Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡

Grossglockner, Kals-Matrei (Osttirol) síterep leírás szállás cikk galéria videó értékelés, élménybeszámolók

Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
következőutolsó laponként: összesen 49, rendezés:
Üzenetek Üzenet íráshoz regisztrálj
Üzenet szövege
Feladó:  Dr.BuboNőHaladó síelő
Dátum: 2020.02.02. 20:32
(Üzenetazonosító: 208032)
Dr.Bubo Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2014.01.20.
21 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Negyedszerre tértünk ide vissza,tegnap jöttünk haza az egy hetes síelésünkről. Tökéletes pályák,tökéletes hóviszonyok, és nagyon jó idő adatott nekünk. A pályákon nagyon kevesen voltak, zavartalanul lehetett élvezni a siklást. Annyira figyelnek a pályakezelésre, hogy az éjszakai havazás után hajnalban legalább egy-két sávban végigmegy a ratrak, a kék pályákon legalább. Kevés a kék pálya, azok is inkább átkötők, inkább a pirosak a jellemzők, de fekete pályából is van néhány.. A teljesen kezdők a kalsi oldalon tudnak inkább megtanulni síelni, ott két tányéros felvonó melkett remek tanuló pályák vannak. Édekes megoldás, hogy az 1-es pálya alján nincs lift, onnan síbusszal lehet visszajutni a felvonókhoz. Ezt nemigen ajánlom. Az átadott új felvonó tökéletes kényelmet nyújt, mindent tud, amit egy liftnek tudnia kell. Sok hütte van, mindenki megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt. Az árak átlagosak, de érdemes megnézni több hüttét is, mert ugyanazon áron eltérő nagyságú leveseket kóstolhatunk. Az egy hetes bérlet 250 euro, de 18 éves korig lehet itt gyerekbérletet venni féláron, ami nemigazán jellemző máshol.
Összegezve remekül éreztük magunkat (ismét), valószínűleg jövőre is e pálya mellett döntünk.
Feladó:  simon89FérfiHaladó síelőHaladó snowboardos
Dátum: 2017.03.13. 13:12
(Üzenetazonosító: 194976)
simon89 Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2010.10.23.
1 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Idén februárban hat napot síeltünk ezen a - honfitársaink által kevésbé látogatott - Kelet-tiroli síterepen. Korábban már többször jártunk itt síelni, illetve nyáron túrázni, mert mindig nagyon pozitív tapasztalatokat szereztünk ebben a régióban, ami szerencsére ezúttal sem változott.

A pályarendszer alapvetően két részre osztható: Kals és Matrei. Úgy vettem észre - és ez ránk is igaz volt -, hogy a síelők 90%-a a Matrei-i oldalon síel többet, ugyanis a Kals-i oldal mind természeti adottságait, mind a pályák számát / hosszát tekintve kevésbé vonzó. Matrei-ben mindenki megtalálhatja a számításait és jól kezelt, széles pályákon csúszhat. Érdemes ugyanakkor figyelembe venni, hogy alapvetően egy családok számára ideális pályarendszerről van szó, ami inkább kikapcsolódásra alkalmas, sportértékkel kevésbé bír (ez alól talán a 6-os, illetve az Adler Lounge-tól induló 12-es fekete pálya kivétel).

Nagy előnye Matrei-nek, hogy osztrák léptékkel nézve jellemzően kevesen vannak, így még ebédidőben sincs tumultus a hüttékben, illetve a jól kezelt, széles pályákon eloszlanak az emberek, így akár többnyire dinamikusan is lehet síelni. Családok számára pedig mindenképpen kedvező, hogy 18 év alattiak részére 50% kedvezmény jár a bérletek árából.

Összességében egy nagyon kellemes, pihentető hetet töltöttünk is és alig várjuk, hogy nyáron visszajöhessünk túrázni ebbe a régióba.
Feladó:  Dr.BuboNőHaladó síelő
Dátum: 2015.12.25. 08:00
(Üzenetazonosító: 185041)
Dr.Bubo Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2014.01.20.
21 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
5 napot síeltünk itt az ünnepek előtt. Félve mentünk, mert nem sok jót ígért az időjárás. A pályákon kívül nulla hó, de kb. 20 km pálya tökéletesen hóágyúzott. Semmi tömeg, még a szokásosnál is kevesebb ember, szikrázó napsütés, mi kell még a karácsonyi "ráhangolódáshoz"?
Aki közepes sítudással rendelkezik, szereti a változatos pályákat, utálja a tömeget, élvezi,hogy 63 csipkézett, 3000 méternél magasabb hegycsúcsra van kilátása, miközben jagatee-t iszogat, annak csak ajánlani tudom ezt a helyet.
h i r d e t é s

Feladó:  Dr.BuboNőHaladó síelő
Dátum: 2015.03.10. 23:29
(Üzenetazonosító: 181987)
Dr.Bubo Hozzászólások: 37
Regisztrált: 2014.01.20.
21 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Másodszor tértünk ide vissza,és talán nem utoljára. Kevés ennyire magyarok által nem ismert pályán voltunk,pedig a terep adottságai kiválóak. 1,5-2 órával valóban hosszabb az út ide,de cserébe jó pályákon,tömeg nélkül lehet síelni. A Blauspitz tetején található Panoráma hütte talán a legszebb kilátással,legjobb fekvéssel büszkélkedhet,körben,bármerre nézel,3000méter feletti,csipkézett,Havas hegycsúcsok látványa tárul a szemed elé,és mellesleg finomat is ettünk normál hütte árakon.
A pályák közepes sítudással élvezhetők,jól átláthatóak,egy hetet kiválóan el lehet síelni. Jellemzőek a piros pályák,fekete is akad néhány,vannak kék pályák is,de szerintem ez nem a kezdők síterepe. A felvonópark vegyes,a z egészen moderntől a régi,egyszerű felvonókig minden megtalálható. A mostani,hószegényebb időkben az sem mellékes,hogy a 2000 méter feletti magasság garancia a jó hőviszonyokra.
Ósszefoglalva,soha rosszabb pályákat!
Feladó:  cotugnoFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.02.11. 17:08
(Üzenetazonosító: 154548)
cotugno Hozzászólások: 25
Regisztrált: 2008.01.04.
45 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Múlt héten 3 remekbe szabott síelős napot töltöttünk itt, ezen a mifelénk nem túl népszerű vagy ismert terepen. Összesen 2 magyar párt hallottunk-láttunk ezen időszak alatt, ami valljuk be, nem jellemző Ausztria síterepein. Tulajdonképp 2 síterep - Matrei és Kals - összekötéséből született a Grossglockner Resort. Nagy előny, hogy általában is kevesen látogatják, a kalsi oldalon teljesen üres pályákon zúztunk. Ehhez nyilván hozzájárultak a hideg és az ott található lassú, régebbi, bubi nélküli felvonók is. Ezzel együtt haladó síelőknek az ott lévő hosszú, jó vonalvezetésű, fekete pályák kihagyhatatlanok és hatalmas élményt adnak. A Matrei részen kellemes piros pályákon lehet síelni, kedvencünk a 2,3,4,5,6 volt, amelyek főként délig kiváló állapotban voltak. Mivel a legtöbben ezeken síelnek, ezek is buckásodnak be leghamarabb, ezzel együtt szeretnék olyan "rossz" pályákon síelni máshol is, mint itt sikerült délutánonként. A Cimaross csúcsról lejövő 8,12-es kombináció szintén frenetikus volt, itt már kevesebben síznek. A túloldali 14, 15-ön már alig van ember, bár ezek nem annyira jöttek be. A Kals páyáira való átsíelés elég tré, egy jó hosszú kék pálya visz át. Amennyiben az itt lévő, tényleg marha lassú és védtelen felvonókat - amiből ráadásul 2 igénybevételével lehet feljutni a 17 és 18-as tetejére - le tudnák cserélni 1-re, akkor ezekről a pályákról le se lehetne vakarni a jövőben - elindul az ember fentről és csak húzza a jó nagy, gyors íveket egész a 17-es aljáig, álom:-)
Úgyhogy, összességében igen tudom ajánlani legalábbis jó síelőknek, akik nem szeretnek sorba állni.
Ja, és a több, mint 60 db 3000-es látványa napos időben szintén nem elhanyagolható érv Grossglockner Resort mellett.
Üdv, Tibor
DSC03608.JPG DSC03615.JPG DSC03616.JPG DSC03619.JPG DSC03631.JPG DSC03635.JPG DSC03650.JPG DSC03653.JPG DSC03658.JPG DSC03664.JPG
Feladó:  vmateFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.31. 14:58
(Üzenetazonosító: 153120)
vmate Hozzászólások: 132
Regisztrált: 2005.11.16.

Mikor lenne a buli?
Máté
Feladó:  becherovkaFérfiHaladó síelő
Dátum: 2013.01.31. 14:55
(Üzenetazonosító: 153118)
becherovka Hozzászólások: 61
Regisztrált: 2006.10.16.
7 síterepet értékelt

Sziasztok!
SOS szükségünk lenne legalább 6 főre visszamondások miatt!!! Időpont március 3-8.
300 € / főért 4 napos síbérlet a Matrei sírégióban és 5 éj szállás teljes ellátással, egyéni utazással, kezdőknek profi síoktatással! Amennyiben érdekel, jelentkezzetek nálam minél hamarabb, mivel a részvételi díjat legkésőbb február 4-ig kell megfizetni.
Várom a jelentkezéseket!!!! Köszönöm!
Feladó:  VarghaszFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.02.07. 20:16
(Üzenetazonosító: 133668)
Varghasz Hozzászólások: 193
Regisztrált: 2006.10.09.
51 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Egy hete voltunk itt, hóesésben és -15 fokban. A körülmények nagyban befolyásolják a véleményemet,de próbálok tárgyilagos lenni.
Matreiből közelítettük a terepet, és már a felvonóból látszott, hogy egész Kelet-Tirolban itt a legjobbak a hóviszonyok. Nagy előnye helynek Lienzhez és Sillianhoz képest, hogy itt jóval több a kabinos és buborékos felvonó, ami bizony rossz időben sokat számít.
A Goldried II alatti piros pályák tényleg pirosak, kezdőknek nem ajánlottak. Talán a 4-es kicsit könyebb és a végén együtt fut a kék pályával.
Ha a matrei oldalról átmegyünk Kalsba, akkor csak piros 11-esen mehetünk.
A Cimarossról is csak piroson vagy feketén mehetünk Kals felé. Szerintem a kezdőknek csak a piros első 100 métere lehet kihívás, a nagy része inkább egy erősen kék, széles carving pálya.
Ha a Kalsi kabinossal vissza akarsz jutni a csúcsra, akkor figyelni kell, mert a térképpel ellentétben a kék 21-es nem a kabinos aljához vezet, hanem egy csákányoshoz, amivel a Figolifthez juthatunk, majd azzal fel a és a 21-esen újra le és át a 20-asra juthatunk a kabinoshoz.
Néhány észrevétel, ami másoknak tanulságos lehet.
A kalsi oldalon csak a csákányos tetején találtunk egy hüttét, bár a térkép többet is jelöl, amelyeknek nyomát sem találtuk (a Blauspitz felvonót kihagytuk, arról nincs infom). Tehát akire rájött a szükség, az intézze az Adler Lounge-ban. Nekünk nem jött be stílusa, de a végén már bántuk, hogy nem mentünk be. Szokatlan, hogy egy ilyen méretű rendszeren csak ennyi hütte van.
A pályák kitáblázása hagy kívánni valót maga után. Sok helyütt csak a piros kör táblák vannak kihelyezve, számok nélkül, így elsőre csak találgatni tudtuk, vajon melyik pályán is lehetünk.
Kék pálya nincs. A matrei oldalon a 2a nem pálya, az egy 3-4 méter széles síút, ami keresztbe-kasul kanyarogva nagyon szerencsétlen módon többször is keresztez több piros pályát. Nagyon kell figyelni mind annak, aki a piroson dönget lefelé, mind a kék "pályán" poroszkáló piskótáknak a föntről érkezőkre. A 10-es ugyancsak egy síút, a 11-es pedig egy feketével együtt indul. Kalsban a 15a is egy erdei síút. Nagyon hangulatos, ahogy több kilométer lassan kanyarog az erdőben a behavazott fák között, de nem sípálya! A 21-es szintén erdei síút. Igaz lent a völgyben a nagyon lankás részen a csákányos melletti rész nagyon széles pálya, csak rövid.
Összefoglalva: osztom az előttem szólók véleményét. Ez egy jó terep, nagy szintkülönbséggel, haladóknak.
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2011.12.12. 09:27
(Üzenetazonosító: 126813)
golo Hozzászólások: 912
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

Lokálisan viszont nagy különbségek lehetnek és én pont erre céloztam. Kals a Großglockner lábánál fekszik, ami 1000 m-rel nyúlik a Cimaross-csúcs fölé, ezért az északról jövő levegő lebukva kiszárad, és ha nem elég nedves, akkor már nem ad elég havat. Nyugatról a Ziller-Alpok, Grossvenediger, mind háromezres tömbök, tehát ezek is árnyékolják. Délen viszont több gerinc is útját állja a nedves léghullámoknak, Karnische-Alpok főgerince, Lienzi-Dolomitok, DNy felé pedig a Dolomitok fő tömbje, és a távolságok is nagyok. El kell fogadni, hogy a hely csapadék szempontjából kedvezőtlen fekvésű.

2008/09 emlékezetes marad. December 10-12-én az évszázad havazása volt Karintiában és Kelet-Tirolban (150-200 cm két nap alatt). A február pedig az északi Alpokban volt rekord-csapadékos (4 m két hét alatt).
Előzmény: (Canonn 126697)
Feladó:  CanonnFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.12.11. 09:09
(Üzenetazonosító: 126697)
Canonn Hozzászólások: 9
Regisztrált: 2011.12.11.
24 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

pontosan ez az utóbi alább emlitett 3 év az amit nem szabadna kiindulópontnak venni ugyanis
-az idei 2011/2012 még nem mutatta meg magát igazán
-a mult évi 2010/11 az Alpok igen nagy területén hószegény volt (pl. St.Anton ahol az összhó
gyakran 5-7m a mult évben viszont csak kb. 3m tudott felmutani).
-2008/2009/ de 2010 is viszont igencsak szép eredménnyel zárult a Kals-Matrei Resort vidékén is.

Azt se felejtsük el (habár jómagam is inkább a természetes havat kedvelem) a globális melegedés az alacsonyabb helyeknek egyre kevesebb havat fog majd jelenteni. A magasabb helyek (1800méteren és fölötte) viszont legrosszabb esetben legalább hóágyuzhatnak, ha nincs éppen inverzió.
Ami a jelengi extrém hószegény idöjárást illeti, ez is volt már kb. 100 évvel ezelött :-)

A pályákkal kapcsolatban meg csak annyit, a hely ugy is publikálja magát "besonders für GUTE Skifahrer geeignet" vagyis a terep nem feltétlen kezdöknek való.
Itt A weboldaluk:
http://www.gg-resort.at/
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2011.10.03. 14:21
(Üzenetazonosító: 121334)
golo Hozzászólások: 912
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

Szívesen. Azért nem rossz hely, 1 napot megér. A régiót mi kedveljük, mediterrán ciklon után, napijeggyel, minden nap máshol :)
Előzmény: (sputnik 121330)
Feladó:  sputnikFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.10.03. 13:57
(Üzenetazonosító: 121330)
sputnik Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2011.04.29.

Köszi golo! Ez alapján egyáltalán nem csábító ez a terep, ránézek a környező helyekre.
Előzmény: (golo 121319)
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2011.10.03. 12:50
(Üzenetazonosító: 121319)
golo Hozzászólások: 912
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

Még annyit, hogy a hely valahogy le van árnyékolva, ezért meglehetősen "száraz". Mind az északi, mind a déli irányból érkező frontok csapadéka is csak legyengülve jut el idáig, nagy része már korábban kihullik. (Az elmúlt 3 év megfigyeléséből.)
Feladó:  goloFérfi
Dátum: 2011.10.03. 11:27
(Üzenetazonosító: 121313)
golo Hozzászólások: 912
Regisztrált: 2010.01.02.
BEMUTATKOZÁS

A hely freeride szempontból közepes.

Az új kalsi kabinos felvonó végállomásától Kals felé el lehet indulni a gerincen futó 13-as pályán. Erről 100-200 m után jobbra érdemes letérni. Jobbra tartva egy meredek katlanba jut az ember (lavinaveszélyes lehet), balra tartva pedig lankás, az alsó részen dombos a terep. Végül vissza lehet térni a pályára. Jó még a kabinos alatt a 14-es pályától balra található rész is, de a végén összeszűkül, emiatt ki van járva és elég sűrűek a bokrok, ez kevés hó esetén megszívathat. Ezek az útvonalak könnyűek, emiatt hamar összejárják.

A kabinos középső állomása alatti erdőnek a felvonótól (lefelé nézve) balra levő része jól járható. (A túlsó oldalról nem mondható el ugyanez.) A legalsó részen balra kell tartani, ez már küzdősebb. Vigyázat, a kabinos lift alatt a kiálló fatuskók és az alacsonyan kifeszített drótkötelek veszélyesek.

Amikor ott voltam, a kalsi másik oldalon a Blauspitz-csúcsról lejövő 17-es pályát nem kezelték (talán a rossz idő, havazás miatt), ezért egy enyhe freeride-érzést ez is tudott nyújtani.

A matrei-i oldalon csak Cimaross ülős lifttől (lefelé nézve) jobbra levő meredek erdőt találtam jónak, de ez a rész felülről kerítéssel le van zárva, talán nem véletlenül (napsütötte oldal, lefagyhat, lavinaveszélyes).

A környéken jó freeride-helyek még Sillian és Heiligenblut is.
Előzmény: (sputnik 121304)
Kals, kabinos alatt, alsó szakasz (alig van hó) Kals, kabinostól balra Kals, kabinostól balra Kals, Vigyázz! Kals, Blauspitz Matrei, Cimaross ülős melletti erdő lentről Matrei, Cimaross ülős melletti erdő fenti része
Feladó:  sputnikFérfiProfi síelő
Dátum: 2011.10.02. 21:45
(Üzenetazonosító: 121304)
sputnik Hozzászólások: 3
Regisztrált: 2011.04.29.

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy milyen pályán kívüli lehetőség vannak ezen a terepen? Kisebb társasággal szeretnénk síelni, és vannak páran a körben, akik rajonganak a freeride-ért, de azért a nem annyira elvetemülteket sem szeretnénk unatkozni látni (ami sajnos kizárja pl. Krippensteint). Vannak hosszabb útvonalak, ahol el lehet kerülni a pályákat anélkül, hogy az embernek töviről hegyire ismernie kelljen a terepet? Vagy tudtok esetleg olyan iskolát a környéken, ahol van pályán kívüli "tanfolyam" is?
Feladó:  Tiborh
Dátum: 2011.03.24. 22:04
(Üzenetazonosító: 116254)
Tiborh Hozzászólások: 42
Regisztrált: 2008.01.20.
14 síterepet értékelt

Igen..:) Az lehet! A Blauspitz-ről közvetlen vagy piros vagy fekete pálya jön le!Az én emlékeim szerint egy piroson indultunk le onnan, aminél volt olyan rész hogy kellett a lendület, mert volt vízszintes része is..:)
Aztán az a piros pálya átváltott egy feketére ami viszont mivel bár meredek volt, de elég széles, egy nagyon kellemes carving pálya volt! Bár a meredeksége sem volt emlékeim szerint olyan húha..Sőt szerintem a fenti piros, indulóban a letörések miatt, szerintem komolyabb kihívást jelentenek egy kezdőnek. Ennek a pályának a vége egy nagyon kellemes kék pályába torkollott, ami egy patak mellett vitt be a Kalsba!
Imádtam ott lezúgni és lendületből azt a pár száz métert a felvonóig a patak mellett (félig befagyva) elsiklani!
A másik kék útvonalon is voltam, de a Blauspitzről lejövet kicsit bonyolultabbnak tűnt oda átvergődni..:)
Én az általad írt 20-as pályát nem ismerem, ott az akkor nem volt nyitva..Vagy az i lehet hogy csak nem is vettük észre! :D
De így már értem miről írtál! :)
Előzmény: (szabop27 116215)
Feladó:  szabop27FérfiProfi síelő
Dátum: 2011.03.24. 18:49
(Üzenetazonosító: 116215)
szabop27 Hozzászólások: 14
Regisztrált: 2005.12.08.
12 síterepet értékelt

Szia! Elbeszéltünk egymás mellett :)
A probléma, amiről beszéltem: ha a Blauspitz-en való csúszás után szeretnél visszamenni Matrei-be, akkor muszáj a fekete 20-as pályát is útba ejteni, hogy lejuthass a Cimarossra felvivő kabinig. Ugyan a térkép jelöl egy kék 20-as alternatívát, de ez az ott-tartózkodásunk ideje alatt zárva volt; gyaníthatóan az egész szezonban.
Előzmény: (Tiborh 115161)
Feladó:  Beni_1FérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.03.21. 14:05
(Üzenetazonosító: 115720)
Beni_1 Hozzászólások: 75
Regisztrált: 2008.10.21.
14 síterepet értékelt

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Március elején voltunk Matreiben 5 napot. ezalatt volt minden a ragyogó napsütéstől a szakadó hóesésen át a ködig. A pályák viszont nagyon jók voltak, bár a hóeséses napokon kicsit buckásodtak.
A Matrei oldalon az alsóbb pályák nagyon hangulatos, kis erdei lejtők voltak, amik elég szélesek. Nagyon jókat lehetett ezen csúszni. A Cimaross felvonóhoz vezető pályák (Matrei oldalon a felsők) igazi élvezetet nyújtottak, különböző meredekségükkel mindig meg lehetett találni a hangulatnak megfelelő lejtőt. Egyedül a Cimaross felvonó aljához vezető pálya szakasz volt rossz, az utolsó összeszűkülő szakasz már délelőtt jeges-buckás volt, ahol nagyon feltorlódott a tömeg. Ezen kívül a fenti pályák dicséretet érdemelnek. A kalsi oldalon a Cimarossról a kabinos középállomásáig szintén szuper pályák voltak, onnan lefelé viszont a kék pálya, amin Kals-ba át lehet csúszni elég unalmas, és hosszú. Sajnos innen a Blauspitzre vezető 4 üléseshez be kell iktatni egy tányéros felvonót, és a 4 ülésesek is elég lassúak, cserébe nagyon jól síelhető piros és fekete pályák vannak ezen az oldalon.
Összességében egy-két apró hibától eltekintve nagyon szuper pályarendszer várja az embert, és a hütték is osztrák viszonylatban közepes áron üzemelnek.
Feladó:  Tiborh
Dátum: 2011.03.15. 21:35
(Üzenetazonosító: 115161)
Tiborh Hozzászólások: 42
Regisztrált: 2008.01.20.
14 síterepet értékelt

Ezt a mondatodat nem igazán értem..
"Egy negatívumot tudok csak említeni: Kalsból Matreibe visszacsúszva muszáj érinteni egy fekete pályát, ami kezdőknek problémás lehet."

Kals-ból a kabinossal kell visszajönni a Cimaross-ig és onnan 3 lehetőség is van elindulni lefelé Matrei-be! Egy fekete, egy piros ami elágazik, és egy kék pályán! A fekete eleje inkább egy sötét piros, de ahol rázós lenne azt meg sem kell csinálni, mert át lehet jönni egy kék összekötő pályára.
Amúgy a fekete "rázós" része sem annyira kegyetlenül rázós. kb.200 méter hosszan leszűkül a pálya és talán egy kicsit meredekebb.Kezdőknek nem ajánlott, de közepes tudással simán le lehet jönni ott is! A kék pályás lehetőségeken meg szépen gond nélkül le lehet csúszni!Az igaz viszont hogy a kék pályát és a pirosat is a kabinosból kiszállva csak úgy lehet elérni hogy kb. 50 méter enyhe emelkedőn sétálni kell..:) Ez tényleg nem biztos hogy kellemes, de lehet hogy jobb megoldás a kevésbé tapasztaltaknak mint a feketén nekiindulni! Ha a közvetlen egész Matrei-ig való lecsúszást értetted akkor ott meg csak piros pálya visz le tudtommal.
Előzmény: (szabop27 113682)
Feladó:  zsociFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.03.07. 21:28
(Üzenetazonosító: 114065)
zsoci Hozzászólások: 553
Regisztrált: 2005.11.15.
16 síterepet értékelt

Rosszul nézted , az útvonaltervező szerint arra a legrövidebb.
http://www.viamichelin.com/web/Itin...eraires?strStartLocid=31NDFkY2sxMGNORGN1TkRrN...
(Rangersdorf egy kicsit van visszább.)
Előzmény: (szabop27 112352)

következőutolsó laponként: összesen 49, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
INGYENES TANÁCSADÁS » UTASBIZTOSÍTÁS -10% »
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »