Sziasztok!
Olvasgattam az előző hozzászólásokat, és gondoltam megosztom veletek - téli gumi, hólánc kapcsán - rossz élményemet. Karintiában a Wörthi tó mellett élek családommal -ami szuper, na mindegy-, előfordul, hogy hazalátogatunk Magyarországra. Tavaly télen, éjfél körül én és a gyerekek jöttünk vissza az autópályán. Graz előtt tömeg karambol volt, reflexből befékeztem és onnantól kezdve a borítékolt csúszás. 2 sávnyit kifelé csúsztam, és becsapódtam a leállósávban álldogálló autóba. Csodával határos szerencsénk volt, mivel senkinek nem lett baja, egy karcolás sem!!. Még nekem lett talán a legnagyobb, az ütközés következtében úgy megrándult a gerincem, és a kormány is megütött, hogy azóta sem jött tökéletesen rendbe. Ez van, megérdemeltem! Szóval az esetből tanulva: TÉLIGUMI kötelező, hólánc is kell!!! Ne vegyétek félvállról úgy mint én...! Főleg azért fontos ez, mert pl Graz körül, -én ezt ismerem- esténként szinte mindig esik, vagy hó, vagy havas eső, és fel van fagyva! A takarító autók folyamatosan, de tényleg folyamatosan dolgoznak, nem győzik!! LEGYETEK ÓVATOSAK