Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Vennék most egy lécet, és nem tudom, hogy milyen széles kötést vegyek hozzá. A kötés, amit kinéztem, 90 és 110 mm-es fékkel fixen szerelve létezik csak (Marker Griffon 12). A lécből én a 182 cm-est tervezem megvenni, ez középen 89 mm, a 172 cm-es, ami még ugyancsak jó méretben (én kb. 180 cm vagyok) középen 86 mm.
A kérdésem egyrészt az, hogy a 89 mm-es szélességre túl széles-e a 110 mm-es fék, zavaró lesz-e menet közben, vagy elhanyagolható, vagy eleve ez az optimális összeállítás?
Másrészt az is érdekelne, hogy szerintetek a fék szélességét a csövek középpontjai közt számítják, vagy a legkeskenyebb távolságnál (azaz a műanyag "lapátok" belső oldalai közt)? Ha a csövek középpontjai közt, akkor a 89 mm-hez a 110-es kötés pont jónak tűnik, megmértem a saját régi (pálya) lécemen a legkisebb távolságot a léc éle és a fék közt, 7 mm, ez feljebb nyilván több.
Még azon is gondolkoztam, hogy feladom a tervemet és a Marker helyett egy Tyrolia Peak 15-öt szerzek be, az 97 mm-es fékkel jön, és akkor a rövidebb lécet veszem meg.
Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is!