Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

scardinius01 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
scardinius01
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Topik: Bukovel
2011.02.01. 21:40
Kedves Tina!

Mi is abban az időpontban megyünk Bukovelre egy nagyobb csapattal, főleg családosok. Ha van kedvetek, csatlakozhattok hozzánk. Írj mailt és küldöm az infókat. scardinius01@freemail.hu

Üdv
scardinius01
2 élménybeszámolót írt
2
13 éve tag
Topik: Bukovel
2011.01.30. 11:50
Sziasztok!

Olvastam az élménybeszámolókat és gondoltam én is leírom a sajátunkat. Mi karácsonykor voltunk kinn Bukovelen 16-án, 2 évestől 56 évesig szóródott a csapatunk. A szállásunk a Hotel Korunában, egy full extrás üdülőtelepen volt Tatariv községben, a bukovel.hu intézte. Sok helyen jártunk már, de ilyen jó szállásunk még nem sok volt. Hangulatos, autentikus stílusban megépítet gerendaházakban laktunk, a reggeli svédasztalos, bőséges kínálattal. (De egyéni kérésekre kaphattunk rántottát, tükörtojást is) Ez egy nagyon család- és gyermekbarát szállás. A személyzet kedves és nagyon segítőkész volt, de erre szükség is volt, mert az ukránon kívül, nem sok más nyelvet beszélnek(étteremben németül beszélő pincérrel kommunikáltunk). A vodka nemiroff meg minden nyelven ugyan azt jelenti :-). A szállodában volt egy külön ház, amolyan szabadidőközpont féle, ahol volt szauna, jacuzzi, konditerem is. Az egyik este hatalmas szaunapartyt csaptunk, a személyzet hathatós közreműködésével (két ember csak azon fáradozott, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt). Akik velünk egyidőben voltak kinn pályaszálláson, ők is hasonlóan jó tapasztalatokról meséltek. Igazából mi is oda szerettünk volna menni a gyerekek miatt, de így utólag nem bántuk meg.
A pályákról tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, tökéletesen hóágyúzott és kezelt volt az összes. Minden felvonó új és gyors (Leitner, Doppelmayr), a beléptető rendszer hand-free, amilyet a nagy nyugati pályákon is megszokhattunk. Sorok nem alakultak ki még délben sem, pedig volt ember bőven! A pályák változatosak, aki akar, az tud úgy síelni egy napot, hogy nem megy kétszer ugyanazon a pályán. A hosszukat tekintve (ha valaki a giga Francia pályákhoz akarja hasonlítani) csalódást okozhat, de családias, sokszínű, jól felszerelt. És emberek. Itt van a kárpátokban!!! Ami még nagyon tetszett, hogy a parkolás teljes mértékben megoldott. Két nagy parkolóház van és mellette több nagy szabadtéri parkoló. Mi a felső parkolóházat használtuk, illetve a 14-es felvonó melletti parkolót, ahonnan könnyen elérhető volt a 14-es hosszú kék pálya, amin a gyerekek tudtak gyakorolni. A szállodánknak volt transzferbusza is, egyik nap, amikor nem volt kedvünk vezetni ( vagy inkább nem tudtunk :-) ), akkor azzal vitettük fel magunkat a pályára. Ez nagyon kényelmes, akinek ilyen van a szállásán, az mindenképp használja ki!
A pályák közül tudom ajánlani a már említett kéken túl a 17-es felvonó melletti kéket, mi a gyerekekkel (2,3,4,6,10 évesek ) ide mentünk föl a vaddisznók elől. A feljutás: az 5-ös felvonóval fel a tetejére és onnan már egy lankás kék pálya kezdődik a 17-es felvonó mellett. Ideális hely a gyakorlásra, és mivel a központtól távolabb volt, egész nap szinte alig voltak. A pálya tetején és alján is van egy-egy igényes hütte. Ide húzódtunk be a gyerekekkel, ha megéheztek vagy fáztak. Az ukránok mentalitását jellemezte, hogy simán hagyták, hogy a kislányom aludjon ebéd után egy órát, még akkor is, ha közben elfoglalta három ember helyét a hüttében (bár az ételek nem a magyar szájíznek kedveznek, és nem túl olcsó, de angolul is ki vannak írva!). Az én kedvenc pályám az 5H volt, aki ide látogat ezt mindeképp próbálja ki! A nehézségi fokokat kicsit másképp értelmezik, a feketék néhol pirosak, a pirosak kékek, de a letörésekkel, és bukókkal tarkított lejtőkön a legigényesebbek is kiélvezhetik a tudásszintjüknek megfelelő pályákat.
Indulás előtt kicsit tartottunk Ukrajnától, mivel mindannyian először jártunk ott, de mindenkinek azt tudom javasolni aki még gondolkodik rajta, hogy induljon el bátran. Az utak olyanok amilyenek, de a Kiskunságban, Budapesttől 50 km-re autóztam én ennél rosszabb viszonyok között is. Próbáljatok nappal utazni, akkor nem lesz gond. Csak osztani tudom a már előttem szólók véleményét, hogy ez egy első osztályú síterep, kitűnő szállásokkal (sokkal jobbak, mint Szlovákiában), kedvezőek az árak (kedvezőbbek, mint Ausztriában).
Köszönet a bukovel.hu-nak a maximális segítségért, őket is és a Hotel Korunát is ajánlom mindenkinek! Összességében óriásit csalódtunk pozitívan, és a márciusi hosszu hétvégén ismét ellátogatunk ide.

Kacsa22! Mi is Gyöngyösiek vagyunk, ha valamilyen információra van szükséged, szívesen segítek. Illetve, ha bárkinek infó vagy tapasztalat kell, írjon bátran.

Jó csúszkálást mindenkinek!
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.