Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

lukiandi által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (9)Időben csökkenő Időben csökkenő
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.15. 00:59
Kedves Lac73!
Én nem gyötrődtem hetekig azon h. hogyan tudom elkerülni a fizetős alagutat..még egy órát se gyötrődtem rajta....egyszerűen csak megkérdeztem (feleslegesen biztosan te sem szeretsz fizetni) ..... azért van a fórum.

Ezért nem kell kiakadni,sajnálom ha számodra oly döbbenetes volt a kérdésem.... mások vagyunk, én inkább azon a 14 eurón éppen vettem volna a lányomnak 7 napig naponta még egy kakaót a hüttében, minthogy kifizessem az autópályán lévő alagút díját....ha már autópályadíjat úgyis fizettem, nem?
Lukiandi
Előzmény: (lac73 87276)
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.15. 00:27
Sziasztok!
Megjöttünk Tauplitzról :):) Nagyon vegyes a véleményem.....
Igazat kell adnom annak aki nem ajánlotta kezdőknek :(:( Szerintem sem jó, és mi is botoztunk rendesen a kislányommal. Tudom, aki bejárta a pályarendszert, annak ez lehet h. nem téma, mindenhova átsíel, lendülettel talán, de ha mi a 19-est használtuk, és szerettünk volna visszajutni a felvonóhoz ami a völgybe levisz, lecsatolva vissza kellett botorkálni felfelé az "alm" másik oldalán lévő csákányoshoz (Larchkogel lift). Annak a tetejéről pedig 2 napig meg sem találtuk azt a rövid lejtőt, amit az oktató említett. Az osztrákok sem tudták h. lenne ott út, a hüttében sem tudták, csak azt hogy vagy (11-esen) vissza kell gyalogolni egészen, vagy az erdei úton kell lemenni. A 3. nap végre balra fordultunk s jobban benéztünk tényleg van-e ott út nem csak bokor :):), s onnantól már azt használtuk, de addig kínlódtunk, mert mi a 15-os pályát meredeknek találtuk magunknak, ami éppen elvitt volna a kis kereszteződéshez és a 9-10-es csákányosához. Lehet h. kissé bonyolultan írtam, de három pályát használtam és botoznom kellett, vagy a botomba kapaszkodó gyerekemet ráncigálni. Nem kezdőknek való szerintem sem. De sok pozitív élmény is volt, s ezt is megosztom: a pályák gyönyörűen gondozottak, talán eddig nekem ez volt a leginkább szembetűnő, s hogy szinte nem volt ember. A piros 23-on többen voltak - láttam messziről -, de Schneiderkogel-en és a 7-8 piros pályákon alig, a fotóimon inkább csak az üres pályák láthatóak hétfőtől péntekig. S tényleg nem segítenek, nemhogy a személyzet nem segít a csákánynál (bár ki is van írva h. önkiszolgáló), de a síelők is csak nézik h. az elesett mit kínlódik a felállással, lecsatolással. Én még ilyen közömbössséget nem láttam sehol :( A László étteremben fantasztikusakat ettünk minden este, nagyon tolerálták a másfél éves lányom "produkcióját", tündéri kedvesek voltak :):) A tauplitz-i pályakörnyék gyönyörű!!! Mi a Kulmhofban voltunk, extraszép szállásunk volt, aki látta megcsodálta :):) Nagyon elégedettek voltunk, s naponta medencéztünk, szaunáztunk, szuper hely! A Kulmhof-ban bizalmatlanok a magyarokkal, sajnos.............
Az utazási irodák nincsenek tisztában a szobaszámozással, két apartmant foglaltunk, külön leírták h. egy folyóson lesz, ezt is kértük.....na erre nemhogy egy folyóson nem volt, még egy épületszárnyban sem, s egy ott is egy másik emeleten....az oktatás se jött össze, semmi csoport....magánóráztunk a magyar oktatólánnyal, nagyon aranyos volt, csak ajánlani tudom. A lányom 4. nap piros pályán jött le, pedig csak 2x2 órát fizettünk.
A leírtak miatt nagyon vegyes az élmény.....de persze nagyon jó kis síelős kikapcsolódás volt.
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.05. 22:26
Köszi az infókat mindenkinek fizetős alagút ügyében :) !!!
Mi Körmend felé megyünk, ha jól tudom Rábafüzes lesz a határ, arrafelé nekünk közelebb :)
Mostmár hiába is kérdeznénk, mert holnap hajnalban indulunk, majd meglátjuk h. el tudjuk-e kerülni .
Minden jót mindenkinek!
Lukiandi
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.05. 12:25
Sziasztok!
Holnap indulunk Tauplitz-ba, és szeretném tudni h. hol lehet elkerülni a fizetős alagutat. Olvastam h. van ilyen az autópályán, de előtte le lehet jönni róla és az alagút után vissza lehet rá menni, de nem tudom hol van, melyik városnál. Ha valaki tudja, kérem még ma árulja el :):)
Lukiandi
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.04. 08:35
Sziasztok!
Lehet h. buta kérdés, de olyan nincs h. esetleg szerveznek a Kulmhofban 1 napos kiruccanást a Loser-re? Kipróbálnám, de az egész családot nem tudom mozdítani egy teljes napra a bázis Kulmhofból, mert nagyon picurt is viszünk, én pedig béna vagyok hegyi havas utakon vezetni. Valami szervezett, kisbuszos kiruccanásra gondolnék, amit ott szerveznek......
Vagy ez csak álom ???
Lukiandi
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.01. 08:35
Köszi a választ. :):) Jó erdei síelést nektek!
Andi
Előzmény: (imrola 86141)
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.03.01. 08:33
Szia Eddike!
A magyar nyelvű oktatóval a Kulmhof-ban lehet találkozni szombaton 4-6 között. Mi ott leszünk, már leleveleztem vele :) Mi délelőtt-délután is kérünk oktatást az első 3 napban biztosan, a második 3 napban attól függ h. jön össze a csoport. S igen, én is jeleztem az ut. irodában h. kérjük az oktatást, így olcsóbb :)
Biztos fogunk találkozni ott :)
Andi
Előzmény: (Eddike 86123)
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.26. 14:08
Tudna valaki abban segíteni, h. a Kulmhof-os vendégek melyik étteremben esznek vacsorát. Csak annyit tudok, hogy valahol a felvonó közelében, kb. 500 m a Kulmhoftól. Jó ott az étel? Gyereketetőszék van? Ajánlja valaki?
S biztosítást hol érdemes kötni 8 napra 2 felnőtt+ 2 gyerek részére, valami családos bizt-ra gondolok, síbaleset, utazási baleset, poggyászkár esetére. Mert mi a síléceket is kölcsönözni fogjuk......
Köszi: Andi
lukiandi
9 élménybeszámolót írt
9
14 éve tag
Topik: Tauplitz
2010.02.26. 14:01
Szia Eddike!
Mi is a Kulmhof-ba megyünk március 6-13-ig !!!! :):):) És én is oly sok rosszat hallottam Tauplitz-ról, hogy már előre féltem. De aztán végiggondoltam :) A fórumokon mindig a problémák szoktak előjönni, ami jó és megfelelő az nem téma, az a természetes , nem? Úgyhogy ne aggódjunk, jó lesz??
Mi az oktatáson izgulunk, nekem 7 évesnek kellene kezdőféle, tavaly a Semmeringen már 4 napig a bébipályán tette a köröket, de kék-ig nem jutottunk el.
Oktatást ti nem kértek?
Andi
Előzmény: (Eddike 85950)
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.