Szervusztok!
Segítséget szeretnék kérni sílécvásárláshoz. 13 éve tanultam meg síelni. 11 év kihagyás utan újra síelek 2 éve. Nagyon szeretem. Akikkel járok egyből mélyvízbe dobtak..tanulnom kellett gyorsan, nem volt kecc-mecc. Azt mondják jól síelek, bár én ezt nem tudom eldönteni. Viszont az igaz, hogy fekete pályán zokszó nélkül végigmegyek, de azért jobban élvezem a közepeset. Sajnos eddig kölcsönkapott léccel síeltem, ami egy régi típusú (nem piskota) Rossignol volt. Nem tudom sajnos a típusát és a keménységét sem (elég keménynek tűnt) MOst karácsonyra tervezek új lécet vásárolni. 180 cm magas vagyok, 60-65 kg között mozog állandóan súlyom.
Már voltam sportboltokban érdeklődni. Egyik helyen azt mondák, hogy a sílécek keménységi skálája 12 fokozatú.
Ha igaz, akkor nekem kb milyen keménységű lécre lenne szükségem?
165 centis léceket ajánlottak számomra, köztük Head Xenon 5 FX11-es kötéssel, illetve Rossingol Actys 200 A100-as kötéssel.
Mi a véleményetek?
Szeretek szalolomozni de néha néha meghajtani is, tehát egy mindenfélére jó lécre lenne szükségem (persze a lehetőségekhez képest).
Köszönöm előre is dilemmáimra adott válaszaitokat!
Üdv
Darkchild