Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

barna69 által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (3)Időben csökkenő Időben csökkenő
barna69
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.01.25. 08:13
Annyira tipikus, hogy van pár megrögzött fórum hozzászóló, aki csak prekoncepciókban képes gondolkodni, és ilyen-olyan skatulyákba teszik az embert.
Az is nagyon érdekes ugye, hogy vannak olyan elvetemült emberek, akik hétköznap dolgoznak, és csak hétvégén érnek rá.
Köszönöm, hogy megosztottad velem, mi is a hóágyú, mert eddig azt gondoltam, hogy hadiipar opciója, ha már nincs puskapor, de rengeteg a hó.
Előzmény: (Mil 81584)
barna69
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.01.24. 21:04
Nézd, mint írtam, balga módon hittem a nulla perces várakozási időnek, bedőltem.
Egy esélyt még kap Eplény, kipróbálom egyszer, ha hétköznap arra járok, megnézem majd akkor is a pályát.
Pécsi lévén valós opció nekem Rogla, vagy MAribor, mindkettő helyen már jártam jó párszor 1-1 napot, de heteket is.
Előzmény: (Szab 81557)
barna69
3 élménybeszámolót írt
3
14 éve tag
2010.01.24. 19:55
Barátommal a mai nap úgy döntöttünk ( 01. 24, vasárnap ), hogy megelőlegezett bizalmat szavazunk az eplényi síarénának, így hát felkerekedtünk elvetve eredeti tervünket, Maribort, és Eplény irányába vettük utunkat. Előlegben summázva a tapasztalatainkat, most már bánjuk.
Ahelyett, hogy terjengősen és pikírt módon jó adag szubjektummal bő lére ereszteném mondanivalómat, inkább megpróbálok távirati stílusban tárgyilagos maradni.

1: Érkezés:
Parkírozó helyből már egyáltalán nem volt 9.40-kor, így kénytelenek voltunk az úton parkolni, lehúzódni, ameddig lehet. Így jó 300 métert kellett síbakancsban megtenni a pénztárig.
A parkolók mellett elhaladva láttuk, hogy sok autó másfél helyen áll, úgy számoltam, hogy a P3-s parkoló még legalább 50 autó befogadására képes lett volna, ha a parkoló autókat egy célszemély irányítja, akiből egy darabot nem láttunk.


2:Pénztár:
A pénztár előtt 10 órakor már 50 méteres sor állt, csak később mondta egy síelő, hogy a Fogadóban is lehet kp-ért jegyet venni, ahol két nő ügyetlenkedett a jegyekkel, nyugtákkal, fejben számolással.


3:Szent sólyom felvonó:

Magasztos a cím, de inkább göthös veréb illene rá, mert itt igen sokat bosszankodtunk. A szombati honlap bejegyzése szerint 0 perc várakozás. Hát ezt kötve hiszem, a legkevesebb várakozásunk 14 perc volt, a legtöbb 30 perc.
Ha összevetem a várakozást a 3 perces lecsúszással, nagyon elkeseredek.

A jegykezelő kapuknál a bal oldali nem működött, se reggel, se délután, a kutya nem tett rá egy sajtpapírt se, hogy hiába dugod a pass-odat, te barom, mert nem engedlek be. Másrészt egy liliputi ember magasságának felelt meg, de ilyenből igazán nem sok volt, de a többség csak görnyedezett rendesen.

Az indlásnál a személyzet ostoba, én inkább parkoló őröknek gondoltam őket, morogtak és nógatták a népet, hogy gyorsan, gyorsan, a foghelyeket is kitölteni, maga ott miért nem megy az a másik mellé, stb....

Néha a szék olyan sebességgel döntött le a lábadról, hogy összenyeklettél az ülésen, de azután meg jó esetben csak cammogott a felvonó, néha hatszor is megállt, míg felért.

A pályák felső része jónak mondható ( első 1,5 perc ), az alsó részek zsúfoltak, tele fegyelmezetlen, a pálya közepén álldogáló boardossal, síelővel. Az alsóbb szakaszok délre eljegesedtek, elbuckásodtak.



4:Csákányos felvonó:

Ilyen buckás, kényelmetlen csákányossal még Szlovákiában sem találkoztam, miért nem lehet azt lesimítani?


5:Hangosbemondó:

Minden 4. percben egy antipatikus fruska bemondta, hogy ezt vagy azt ne csinálja a tisztelt vendég. Komolyan vártam már az úszósapka viselése kötelező terminust. Úgy éreztem magam tőle, mint valami strandon a 80-as években.


6:Büfék:

1/2 2 felé ki szerettük volna próbálni a vendéglátást, mert megéheztünk. Mind a külső büfé előtt, mind a Fogadóban iszonyú sorokat láttunk, és fordultunk is ki gyorsan.
Hát ez a sör nem szállt a fejünkbe, és ez a virsli nem feküdte meg a gyomrunkat.

Egy utolsót még síeltünk ( 30 perc várakozás a felvonónál ), de éhesen és keserű szájízzel távozunk 1/2 3 -kor odaadva a jegyünket egy sorban álló fiatal párnak.

Hiába, lovas nép a magyar, nem kell nekünk síarénákkal próbálkozni, hagyjuk ezt a profikra. Az autóhoz ballagván valahogy nem éreztem azt, mint Pelikán József gátőr, hogy ha kicsit sárgább is, ha kicsit savanyúbb is, de a miénk.



Horváth Barnabás
Pécs

2010.01.24.
Foglalj szállást a legjobb síterepeken!
KERESÉS
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.