Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

hzsolt által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
hzsolt
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
Topik: Lachtal
2007.01.09. 23:04
Sziasztok!

Tegnap jöttem meg Lachtalból. Nagyon aranyos kis hely, talán inkább családosoknak ideális, mivel nem túl nagy a pályarendszer, főleg így, ha csak a felére tudnak havat varázsolni.
A Monarchia Parkban laktam, ami valóban szép, új, jól felszerelt - és tökéletesen pályaszállás.
A ház előtt felcsatoltunk és délután ugyanoda csusszantunk vissza. Jól ki lett találva.
Közvetlenül a szállás mellett van az egyik pálya, ami szinte egyenes, de jó állapotú, széles, jó lejtésű, reggeli bemelegítéshez ideális. Erről lecsúszva egyből át lehet jutni az ülőlift aljához.
A 6-os fűthető ülőlift nagyon szuper, a "buborék" a széltől is jól véd - mert azért fent szinte mindig igen nagy szél fúj. Nem véletlenül tettek oda a szomszéd hegytetőre egy sor "ventillátort".
De az is lehet, hogy azok csinálják a szelet?:-)))
Az ülőlift tetejétől egy az alján nem túl jó állapotú (erősen olvadt, hókásás) pályán lehet lejutni a Zinkenlifthez, ami viszont felvisz a legtetőre. Ezt a csákányost - ha szabad javasolnom - mindenki csak párosával használja, különben begörcsöl mindene, mire felér a csúcsra. (Kicsi a csákány szára, 1 emberrel teljesen félrehúz, kiesni sem nehéz emiatt belőle...) Megéri azonban a fáradságot, mert a tetőről a legszebb a kilátás! Mikor már épp nekilódulnál a csúcsról lefelé az első nagy kanyar után, akkor kell megállni fényképezkedni!:-)))
Az ülőlifthez vezet vissza ez a pályaszakasz, a kevés használat miatt délután ez volt a legjobb minőségű.
Az ülőlifttől tkp. 1 pálya (de az széles rendesen) indul lefelé, ami aztán legalább 3 felé ágazik, hogy a végén újra egy helyen találkozzon az összes - az ülőlift aljánál.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a hó tökéletes, hiszen rá kell segíteniük most jócskán a hóágyúknak. De van hó a pályán elég, csak délutánra itt-ott kicsit lejegesedik vagy épp kásásodik, ahogy az ilyen melegben törvényszerű. A pálya itt mindenhol elég széles, ezért ha az ember odafigyel, délután is ugyanúgy talál még jól sielhető pályarészeket.
A Hüttékből 3 van a pálya alsóbb részein, amik valóban korrektek, a szokásos árakkal dolgoznak és az ételek is teljesen rendben vannak. Hétfőn azonban vigyázni kell, a háromból csak 2 működött.
A pálya felső szakaszáról jobbra kicsatlakozik egy kék jelzésű, keskenyebb "vargabetű", amellett van az egyik Hütte, ami talán nem olyan forgalmas, könnyebb benne helyet találni. Viszont aki Germknödelre pályázik (mégpedig tényleg erdei vegyes gyümölcsízzel, mákkal, vagy fahéjjal meghintve), annak az ülőlift előtti legalsó Hüttébe kell ügyesen bepályáznia. Ülőhelyet találni délidőben nem mindig egyszerű...
Szóval Lachtalba érdemes most is menni, még klasszabb lehet, ha van rendesen hó, de ne legyünk maximalisták! Nem kell attól félni, hogy csak túrabakancsot használhattok!
Lachtal-1.jpg
Lachtali-szelmalmok.jpg
hzsolt
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2007.01.03. 14:41
Hogy melyik a legjobb, az annyi mindentől függ...
Mi múlt évben a Hochkönigen voltunk, azt bárkinek szívesen ajánlom! Több mint 100 km sípályát lehet oda-vissza besíelni, a teljes pályarendszert 1 hét alatt nem is lehet bejárni. Ja és szinte mindenhová ülőlifttel lehet közlekedni vagy kabinossal.
És még valami: nagyon kevés magyar szót hallottam... Én bevallom ezt ott nem bántam...
hzsolt
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
Topik: Lachtal
2007.01.03. 13:25
Sziasztok!
Mi jan. 7-én megyünk Lachtalba. Addig minden használható infónak örülnék! A monarchia parkban fogunk lakni.
Úgy tűnik leszünk ott páran magyarok... Kik vannak ott ilyenkor többen, mi vagy az osztrákok?
2 éve Gerlitzenen voltunk, iszonyat sok volt a magyar és az osztrákok eléggé útáltak minket...

Beni: csak a rend kedvéért: Germknödel a gőzgombóc. Azt az erdei gyümölcsöst én is szívesen megkóstolnám! Melyik Hüttében osztogatják?
hzsolt
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.01.19. 00:08
Mivel sielni szeretnék menni a családdal és erröl a Gerlitzen Alpe területröl olyan szépeket irtatok, ráadásul aerre a ledenitzeni szállásra olyan fantasztikus Stani olyan kedvező árat említett, hogy megpróbáltam utána kérdezni ennek a Mittagskogel szállodának, de sajna nem jártam túl sok szerencsével. A közvetlenül a megadott osztrák szállónak írt érdeklödésemre egy szegedi utazási irodától kaptam választ, akik állitólag a teljes szállót kibérelték egész télre és persze messze nem ilyen kedvezö árakon nyomatják... Esetleg más tud arrafelé normális áru szállást? Pl. privátházaknál nem lehet olcsóbban helyet találni?
hzsolt
5 élménybeszámolót írt
5
19 éve tag
2005.01.17. 15:32
Sziasztok!

Szeretnénk idén elmenni családdal síelni és múlt évben volt szerencsém kipróbálni az Obertauerni síterepet, ami fantasztikus - ezért szívesen vinném el oda a családot is, de iszonyat drága.
Tudnátok-e ajánlani a környékben elfogadható szállást 2 felnött + 2 gyerek részére kb. 5-7 napra?
Köszi előre is!
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.