Üdv a Sísporttársaknak!
Ez év január végén töltöttünk 4napot Tauplitzon 3 barátommal. A hely szerintem klassz nagyon, annak ellenére h sokan itt a fórumon vegyes képet alkottak róla (őróluk csak annyit h a legviccesebbek azok akik azt mondják sokat kell menni felfelé két pálya között, ők valszeg antisportolók lehetnek az a bizonyos 20 m felefele és 200 m enyhe lejtő miatt!! És ezt az a sporttársam is megerősítette aki TF-et végzett, nomeg volt előzőleg már összehasonlítási alapja más ausztriai sípályákkal. hogy miért klassz? szóval 1.) mert 40 km-nyi változatos pálya van, főként pirosak de van néhány fekete is, nekem az erdei pálya tetszett a legjobban (Talabfahrt Tauplitz), 8-10 km hosszú és szinte a szállásra repített 2.) gyönyörű környzet és időjárási viszonyok: mi a 4 nap alatt 3 különböző időt éltünk át a szikrázó napsütéstől kezdve a hózimankóig bezárólag volt minden 3.) közel van, Budapestől 500 km alatt van, 5óra alatt a sípályán vagy! 4.) itt még áprilisban is van hó, és ohne sorbanállás a lifteknél (január végén) 5.) szállás: áá azt már le se merem írni mert úgyse hiszi el senki..apartman ahol szauna és uszoda várja a kifáradt sportolót egy sielős nap végén? főleg úgy hogy ezért nem kell fizetni semmi extrát...najó megsúgom ez a Kulmhof apartmanház..
szóval bátran ajánlom Tauplitzot mindenkinek, én visszamegyek az tuti még egyszer, főleg mert éppen akkor a nagy hó miatt nem volt nyitva a másik erdei hosszú pálya! :)