Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Hütte Huba által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
Hütte Huba
1 élménybeszámolót írt
1
5 éve tag
2019.02.01. 18:55
Január 26-30 között voltunk Chopokon síelni. Első nap utazás, megérkezés, szálláselfoglalás. Este csekkoltam a waze-n, hogy a pálya 15 km = 25 perc. Ez így egész jó. Másnap reggel fél 9, ülünk be a kocsiba, a pálya még mindig 15 km, de az utazási idő másfél óra. Hát ez jól indul. A GPS balesetet jelzett, de mi sehol nem láttunk ilyesmit (mondjuk nem is baj). Viszont a pálya előtt pár km-rel letereltek mindenkit egy parkolóba és át kellett szállni buszokra. Tiszta reptér feeling. Megérkezés a pályára - újabb hideg zuhany: kb 2 felvonó ha működik. Persze mind a 20.000 ember ezzel szeretne feljutni. A turisták beállnak a sor végére, a szlovákok meg az elejére, hát így elég lassú. Délután egy órakor sikerül először csúsznunk a 13-as pályán, ami kb. 4 perces élményt jelent. Utána vissza s sorba. Ezt még eljátsszuk kétszer-háromszor, aztán inkább beülünk ebédelni egy hüttébe, ahol a kiszolgáló figura mindenkit Pista bácsinak szólít korra és nemre való tekintet nélkül. Itt rájövünk a nagy igazságra, hogy a szegedi gulash az tulajdonképpen székely káposzta. Mondjuk innen nézve már Szeged is lehet Székelyföld :) A lényeg, hogy finomak a kaják. Utána folyt. köv., csúszunk még párat és irány vissza szállás.
2. nap már rutinosabbak vagyunk, korábban indulunk és fel is jutunk a hegyre, van parkolónk, bár elég messze van a felvonótól. 1 felnőtt léccel, meg 2 gyerek léccel felmálházva már dől rólam a víz, mire a felvonókhoz érünk. Az idő sajnos nem jó. Esik a hó, fújja a szél, tiszta Delta, ahogy törünk előre. Az 5. pályán síelgetünk, ami nem is lenne rossz. De sajnos valamiért ezen a kék pályán a helyiek kb. 70-nel zúgnak el mellettünk, ami azért megdobogtatja a kezdő szívem. Nem értem miért nem mennek pirosra, vagy feketére? Az én taktikám a hüttétől hüttéig síelés, amit itt sajnos nem tudok művelni, mert csak a pálya tetején és az alján van kocsma, középen semmi :(
Kora délutánig maradunk, utána terv szerint lecsekkolunk egy fürdőt a szállásunk mellett. A nevére már nem emlékszem, de elvileg SK egyik legjobb fürdője. És tényleg! Tuti jó volt. Nem volt tömeg, csúszdák, medencék, bárpult a vízben. Szóval a síelésünk legjobb programja a fürdés volt :)
3. nap ismét nekifutottunk a terepnek. Az egész csapat nagy kondiban volt, már fájt mindenünk, de hát hősök vagyunk. Felvonóval felmentünk a csúcsra, ittunk egy sört meg egy kávét, majd felvonóval lejöttünk az emberibb szintekre. Utána vettük észre, hogy egy kék pálya is jön lefelé. Hát ezt sajna bebuktuk...
Szóval összességében nem volt rossz, de lehetett volna sokkal jobb is. A helyiek nincsenek tekintettel a kezdőkre, meg úgy láttam senkire sem. A pályákat és délelőtt jónak éreztem, de délutánra már tök buckás volt, meg mély volt a hó is. De a három nap alatt csak egyet estem (mondjuk Schumacher is...)
Mindenesetre vitathatatlan, hogy a pályaszállás sokkal jobb és kényelmesebb és nem érhet annyi kellemetlen meglepetés, mint a másfél órai autózás.
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.