Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Németh László által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Koralpe
2009.12.16. 13:14
Sziasztok!

Én 2007 januárjában jártam Koralpe-n, nekem nagyon kellemes tapasztalatim vannak a hellyel kapcsolatban.

A 2006-2007-es szezon sajnos nem volt hóban bővelkedő, de nekünk szerencsénk volt. Egy szombattól-péntekig terjedő időszakot és két 8 fős faházat foglaltunk utazási irodán keresztül a Feriendorf Koralpe-ben. Az ár első ránézésre meglehetősen borsos volt, de az üdülőfalu színvonalát megismerve, inkább azt mondanám, hogy ez ennyibe kerül! A házak teljesen felszereltek, mosogatógép, normális méretű hűtő fagyasztóval, mikró, vízforraló, beépített tűzhely és sütő, cserépkályha és az emeleten a fürdőszobában szauna. Szóval minden mi szem-szájnak ingere!

Szombaton kiérkezve elég rettenetes látvány fogadott bennünket. :( Az üdülőfalu melletti 1-es, 2-es, 3-as és 4-es pályákon hónak nyoma sincs, csak sár van mindenfele. A Raiffeisenlift és a Steinschneiderlift alatt keskeny jégcsíkon húzatták felfelé magukat a síelők. Gyorsan bekaptunk két folyékony télikabátot, és AHÓRA kiáltással biztattunk az időjárást.

Vasárnap reggel némi fenntartással indultunk a fentebb említett két lift irányába, majd látva a próbálkozók sikertelenségét, autóba ültünk, és lementünk a négyes francia aljába. Felmentünk... Fent sem volt sokkal jobb a helyzet. A Wasserhanggipfellift lezárva, mindösszesen csak a 6-os, 7-es és 8-as pályán lehetett síelni, kb. 20 cm vastag november végén esett havon. A négyes francia melletti 8-as piros pálya kellemes, bár a végén lévő feketébe hajló "szakadék" engem megizzasztott. A 7-es rövid pirosat inkább sötétkének mondanám, 6-os számú kék egészen jó, de a végén a jobbos kanyar után elég erőteljesen beszűkül, nagyon oda kell figyelni a tapasztalatlanabb síelőkre. Nem túl örömteli hangulatban indultunk vissza a szállásra. Sikerült az üdülőfalu vezetőjével néhány szót beszélnünk, érdeklődtünk a várható időjárás felől. Megnyugtatott bennünket, hogy az éjszaka megjön a havazás.

Meg is jött... Reggel 5 cm friss hó és hószállingózás fogadott bennünket, majd a késő délelőtt elindult rendesen. Két nap alatt 40-50 cm friss hó hullott a környékre, hófehérbe öltöztetve a tájat. A síközpont dolgozói is kitettek magukért, a hóágyúk és a ratrakok folyamatos mentek, készítették elő a még zárt pályákat. Szerda reggel elindították Hipfllift-et, és kinyitották a 2-es és 3-as piros pályákat, majd csütörtök reggeltől használni lehetett az 1-es pályát teljes hosszában, és 4-es pálya alsó szakaszát is. Néhányan közülünk kipróbálták ezeket, elmondásuk szerint "jó kis pirosak" de a tetején mindegyik elég jeges volt. Ettől a naptól lehettet csúszni a 8A jelű kék pályán is, ami egy jó kék pálya egy keskeny erdősávban. Egyetlen egy szépséghibája van a dolognak, hogy a vége pont a 8-as piros "szakadék" feletti részén ér ki. Kipróbáltuk a szűzhavazást, belekóstoltunk kicsit az erdőben való síelésbe is. Sajnos a Wasserhanggipfellift-et és a mellette lévő piros pályákat nem tudtuk kipróbálni, pedig egy nappal tovább maradtunk.

Az üdülőfalu vezetője kb. 5 perc alatt elrendezett mindent, csak fizetnünk kellett, a plusz éjszakát, és a síbérlet hosszabbításánál, is korrektek voltak velünk, csak a 5 és 6 napos síbérlet közötti árkülönbözetet kellett kifizetnünk! :) Ez sem tartott tovább 5 percnél.

A sípálya melletti vendéglátóipari egységekből csak a Schirmbar és a Ofenstub'n nevezetűt próbáltuk ki. Az előbbit egy téliesített sátorhoz hasonlítanám, a második pedig egy gerendaház a négyes francia aljában. Mi az utóbbit látogattuk inkább, kellemes környezet cserépkályhával, magyar nyelvű étlappal és itallappal, és a harmadik látogatásunkkor a pincérnő csak annyi kérdezett: Weizen?

Ami nekem kicsit hiányzott az még egy francia felvonó, ami szerintem a legideálisabb akkor lenne, ha a Steinschneiderlift környékén indulna és Wasserhanggipfellift tetejénél lenne a vége. Így minden pálya elérhető lenne ülőszékes felvonóval.

Mindent összevetve, nekem nagyon bejött a hely kellemes családias hangulata, és korrekt szolgáltatás színvonala miatt. Az már csak hab a tortán, hogy a határtól csak kb. 150 km-re van. Csak javasolni tudom mindenkinek aki családdal, baráti társasággal és kisgyerekekkel utazik, és azoknak akiknek nem az számít, hogy hány kilóméter sípályát síelhetének be. :)

Németh László
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.10.05. 14:14
Kedves Buboka!

Persze, hogy megyünk megint síelni... :) Azt hiszem aki egyszer ráérzett a téli havas lejtőkön való csúszkálás ízére, az évről-évre vágyik arra, hogy ismét megtapasztalja!

2010 januárjában megyünk 6 nap 5 éjszakára Gerlitzenre, most csak 10 felnőtt és a 2 kislányom lesz a csapat.

Amúgy át tudom érezni a "szervezői szorongásod" nekem ez a hetedik csapatos síelés amit szervezek... :) Szervezetem síelés Szlovénia Bohinj síterepére, Franciaországba Puy St. Vincent síközpontba, Ausztriában pedig Koralpe-re, Lungau-ba és tavaly Turracherhöhe-re.

Többen kérdezték, hogy miért csinálom mikor nem is profitálok belőle. Mert jó nézni mindenki arcán az önfeledt örömöt az első felvonózás és csúszás alkalmával... :)

Jó síelést nektek, és természetesen jó sok havat!

Üdv, Laci
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.10.01. 14:59
Kedves Buboka!

Megpróbálok minden kérdésedre válaszolni, remélem tudok segíteni! :)

Mivel a szállás elég tágas véleményem szerint elfértek 16 felnőttel és 2 gyerekkel is, hiszem mi is 18 fővel (14 felnőtt 4 gyerek) voltunk. Én tavaly úgy csináltam, hogy megkértem az utazási irodát, hogy beszéljen az oszták partnerrel, és kérdezze meg, hogy beengedik-e a plussz két főt. Az osztrák szállásadók elég rugalmasan kezelik ezeket a dolgokat, szerintem nem fognak akadályt gördíteni 16 felnőtt és 2 gyerek létszámnál sem. Egy telefont megér az utazási iroda felé, és különben is dolgozzanak meg a pénzükért! :)

A ház kulcsait az üdülőfalu recepcióján fogjátok megkapni, és ők fogják a házat is átadni nektek, és a villanyóra állását is felírni.

Mi is önellátásra rendezkedtünk be, csak pékárút és tejet vettünk ottkinn. Ha jól emlékszem a fagyasztó mérete nem túl nagy, de ami nem fért be a fagyasztóba azt mi kiraktuk a "nagy fagyiba" a nappaliból nyíló erkélyre hűtőtáskában. Amit fagyasztva vitünnk az fagyasztott is maradt. Turracherhöhen amúgy csak egy vegyesboltot találtunk a sípályák aljánál, de nekünk nem sikerült ott kenyeret soha vennünk. Nagyobb vásárlást vagy Bad Kleinkirhenben vagy Predlitzben tudtok csinálni. Pékárut az üdülőfaluban is tudtok rendelni minden este az étteremben leadjátok a következő napi igényt és reggelre meghozzák.

Az kedvezményes síbérlethez mi kértük az igazolást, de ott is meg tudjátok venni az üdülőfalu recepcióján.

A konyhában van mikró és mosogatógép is. Mi nagyon szerettük a "rozit", mert kinek is van kedve kaja után még mosogatni is... :)

A kandalló megrakásához a fa ott van a bejárati ajtó előtti részben, azért nem kell fizetni. Ha napközben nem vagytok a szálláson akkor célszerű visszavenni az elektromos radiátorokat a szobákban, mert azok pörgetik rendesen a villanyórát amit a végén fizetni kell. :(

Bad Kleinkirhenben mi nem voltunk fürdeni, ebben nem tudok segíteni neked. Ha nagyon havazós idő van akkor nem is javaslom, hogy Bad Kleinkirchenbe menjetek, mert van egy hosszú meredek emelkedő amin nem biztos, hogy visszafele fel tudtok jönni. Ha mentek kifelé akkor is inkább a Predlitz felőli megközelítést ajánlom, bár az utolsó 7 km-en ott sem kapcsoltam 2-esnél feljebb az autót. A hó az meg arrafele nagyon tud esni, mikor mi voltunk 36 óra alatt 40-50 cm hó esett.

Remélem minden kérdésedre válaszotam!

Üdv, Laci
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.09.28. 09:24
Kedves Buboka!

Idén januárban töltöttem egy hetet TH-n, az Almhüttendorfban a 14 fős faházakban. 14 fő felnőttel és 4 kisgyerekkel voltunk.

Nekünk teljesen kényelmes volt a ház, és a szobák is. Én a feleségemmel és két kislányommal voltam, a szobánkba betettünk még egy pótágyat, és pici utazóágyát, és még így is kényelmes tágas volt a szoba.

Az apartmanok jól felszereltek, a nappali-konyha-étkező is kényelmes. Csak javasolni tudom a szállást.

A sípályák az apartmantól kb. 300 m sétával elérhetőek, de mi általában a "síbusz" szolgáltatásait vettünk igénybe, ami fél óránként jár, és kb. 5 perc alatt felvisz a sípályák központjába.

És végül egy javaslat: Mi ottkinn vettük meg a síbérletet, az üdülőfaluban. Vendégkártyával kb. 15%-kal olcsóbban! Érdemes utánakérdezi a lehetőségnek!

Ha kérdésed van írj nyugodtan!

Üdv, Laci
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2009.09.23. 13:11
Sziasztok!

2010 január vége-február elej környékén mennénk Aflenz-Bürgeralmra síelni. A sítereppel kapcsolatban szeretnék kérdezni tőletek.

1.) A kettes francia felső állomásától, át lehet csúszni közvetlenül a hármas francia alsó állomására? Vagy csak a húzóliftek közbeiktatásával? Kezdő snowboardosként ez lehet hogy inkább kihagynám... :(

2.) A Dörflerwirt apartmanházban volt valaki? Kértünk tőlük árajánlatot 82 euro/fő árat mondtak 5 nap / 4 éjszakára ami szerintem elég korrekt. Milyen a szállás?

3.) Esetleg tudok síoktatót aki beszél magyarul és vállalná egy 4 éves gyerek okítását?

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Németh László
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
Topik: Koralpe
2008.12.04. 13:14
Sziasztok!

2007 januárjában voltam Koralpe-n síelni. A Feriendorf Koralpe-ben két 8 fős házban laktunk. Eredetileg 7 nap 6 éjszakára mentünk, de 8 nap 7 éjszaka lett belőle! :-)

A házakat első osztályúnak találtuk. Az emeleten három hálószoba - ebből kettő francia ággyal, egy pedig két külön ággyal - fürdőszoba, káddal wc-vel és szaunával. A földszinten egy nappali-konyha-étkező cserékályhával, fürdőszoba zuhanyzóval és wc-vel, és sítároló helyiség. Mindez kívül-belül fából. Az ára már akkor is kicsit horrorisztikus volt, viszont a síbérlet kb. a felébe került mint egyes ilyen méretű síközpontokban.

A sípályák kellemesek - nem túl vadak - szélesek és nagyon jól kezeltek. Mikor kiértünk csak 15-20 cm közötti novemberi hó volt a pályákon. Az üdülőfalu vezetőjét megkérdeztük, hogy mi hír a havazáról? Megnyugtatott bennünket, hogy jönnek a mínuszok és a havazás is velük. Hétfőn, kedden, szerdán kaptunk 40 cm friss havat! :-)

Annak aki családdal, kisgyerekekkel megy, szerintem tökéletes választás. És csk 345 km Székesfehérvártól.

Üdv, Laci
Németh László
7 élménybeszámolót írt
7
15 éve tag
2008.12.01. 09:08
Sziasztok!

2009. január utolsó hetében megyünk Turrach-ra. Szállásunk az Almhüttendorf Turrach-ban lesz egy 14 fős faházban.

Ha valaki volt már ilyen házban és vannak róla képei (külső-belső egyaránt) nagyon megköszönném, ha küldene nekem a nemeth.laszlo.760329@gmail.hu e-mail címre.

Kérném a nálam tapasztaltabbak véleményét a következőről:

7-8 éves síelő tapasztalattal rendelkezem, és januárban először snowboardozásra adom majd a fejem. Kérdésem az lenne, hogy a fenti szállásról a felvonóig képes leszek e snowboardon eljutni, vagy testi épségem érdekében válasszam inkább a síbuszt, vagy az autót.

Egy-két emberke írta, hogy oktat Turrachon. Kérdésem az lenne, hogy az ottani siískolák keretein belül, vagy szabadúszó oktatóként? Ha szabadúszóként akkor snowboardban tudna e adott esetben nekem segíteni valaki, és milyen költségen?

Előre is köszönöm!

Mindenkinek havas sípályákat és sok téli élményt kívánok!

Németh László
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.