Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

HARDT által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
HARDT
1 élménybeszámolót írt
1
14 éve tag
2010.04.19. 21:23
Még februárban síeltünk egy hetet Söldenben. Maga a síterep és a táj is elképesztő. Szerintem 7 napnál kevesebbet nem igazán érdemes itt tölteni, mert esélyed sincs bejárni a terepet.
A pályák, főleg a gleccseren nagyon jók,a rengetek ember simán eloszlik. Bár a 7 nap alatt nem sokat csúsztunk pályákon. Ugyanis nagyon jó freeride lehetőségek vannak. 7 napból 6on ragyogó napsütés fogadott minket. Utolsó előtti nap viszont leesett kb. 40 cm hó. Így adottak voltak az álom körülmények: szikrázó napsütés és karcolatlan hegyoldalak friss porhóval.
A pályákról annyit érdemes megemlíteni, hogy az extra hosszú Talabfahrtoktól senki ne várjon sok mindent, mert szerintem 6 kilométeren keresztül síbottal löködni magad elég élvezhetetlen. Föleg 4 fele mikor a tömeg megindul és a hóekés szupermenek és a falevelező boardosok egymást ütik ki a széjjel jegesedett keskeny pályán.
Plusszpont, hogy park nagyon igényes és jól karban tartott ráadásul kezdő elemek is vannak.
Mivel a síterepre két kabinos lifttel lehet feljutni a sorban állás tényleg elkerülhetetlen. Első nap mi is megjártuk és 45 percet várakoztunk a Gigjoch Bahn-nál. Második nap kiderült hogy a Gaislachkogl Bahn-nál kevesebben vannak és gyorsabb is tehát érdemes azzal menni.
Kombinált bérletet is lehet venni 10 euróval drágábban ami egy Obergurgl - Hochgurgl -i síelést is tartalmaz. Itt jóval kevesebben vannak. És a pályák is legalább olyan jók mint Söldenben, ha nem jobbak. Természetesen pályán kívüli lehetőségek is adottak.
Ha a napi 15 km autokázás nem probléma érdemes inkább Längenfeld-ben szállást foglalni mivel jóval olcsóbb. Itt található az Aqua Dome nevezetű termál fürdő is ahol kellemesen el lehet lazulni sielés után.
Söldenben kétségkívül nagy az éjszakai élet érdemes meglátogatni egykét alpesi bárt vagy szórakozóhelyet. Bár belépővel sehol sem találkoztunk az italok árát azért megkérik.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.