Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

ági07 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (5)Időben csökkenő Időben csökkenő
ági07
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.02.17. 20:35

Üdv mindenkinek
Spieljoch-on az összes pálya nyitva volt.Penkenen voltunk egy délután de rossz volt a pálya minösége, nem sokáig maradtunk. Élményfürdöben igen voltunk Fügen-ben egy egész napos sielés után. Elég fáradtak voltunk éreztük hogy nem sokáig birunk uszkálni. Megvettük a jegyet ami 6-tól 10-ig szólt. Kb 2 órát úszkáltunk és miután meguntuk a medencét és a csúszdát elindultunk kikutatni az emeletet. Lehet hogy mi voltunk figyelmetlenek de nem emlékszem hogy ki volt irva valahol hogy az emeleti szauna és kinti nagyüst nincs benne az árban. Kb 10 percet tartózkodtunk az emeleten és meglepetésünkre a kijáratnál rá kellett fizetni kb 30eurót hármunkra. Érdemes megkérdezni mi tartozik bele a jegy árába! Korcsolyázás nem volt betervezve, erönk se lett volna rá. Mellékelek egy pár képet remélem sikerül
Hochzillertal--25.JPG
Hintertux-178.JPG
Hintertux-Gleccser-180.JPG
Zillertal-Arena-172.JPG
Hintertux-Lift-85.JPG
Spieljoch-volgy-146.JPG
Spieljoch-70.JPG
ági07
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.02.14. 19:45
13.-án érkeztünk haza Zillertal-ból. Amikor beértünk a Zeller völgybe kételkedtünk abban hogy ez a hét a sielés jegyében fog eltelni. Nem a fehér szin dominált! Tavaszias idöjárás, plusz fokok, olvadó hó, hétágra sütött a nap. A szállásunk meglepetésünkre egy 90 négyzetméteres apartman volt. (60 E/nap három személyre, olcsóbb ha többen vannak).

Elsö nap mivel Kaltenbachtól 3 km-re laktunk magától értetödö volt hogy Hochzillertallal kezdjük. Kellemes, jó preparált pályákat találtunk itt. Délelött 1-2 minuszfok, délutánra kezdett felmelegedni és persze a pályák minösége romlott, lekoptak, sok helyen jegesek voltak, a fekete pálya átváltozott olyan "csak élve leérjek" tipusuvá.

Második nap Spieljoch. Csodálatos hosszú pálya pont ahogy irtad Lord76. Porhó. Délelött alig lézengett pár sielö, hosszú szakaszokon csak a mienk volt a pálya. Micsoda luxus! Igazi élvezet volt. Érdekességképpen megemlitem hogy dél körül a tüzö napsütéstöl és a sieléstöl kimelegedve a pálya alján leültünk egy étterem kertjében kávézni és pihenni. A pincér magyarul vette fel a rendelést és pár perc után már közös ismerösökröl beszélgettünk. Kicsi a világ! Kiderült hogy több magyar pincér is dolgozik az étteremben. Szerintük kb 20 fok meleg volt délben lenn a völgyben.

Harmadik nap - Hintertux gleccser. Itt már zordabb volt az idö, fennt a csúcson minusz 11 fok.Csodálatos ugyanakkor félelmetes látványt nyújtott. Itt is jókat csúsztunk, a pályákon fagyott volt a hó

Negyedik nap közkivánatra Spieljohn megint. (a köz én voltam). Éjjel esett pár centis hó, ami a völgyben reggelre már olvadt. Ködös párás idö, alacsony felhök, nem füztünk nagy reményeket ehhez a naphoz. De milyen kellemes meglepetés ért mikor felértünk a felvonóval. Felhök fölött mindig kék az ég! Jót sieltünk megint. (A sihütte valóban eredeti hely Lord76).

Ötödik nap Zillertal aréna következett. Reggel a szokásos, olvadt a hó, nyirkos ködös idö, fenn gyönyörü kék ég, szikrázó napsütés, ugy mint az elöbbi napokon. A délelötti órákban jól sielhetö pályák délutánra vesztettek a minöségükböl. Nem minden pálya volt nyitva nyilvánvaló okokból.
Utolsó nap ismét Hintertux gleccser hogy "biztosra menjünk". Ùjabb pályákat fedeztünk fel, jó befejezés volt.

Összességében azt mondhatom hogy egy jó hetünk volt. A hét mottója: ”aki korán kel aranyat lel” lehetett volna, leforditva: aki a reggeli órákat kihasználta jól járt,délelött jobb minöségüek voltak a pályák. Azt hiszem mindenfajta hótipust kipróbáltunk az egy hét alatt. Elöször sieltem az alpokban, ugyan kevés volt a hó de a látvány igy is magával ragadott és Zillertal magasan túlszárnyalja az általam ismert svéd , norvég és szlovák sirégiókat.

Vannak képek amiket szeretnék feltenni de még nem jöttem rá hogy kell.
ági07
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.01.29. 17:57
A lassuságod imponáló Lord76. Köszi, megtaláltam a fürdöket. Az idöjáráselörejelzést elnézve lehet hogy élményfürdö lesz sielés helyett!?
ági07
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.01.26. 20:30
Lord76, légyszi ird meg hogy hivják az élményfürdöt Spieljoch-ban. Láttam a képeid között de nem találom a net-en akárhogy keresem. Talán van honlapjuk amit meg lehet nézni. Egyébként megjött a hideg Zillertalba is, 10-18 minusz. Még eshetne egy kis hó szombatig!
köszi
ági07
5 élménybeszámolót írt
5
17 éve tag
2007.01.19. 16:09
Sziasztok
Régóta böngészem a Forum oldalait, sok ötletet és jótanácsot kap a kevés tapasztalattal rendelkezö. Külön köszönet Lord76 beszámolóinak! Sokat segitettél az idei utunk tervezésében, soraidat olvasva valóban kedvet kap az ember kipróbálni a Zillertal regiót. Február 3-an megyünk oda, a Stumm nevü faluban lesz a szállasunk, ca 3 km-re Kaltenbach-tól. Remélem az idö kegyes lesz hozzánk azon a héten. Tud valaki közelebbit az ottani hóviszonyokról? Van elég hó? Milyen a hóminöség?
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.