Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
ROVATOK    HÍREK    HÓJELENTÉS    WEBKAMERÁK
TÉLI SPORTOK    FELSZERELÉS    GALÉRIA
JÁTÉK    AKCIÓK    FÓRUM    SZAKÉRTŐK

Sölden - Ötztal Arena síterep leírás szállás cikk fotóalbum videó oktató wellness fürdő értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 424, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Soma1121FérfiHaladó síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2018.11.07. 20:37
(Üzenetazonosító: 201749)
Soma1121 Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2018.08.29.
10 síterepet értékelt

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek hogy szerintetek mikor a legérdemesebb söldenbe menni?
Feladó:  istvanwienFérfiProfi síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2018.02.04. 20:11
(Üzenetazonosító: 198976)
istvanwien Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2013.01.06.
38 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Gyönyörű időnk volt ma Söldenbe.
A pályák nagyon jo minőségűek voktak késő estig.
Reméljük marad a jó idő.
Feladó:  kirjozsiFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.19. 18:49
(Üzenetazonosító: 198495)
kirjozsi Hozzászólások: 6
Regisztrált: 2017.11.16.
18 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Nnna ez oda.asz ! Csoda időnk volt tejszínhab pálya Ejj de ku..a jó itt minden :) :) !!
h i r d e t é s

Feladó:  havasjegesFérfiHaladó síelő
Dátum: 2018.01.09. 22:16
(Üzenetazonosító: 198080)
havasjeges Hozzászólások: 16
Regisztrált: 2014.12.09.
13 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Hali,
Én biztos nem mennék olyan helyre ahol reggel buszozni kell!
Csak pályaszállás!!!!!!
A reggeli meg délutáni buszozás, kocsikázás mind elvesztegetett idő!
Ha nincs pénzem pályaszállásra inkább pihenek egy évet.
Előzmény: (JaniJuli 198069)
Feladó:  JaniJuliNőHaladó síelő
Dátum: 2018.01.09. 15:27
(Üzenetazonosító: 198069)
JaniJuli Hozzászólások: 2
Regisztrált: 2018.01.09.
2 síterepet értékelt

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Sölden 2017. dec. 2-16.

Hihetetlenül változatos, könnyen áttekinthetö és átjárható óriási rendszer, sokszor egész hegyoldalt széltében betöltö pályákkal. Nagyon sok kényelmet nyújtó szolgáltatással, modern liftekkel.

Budapesttöl kb 9 óra kocsival, nem szerpentin úton.

Hóeltakarítás
Nem lehet mindig arra számítani, hogy hólánc nélkül lehet eljutni még a föutakon sem. Obergurgur elött Zwieselsten Grüne buszmegállónál legkésöbb ajánlatos a hólánc feltevése.

Idöjárás
Gyors változások lehetnek, a köd nagyon gyorsan leszállhat/ felszálhat.

Szállás
Beim Holzschnitzer 6450 Zwieselstein Gurgrelstrasse 23
Josef Pranti mobil +43664 23 04 733 nem beszél angolul
zwieselstein@schwaz.net
http://www.privatvermieter-tirol.at

Ragyogó helyen, pont a Zwieselsten Grüne buszmegállónál, csendes, modern szobák, tisztaság, sütövel, mosogatógéppel a konyha, de nincs mikro. Mosógéphasználatra lehetöség.

A szállás kiválasztásánál érdemes megnézni, hogy hol megy a busz, hol vannak a megállók, mert nagyon jók a buszjáratok, de a buszon ülj le egy olyan helyre, ahol van elötted valami, ami megtart, még hirtelen fékezésnél is. Obergurgl folyója se maradjon ki a tervezésböl, mert hiába néz ki úgy, hogy a szálláshoz közel van a buszmegálló, ha a folyó túloldalán laksz, s nincs híd a közelben.
Buszmenetrendet a jegypénztár információjánál lehet kérni.
Rengeteg apartman is van, s üzletek. A legnagyobb választék az Einsatzzentrum megállónál található üzletben volt, de a Giggijoch lifthez közel is van egy Spar.

Síbusz
Nem mindig tartják a menetrendet.
Gyakran jár, nagyon síkos a padló, a soförök gyorsan hajtanak, síbérlettel ingyenes, de nem szokták kérni a felmutatását felszállásnál (Zermattban nem biztos, hogy engednek síbérlet felmutatás nélkül felszállni).

Sítérkép
Nagyon jól átlátható, segítséget ad
a gleccserekre való feljutáshoz és
a Big 3 Rallye átlátásához is, s az útvonalat a pályákon is jól feltüntetik, így akkor is neki lehet vágni az 51 km hosszú túrának, ha még sosem járt itt az ember.

Síbérlet
2017/18 újdonsága, hogy Obergurgl is benne van a három és több napos bérletárban.

Síterület

4 nagy terület:
Gaislachkogl, Giggijoch és 2 gleccser: Rettenbach és Tiefenbach

Hamar át lehet látni a rendszert annak is, aki sosem volt még itt, bár idönként fenyegethet az eltévedés veszélye, mert a pályák mindkét szélét nem mindig egyszerü látni, sok pálya nagyon széles.
A térképek nagyon jól informálnak, bár a jelölésre a pályákon eleinte figyelni kell, mert a nagyon széles a pályáknál, nem mindig egyszerü meglátni, hogy hol válik el egy új.
Sok segítséget adnak a tájékozódáshoz a kihelyezett iránymutatók, nagy térképek. Idönként akadnak azért meglepetések annak, aki még új a területen. A kisebb eltévedések után megtanulja az ember, hogy mely nyilakat nem szabad komolyan venni. Például Obergurglban nehéz volt a 6-os és 4-es pálya elválását megtalálni, mert a nyilak a pályán csak a 4-es pálya felé tereltek, bár az elágazás elött volt egy tábla, ami mutatta, hogy merre megy a 6-os. Biztos ez csak egy ideiglenes jelenség pont itt, de más pályákon is akadtak ilyen kalandjaink. Például Obergurglban a 26-os után a 36-os megtalálása csalafinta, Söldenben a Giggijock felöl a völgybe ereszkedö fekete/piros pályán hirtelen eltünt az összes jelölés. Se piros, se fekete nyíl nem jelölte a pályákat. Ha az ember nem veszi elö a térképet, akkor fogalma sincs hogy melyik oldalt válassza, vagy hogy egyáltalán pályán van-e (rajtunk kívül egy lélek sem volt ott).
Meglepö, hogy a térképen piros és fekete jelölésnél a pályaszakaszok váltjhatják egymást pl.itt a Giggijochtól a völgyállomásba. Az ember azt gondolná, hogy ilyenkor az egyik oldal meredekebb, a másik lankásabb, de nem. Nincs kec-mec. Aki erre jön, annak kötelezö a feketén kezdeni.Kezdöknek talán a 6-os, 1a kör a legbarátságosabb, de a 15-ös is jó, bár onnan egyszer csak fekete jelölés bukkanhat fel, ha nagyon balra tart az ember, amiröl viszont jobbra tartva vissza lehet evickélni a C36-os kellemes búrás lifthez.
Sok kéknek jelölt pálya nehezebb, inkább piros, föleg, amikor jegesek pl 3a.

Nagy kapacitású, föleg modern liftek. A pályák ratrakolása nem mindig alapos. Idén novemberben, december elején sok hó esett, lehet, hogy ez is közrejátszott. Ennek ellenére sokhelyütt kötörmelék volt.

A Gaislachkogl és a Giggijoch könnyen átjárható egymásból.
A Gaislachkogl csúcsról az 1-es, 4-es, 6-os pályákon leereszkedve a c31-es lifttel átjutunk a Giggijoch fölötti pályákra, vagy elindulhatunk a gleccserek felé.
Giggijochból a C35-ös lifttel a Rotkogljoch csúcstól a 11-es piros pálya az A 17 liftig visz, ahonnan az 1a kéken a Gaislachkogl középállomáshoz juthatunk.
A gleccserekre tehát a Giggijoch fölötti Rotkogljoch csúcstól juthatunk sítalpakon, de buszjárat is van, meg kocsiút (ez a síbérleteseknek díjtalan)
A sítérképen a gleccserekhez való eljutás is össze van foglalva egy ábrán.

Gaislachkogl

Az elsö kabintól fekete és kék pályák is indulnak, de a második kabin felvisz a csúcsra (James Bond), ahonnan az 1-es piros pálya jön vissza sok kötörmelékkel. A völgyállomáshoz vezetö 7a/7b pirospálya tényleg piros, nem lesz fekete, bár ide torkollik a fekete 7-es pálya, s a legalsó szakasz a 9-es kék.
A középállomás kék 3b és a fekete 3-as pályái után lehet feljutni a kék 2-es pályához (2a piros nem volt ottjártunkkor), ami lehet elég szeles, nem is a legkönnyebb kék.

Giggijoch

A 13-as, 15-ös kék pályák klassz szélesek, változatos a domborzatuk, de nem kifejezetten könnyüek kezdöknek. A 14-es fekete inkább erös piros.A 11-es nagyon kellemes, széles piros hosszasan visz át a Gaislachkogl felé, a 12-es piros keskenyebb.

Gleccserek

Rettenbach nagyrészt árnyékban van, a kék pályái hosszúak, szélesek, de kezdöknek nem biztos, hogy kellemesnek tünnek.

Tiefenbach a napos oldalon van, itt is föleg kék pályák vannak, mély, buckásodó hó várt itt bennünket. A legjobb pálya a 2-es volt, de oda csak egy nagyon hosszú húzó lifttel lehet jutni. A piros 36-os jeges volt a hó alatt.

A gleccserröl a Gaislachkogl felé a hosszú kék 30-as pálya visz, ami szintén árnyékban van, aránylag keskeny, s jeges, nem a kezdök álma, bár a lejtés jó, nem kell mászni és erös lejtöre számítani sehol.

Obergurgl

Reggel árnyékban ez a hegyoldal.

Sölden fölött van, itt-ott szerpentin út visz fel. Hólánc kellhet!
Buszjárat (Postbus) elég ritka. Az elsö nem hajnali busz 8 után ér fel, de a Hochgurglnál és Obergurglnál is 9-kor nyitnak a liftek 16.00 körül zárnak (volt amikor 8.45-kor 8.50-kor már elindult).


Két rendszer:
Hochgurgl és Obergurgl

Hochgurgl megállója az elsö Sölden felöl és oldalra nyitott alagutak után van, úgyhogy ezek jó iránymutatók, hogy hol kell a leszálláshoz jelezni. Sok kéknek jelölt pálya közül talán a 26-os pálya a legkékebb.
Obergurgl Festkoglbahn buszmegállója a harmadik Hochgurgl után.
Hochgurgl-Obergurgl között egy kabinlifttel, vagy busszal lehet átjárni.
A busz végállomás (Obergurgl centrum) közelében van a Hohe Mut lift. Folytasd azon az úton elöre, ahol a busz jött, míg eljutsz egy Sparhoz, az üzlet elötti utcán menj fel balra a lifthez.
A Festkoglbahn és a Roskarbahn is ugyanarra a csúcsra visz, ahonnan a 6-os kék pálya volt a kedvencünk, bár a 4-es és 6-os elágazást nem egyszerü megtalálni.
A Hohe Mut felvonó második megállójától a piros 1-es pálya egyszer egyáltalán nem lett rakatolva a hóeséses délután utáni reggelre.

Àltalában nagyon jól ratrakolt pályák, délután napsos ez oldal, hangulatos falu, de a liftek többsége nem olyan modern, mint Söldenben, de ettöl még nagyon rendben van minden. Ha nagy hó esett, nem lehet mindenhol rakatolt pályákra számítani.

Sölden nem meghitt hely, Obergurgur viszont igen. A sípályák változatossága sokkal nagyobb Söldenben.

Söldeln nagyon a szívünkhöz nött, bár a mélyhavas sielésbe még bele kell jönnünk, mi leginkább az olasz, szépen elsimított pályák elkényeztetett hívei vagyunk.
Feladó:  kovitomiFérfiProfi síelő
Dátum: 2017.12.04. 09:17
(Üzenetazonosító: 197019)
kovitomi Hozzászólások: 87
Regisztrált: 2008.03.29.
39 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Szia, érdemes Németországon keresztül menni, mert sokkal gyorsabb. Még úgy is, hogy a 93-as úton útfelújítás van, az A12-n meg Innsbruck előtt végig 100 IG korlátozás. Erre azért számíts.Jó utat.
Feladó:  TZoliFérfiKezdő síelőKezdő snowboardos
Dátum: 2017.10.16. 12:58
(Üzenetazonosító: 196139)
TZoli Hozzászólások: 904
Regisztrált: 2004.01.22.
37 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A képekből úgy tűnik, nem volt egy rossz helyzet! :)
Előzmény: (gash 196137)
Feladó:  gashFérfiKezdő síelő
Dátum: 2017.10.16. 11:29
(Üzenetazonosító: 196137)
gash Hozzászólások: 31
Regisztrált: 2008.12.03.
36 síterepet értékelt

2017.október 12-15 ig. kinéztünk mi a helyzet.
20171013-112836.jpg 20171013-112843.jpg 6 fő a 8:38 as gleccser járaton 20171013-112933.jpg 20171013-130736.jpg 20171013-130738.jpg 20171013-154428.jpg 20171013-141808.jpg 20171013-141315.jpg 20171013-132655.jpg 20171013-130740.jpg
Feladó:  Laskovics Dávid
Dátum: 2017.03.20. 20:20
(Üzenetazonosító: 195065)
Laskovics Dávid Hozzászólások: 1
Regisztrált: 2017.03.20.

2017.03.17 - 19 -én töltöttünk 2 napot Sölden pályáin. Az első nap köd, délután kettőig buckásodás nélküli pályák. A legfelső felvonók lezárva. Másnap napsütés, lent 1000 méteren 20 fok, fent 3000 méteren -2, napsütés. 2000 méter alatt kásás, de nagyon jól boardozható pályák. Csodálatos a hely, az infrastuktúra, a pályák változatossága. Érdemes több napra jönni. Szállás 30 km-re 50 euro körüli áron reggelivel szuper kilátással, szaunával. Jövőre minimum 1 hét :)
Feladó:  csaborFérfi
Dátum: 2017.03.08. 21:50
(Üzenetazonosító: 194860)
csabor Hozzászólások: 3452
Regisztrált: 2009.12.18.
60 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A BIG3 szorgos síeléssel simán teljesíthető. Van közben néhány keményebb pálya, de megoldható.
A "fekete sziklához" fel lehet menni, szép a kilátás, nem láttam embert aki vitt magával másik bakit.
Előzmény: (Harlequin 194842)
Feladó:  HarlequinFérfiKezdő snowboardos
Dátum: 2017.03.08. 18:00
(Üzenetazonosító: 194842)
Harlequin Hozzászólások: 125
Regisztrált: 2011.10.28.
8 síterepet értékelt

Sziasztok,

Péntektől 5napig leszünk Söldenbe, valaki tudna mesélni a BIG3 Rallyról, aki már megcsinálta? Írnak egy 20perces sétáról a fekete sziklához, az síbakancsban teljesíthető?
Köszönöm
Feladó:  panafz5FérfiHaladó síelő
Dátum: 2017.01.07. 13:48
(Üzenetazonosító: 192167)
panafz5 Hozzászólások: 5
Regisztrált: 2008.02.24.
20 síterepet értékelt

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Sölden 5 nap a "hegyek Ibizáján" 2016.12.18-23ig

Karácsony előtti síelés a csodás Söldenbe.
Vasárnap indultunk ,ami jó döntésnek bizonyult, mert a forgalom elenyésző volt.Szinte végig autópálya az utolsó 35 km falukon keresztül, jó minőségű úton, így hamar elrepült az utazási idő.Hajnal 5-től 15 órára értünk oda. Csodás kis tiroli városka fogadott,karácsonyi díszbe öltözve.A szállásunk a Gaislachkogl felvonótól 3 percre volt Martin Brugger panzió.
Ajánljuk mindenkinek szép szállás, bőséges, finom reggeli.
Első nap a Gaislachkogl felvonón indultunk el, hogy besíeljük ezt az oldalt.Itt csak a kék pályák voltak nyitva a 2-es és a völgybe vezető csodálatos minőségű volt.A többi pálya le volt zárva sajnos.A további napokon a Giggijoch pályákon síeltünk ,ami 3 buszmegállóra volt tőlünk.Itt van több pálya, szebbek, szélesebbek és innen juthatunk el csak a gleccserhez. A felvonók nagyon modernek,gyorsak ,mozgólépcső vezet hozzájuk. A gleccserig tartó út kb 30 perc , úgy hogy nekünk nem volt sorban állás a felvonóknál. Az útbaigazító táblák egyértelműek. Schwarze schneid csúcsról a gleccserhez egy hangulatos alagúton keresztül síelünk. A kezdők kicsit óvatosabbak legyenek, mert a kék pályák néhol pirosba mennek át.
A hütték rendkívül szépek,bőséges a választék és nagyon sok helyen van. Sölden a drágább síterepek közé tartozik,szállás,éttermek,bárok,síbérlet,de ezért mindenhol szuper minőséget és kiszolgálást kapsz.A pályák mindenhol nagyon jól kezeltek,még délután is,csodás élmény síelés volt az 5 nap.
Utolsó nap lazulásképpen ajánljuk a Langenfelden /10km/található Aqua Dome termálfürdőt. Hihetetlen szuper szaunákkal és medencékkel, fantasztikus hegyekre néző kilátással.Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon sok magyar dolgozik mindenhol a hüttékben, a fürdőben is. Sielés után a városban nagyon jó hangulat van, sok fiatal mulat a bárokban.Rengeteg üzlet van,a helyhez méltó árakon.
Mi ajánljuk a bakancslistára.:-)
P1000702.JPG P1000712.JPG P1000715.JPG P1000719.JPG P1000741.JPG P1000742.JPG P1000743.JPG P1000766.JPG P1000814.JPG IMG-1422.JPG P1000778.JPG IMG-1447.JPG P1000682.JPG P1000741.JPG
Feladó:  Gabesz86FérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.12.04. 14:40
(Üzenetazonosító: 190707)
Gabesz86 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.12.02.

Szia TKata.
Köszi a segítséget.KB: fél órája én is megtaláltam ezt az oldalt :)
Itt már el fogok igazodni.Köszi mégegyszer mindenkinek a helpet :)
Feladó:  TKataNőKezdő síelő
Dátum: 2016.12.03. 22:46
(Üzenetazonosító: 190693)
TKata Hozzászólások: 163
Regisztrált: 2009.03.10.
9 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A pontrendszer tényleg az, ami a kezdőknek egy gazdaságos síbérlet lehet. Azonban itt találtam egy érdekes lehetőséget:
https://www.soelden.com/urlaub/EN/SD/WI/urlaubsplanung/skigebiet/skipasspreise/anfaengerka...
A Beginners' Ski Tickets, mint írja, csak korlátozottan, egyes kisebb felvonókra érvényes. Itt kettő is van, az BEGINNERS' TICKET INNERWALD úgy nézem (sítérkép) éppen a kérdezett rész közelében van. És az is ott van, hogy hol lehet rá jegyet venni: Sporthütte Sport Shop - Innerwald (top station of Zentrum Shuttle). De ezt már neked kell megkeresni.
Előzmény: (Gabesz86 190660)
Feladó:  Gabesz86FérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.12.03. 21:08
(Üzenetazonosító: 190692)
Gabesz86 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.12.02.

Köszi. utànajàrok.
Feladó:  zsociFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.12.03. 15:55
(Üzenetazonosító: 190684)
zsoci Hozzászólások: 553
Regisztrált: 2005.11.15.
16 síterepet értékelt

Kérdezz rá a főnöködnél vagy valamelyik helyi kollégánál hogy van-e a helyben lakóknak, dolgozóknak valamilyen kedvezmény!
Előzmény: (Gabesz86 190678)
Feladó:  Gabesz86FérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.12.03. 13:11
(Üzenetazonosító: 190678)
Gabesz86 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.12.02.

Szia Sizsuzsa

Köszönöm a segítségedet.
Utàna fogok keresni ennek a pontrendszernek.Remélhetőleg talàlok is valamit. Azt esetleg meg tudnàd mondani hogy mettől meddig vannak ott a pàlyàk nyitva?
Üdv.
Feladó:  SizsuzsaNőHaladó síelő
Dátum: 2016.12.02. 18:59
(Üzenetazonosító: 190666)
Sizsuzsa Hozzászólások: 120
Regisztrált: 2009.09.23.
25 síterepet értékelt

Szia Gabesz86!

Általában, ha csak egy felvonót akarsz használni kezdőként a pontrendszerű a legalkalmasabb. Járj utána, hogy ez Söldenben működik-e? (gondolom, ha ott fogsz dolgozni valamelyik nyelven a honlapon nem lesz nehéz eligazodnod) Aztán, ha időd engedi hamarosan tovább fogsz lépni, és akkor már jó lesz a napi jegy (is).
Előzmény: (Gabesz86 190660)
Feladó:  Gabesz86FérfiKezdő síelő
Dátum: 2016.12.02. 14:31
(Üzenetazonosító: 190660)
Gabesz86 Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2016.12.02.

Sziasztok!infót szeretnék kérni tőletek.Kezdő síelő vagyok és mivel a téli szezonban ott fogok dolgozni azt tervezem hogy szabad időmben igénybe venném a felvonókat illetve terepet.Pontosabban a gaislacklift csàkànyos felvonóról érdeklődnék(hàtha màr hasznàlta valaki) Rengeteg helyen próbàltal már utána nézni hogy mennyibe kerül ott egy felnőtt napi jegy,de sehol nem talàlam róla infót.Lehetséges az hogy a napi jegy az ott talàlható összes felvonóra vonatkozik ?( annyit tudok hogy ez a környék talàn legkisebb felvonója-500m) Előfordulhat hogy mivel ez a lift közvetlen egy gasthof mellett van ők is üzemeltetik azt ? Söldenben hol tudok bérletet vàsàrolni?Naponta mettől-meddig vannak a pàlyàk nyitva ott?
Köszi előre is a vàlaszokat .Remélem valaki tud nekem ebben segitséget adni.
Feladó:  kovitomiFérfiProfi síelő
Dátum: 2016.10.31. 20:26
(Üzenetazonosító: 189944)
kovitomi Hozzászólások: 87
Regisztrált: 2008.03.29.
39 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

A szerkesztőség ezt a hozzászólást kiemelte, és megjeleníti a síterepről írt élménybeszámolók között.
Szállásadónk reggel ezzel engedett útnak minket: "there are too many people on the glacier". Elkövettük azt a hibát, hogy a bakancsok a kocsiban maradtak éjszaka, reggel a parkolóban csillagokat láttunk, mire felgyötörtük a lábunkra a beton keménnyé fagyott műanyagot. Többször jártunk már itt, és az autót - no meg az üzemanyagot - kímélendő síbusszal mentünk fel a hegyre. Mindenkinek ajánlom a buszt, mert a szerpentin igazi autó gyilkos felfelé is, meg lefelé is. Nem kérnek sem bérletet, sem jegyet és a busz egyenesen a pénztárak előtt tesz le. A buszon szembesültünk a "too many people" -el először, mint a japán metrón, levegőt is alig kaptunk, annyian nyomakodtak fel a járműre. A 6.hajtűkanyar környékén éreztem az első izzadságcseppet a hátamon, ami az ember nadrágjába csurran, aztán jött a többi is.
Szóval tényleg hatalmas tömeg fogadott fent, minden felvonó csúcsra járt, de negyed óránál nem kellett hosszabb ideig várni, a kabinos gyorsan nyelte a sízőket. A Tiefenbach-i oldalon a csákányos felvonó egy óra körül üzemzavar miatt leállt - ezen a csilivili terepen ilyet!Nahát!...Nem is tudták elindítani.
A gleccser a kevés hó ellenére egészen tűrhető volt, csak dél magasságában jöttek elő az első jégfoltok. A tömeg ellenére csak egy balesetet láttunk, a mentés viszont teljesen egyedi volt: a sérült sízőt a ratrak tolólapjába illesztett ülős lift székébe rögzítetten hozták le.
Sízés után lent Söldenben ajánlom mindenkinek az Atik's Grill-t, ami egy igazi török kebabos, (a kebabon kívül 26 féle pizzát szolgálnak fel,), ahol olyan kebabot ehetünk, ami után csak elégedetten lehet hátradőlni, nem mellesleg az itteni árszinthez képest igen barátságos áron.
Holnap megnézzük a Kaunertal gleccsert, ahol egyrészt még nem jártunk, másrészt le szeretnénk ellenőrizni a síhu állítását, miszerint itt " a sorban állás ismeretlen fogalom". Meglátjuk...
SAM-0026.JPG Sölden (Kép: kovitomi) Mentő ratrak Reggel az ablakunkból ez a látvány fogadott :) IMG-20161030-162154.jpg There are too many people... IMG-20161031-104456.jpg IMG-20161031-114807.jpg IMG-20161031-114800.jpg SAM-0014.JPG SAM-0010.JPG Söldeni főutca

következőutolsó laponként: összesen 424, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Szeretném megkapni a síelők.hu friss híreit és síelőknek szóló aktuális ajánlatait.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
UTASBIZTOSÍTÁS -10%
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 178 vendég és 9 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet