de szeretem.DE múlt héten voltunk Jasnán és hihetetlen módon elképedtünk h mi folyik ott!!!Na de mielőtt elmesélem szabadjon megjegyezni h ha Erdélybe kimész imádnak az emberek és minden erejükkel azon vannak h a kedvedbe járjank és ott pedig nem is fizetünk érte(annyit)!
Na de vissza Jasnára:Szállás árak türhetőek és kaja se drága mert még a pályáknál is pesti árak környékén vannak...de ez nem gond.A síbérlet árak el vannak szállva mert az internetes árlisták messze nem egyeztek azzal amit a helyszínen kértek de vszínű elírták-ok nem gond.
De az h így viselkednek a magyarokkal az felháborító!!!Pedig egyik autón se volt Nagy Magyarországot ábrázoló matrica!!!Messziről látszik h gyűlölik a magyarokat!!!
Így kezdődött:10Km-re a pályától mellényes droid integet egy fasz rendőrrel és ugat h írány a parkoló ahhonnan csak busz visz fel...nem gond csak mondják h mi van és tájékoztassanak...ne ugassanak!Ja de a parkolóban a csak magyar,lengyel cseh és litván rendszámos autó...egy db Sk-jelzésűse...hogy lehet?!na mind1 megértem én.felvisznek mint a heringek paraszt max8általánossal rendelkező soförökkel...felérünk bérlet vásárlás(ugye meglepő áron...)ki volt vmi írva de CSAK szlovákul...na miután megvettük a bérletet kiderült:1felvonó ment csak...ok nagy szél volt de miért nem tájékoztatják a külföldieket???na azért mert ostoba népek mert idegen nyelveket még az éttermekben se beszélt senki normálisan...meg voltak sértődve h angol étlapot kértünk és pofákat vágtak...a wc-snéni cigányozott mert nem mutattam blokkot a budin-de azt hiába magyaráztam neki h nem is kaptam...na de folytatom...mindenhol ha kérdésünk volt akkor a válaszok mindig egymásutánban nyem nyem nyem volt 10szer.Pl:amikor nem ment biela putnál a lift a buszsofőr nem vitt ám le zhadarky állomásra hiába kérleltük és magyaráztuk neki h mi a bajunk a válasz az volt bázd meg magyarszkiii...erre én is mondtam bázd meg szlovák...na mind1 folytathatnám mert minden felé ez volt...pedig csak azt a pár száz eurót akartuk elkölteni amit kivittünk dehát ezért a vendégszeretetért én tuti nem fizetek nekik többé!!!Inkább az osztrákoknál költöm el mégha kicsit többet is kell fizetnem.Pedig gyönyörű adottságaik vannak,majd talán pár év múlva megnézzük mit fejlődtek...ja Pattyski-nem álltok kapcsolatba Jasnával?tanulhatnának tőletek!