Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Jeszenszky Géza által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (2)Időben csökkenő Időben csökkenő
Jeszenszky Géza
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
2016.03.18. 11:53
Szerintem el kellene hagyni a "síparadicsom" kifejezést, ez valami régi újságírói találmány, más országokban nem használják.

Síközpont, sí-üdülőhely, hegyvidéki sportközpont, indokolt esetben magashegyi sí-központ/üdülőhely

Ne siessünk az égi hómezőkre!

Jeszenszky Géza
Jeszenszky Géza
2 élménybeszámolót írt
2
20 éve tag
Topik: Normafa
2013.10.02. 19:18
Az ellenzők fórumára küldtem:

Közhelynek számít, de vitathatatlanul igaz a klasszikus mondás: "Ép testben ép lélek." Magyarország súlyos gazdasági és demográfiai problémáit tetézi a lakosság rossz egészségi állapota. Fiatalságunk ebben a tekintetben még az idősebbeknél is rosszabb képet mutat. Túlzás nélkül állítható: nemzetünk jövőjének egyik záloga, sikerül-e a következő nemzedékeket testben és lélekben egészségesebbé tennünk. Elpuhult, elhízott, szellemileg is súlyosan fertőzött, a szélsőségek és a nihilizmus között ide-oda sodródó ifjúságunk megmentésének egyik legfontosabb eszköze a sport. A leginkább veszélyeztetett korosztályokhoz még ma is ez áll a legközelebb, és eredményesebb, mint a felvilágosító előadás, vagy a puszta büntetés. A sporttevékenységen keresztül a küzdőszellem, a közösségi összetartozás, az egymás iránti felelősségtudat is megerősödik. És nem ez hiányzik a felnőtt társadalomban?


Külföldön, elsősorban a jólétben élő nyugati országokban, a testedzés fontos része a mindennapi életnek, télen pedig általános az egy hetes sí-szünidő. Indokolt előtérbe helyezni a természetben űzhető, költséges beruházásokat nem igénylő sportokat, így az egyre több ember (nemcsak fiatalok) körében népszerű sísportot is. A természetet nem az ember ellen, hanem az emberért kell védeni! Örülünk az olimpiai érmeknek és minden nemzetközi sportsikerünknek. Ezek folytatása a merítési bázis szélesítését, a fiatalság sportolásának támogatását igényli. Ennek egyik könnyen megvalósítható eszköze a téli sportolás A sísport terén javítani és növelni kell a hazai lehetőségeket. A Normafa 120 éve a magyar sísport bázisa, százezrek szerették meg ezt a rendkívül egészséges sportágat ott – és egymást. Hogyan lehet ellenezni azt, hogy ott a mai igényeknek megfelelő síélet legyen?

Ami pedig az (alaptalan) félelmeket illeti: a mesterséges hóhoz nem kell vegyszer, semmiféle kárt nem okoz, a sípályákhoz nem kell fákat kivágni, csak helyre kell állítani azt az állapotot, ami száz éve és 20 éve is fennállt.

Jeszenszky Géza egyetemi magántanár, nagykövet, v. miniszter
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.