Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

László116 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
László116
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
Topik: Lachtal
2010.03.25. 17:34
Sziasztok!

Saját tapasztalatomat írom le azok kedvéért, akik esetleg hezitálnak azon,hogy kezdőkként bevállalják-e Lachtalt.
Természetesen tiszteletben tartom mások véleményét,ezért is írok csak most, mert végre kipróbáltam, milyen itt síelni.
Abszolút kezdő vagyok.Életemben egyszer volt léc a lábamon kb. 15 éve, a Kékestetőn, haverokkal.
Itt Lachtalban most március közepén, volt szerencsém csatlakozni egy kezdő csoporthoz,akiket Gond Ferenc (sajnos csak erre az alkalomra jött ide)oktató tanított.Meg kell jegyeznem nagyon jól oktatott és végtelen türelemmel.
Az alapokkal kezdtük,majd rámerészkedtünk a gyerekpályára (Kinder-Lachtal).
Itt aztán mindenre alkalmas volt a terep.Van lankásabb,meredekebb és dimbes-dombos része is.Az alsó részen "varázsszőnyeg" van,egy mozgójárda,amire csak rá kell állnod a síléccel.A felsőbb részen pedig egy (gyerek)tárcsás felvonó van.Így azt is módunkban állt gyakorolni.
Ezekre a "felvonókra is kell jegy",de ide elég egy speciális és igen olcsó napijegy.
Egyébként itt (a Kinder Lachtalban)nincs beléptető rendszer és két nap alatt senkitől sem kérték,hogy mutassa meg a jegyét.
Már második nap felmentünk a "Herbert 1" lifttel és a kék 3a pályán minden nehézség nélkül lecsúsztunk oktatónk felügyeletében.
Ezzel az igen kevés tudással a hátam mögött és oktató nélkül, kezdtem el síelgetni most 2 napja.De már a harmadik csúszásomra felmentem a hatüléses lifttel 2.000 m magasra és onnan síelgettem le 3-4 alkalommal.
Onnan a piros 1 pályán indul a csúszás de az eleje annyira széles és lankás,hogy nem okozott gondot még nekem sem,lefelé át lehet csúszni a piros 4-re ami szintén elég egyszerű egészen addig amíg az ember átmegy a kék 5-re.Ez is könnyű pálya,de tudni kell, a hosszú egyenes végén, ahol becsatlakozik a kék 5a-ba jön egy derékszögű balkanyar! Tehát óvatosan!Onnan viszont tényleg lazán le lehet csúszni egészen a liftek aljáig.
Kipróbáltam még a piros 6-os pályát is (na ott tényleg volt benne egy kis piros szakasz,de ott is esés nélkül jöttem le:), ez a kék 5a-ba visz bele és onnan már az előző úton simán le lehet csúszni a liftekig.
Kezdőknek (tehát magamnak is,azért előszőr az első útvonalat ajánlom).
Mivel 4 kor leállnak a liftek és nem akartam hazagyalogolni a Sissi Parkhoz,ezért ismét felmentem a 6 ülésessel és a piros 1 pályán lecsúsztam a kék 1a pályáig, amin aztán szépen át lehet síelni a kék 1b-re és a Sissi Park előtt le is tudtam csatolni. Így ki is használtam a pályaszállás előnyeit.Egy lépést sem kellett léc nélkül megtennem.:)

Jó hír azoknak akik majd a következő szezonra jönnek: A Sissi mellől indul majd a második 6 üléses felvonó, amit most nyáron fognak megépíteni.

Összefoglalva csak annyit szerettem volna mondani,hogy a kezdők is simán elboldogulnak itt! Persze ajánlatos oktatóval kezdeni,a többi pedig csak elhatározás kérdése.
Én kipróbáltam,nekem bejött! :)

Remélem Nektek is tetszeni fog!

Laci
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.