Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bonoman által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (7)Időben csökkenő Időben csökkenő
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2007.08.17. 22:52
Hello,

Nos én se szavaznék az Olaszország-on keresztüli megközelítésre.

Viszont nekem nem a Németországon keresztüli megközelités jut az eszembe... én Ausztrián keresztül mennék végig.

Idén erre jöttem visszafelé. Én a helyedben mennék Innsbruck-Landeck-St Anton- Bludenz-Feldkirch-St Gallen-Zürich-Bern felé autópályán.

Ugyanakkor - természetesen nem tudom a hátterét -de ha én már Svájcba autóznék el síelni, nem ide mennék... :--))) Wengen jóval kevesebb, aztán Kb max 40 km les Diablerest, utána nem sokkal több majdnem végig autópályán Verbier, stb.

Persze a kis svájci falvakat nem lehet nagy síközpontokkal felcserélni :---)))))



Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2007.02.04. 13:24
Kedves Sielők,

Nos, megjártuk.

Mármint Saalbach-ot.

Először is: TÖKÉLETES volt. :--))) Mindenki nagyon jól érezte magát, fiatalok, öregek egyaránt.

27-3.-áig voltunk kint, és ami azt illeti, egyöntetű vélemények szerint hatalmas mázlink volt, az érkezés napján és előtte esett kb 25cm friss hóval és a 7-ből 5 nap napsütéssel. Bár a végén kopott részek és zárt pályák is voltak (ahol nem tudták kezelni, pedig dolgoztak rendesen), de valahogy nem tudott érdekelni. Messze elég volt ami nyitva volt.

Hihetetlen ez a hely. Pályák, szállás, kényelem, infrastruktura, hütték, stb.... :-)

Itt szeretném nagyon megköszönni mindenkinek, akik még - huh most látom hogy augusztusban - ajánlották nekünk ezt a helyet. Libella, Stani, TibiF és mindenki...Jó ötlet volt és jó választás.

Köszönjük.

Jó sielést mindenkinek.

B

Megpróbálok egy találó képet betenni...
S2.jpg
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.10.24. 16:49
Üdv mindenkinek.

Tanácsot szeretnék kérni. Dec. 17-23 vagy 23-ig szeretnénk 2-en elmenni Schladming környékére. Kérdésem:

1. Ilyenkor már ott szezon lesz ugye, érdemes oda menni.

2. Tudtok e ajánlani valami kedvező árú apartmant, ahol 2-en ellennénk valamelyik jol szituált (értsd nagyobb pályarendszerhez közeli) falucskában. Ill. melyik pályarendszert ajánljátok?

3. Ebben az időszakban szerintetek tömeg lesz vagy drága lesz, vagy mire számitsak?

Nagyon köszönöm

Z
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.10.24. 16:45
Sziasztok,

Sajnos távollét miatt nem igazán tudtam irni. Mindenesetre szeretném megköszönni a sok segitséget amit töletek kaptam itt. Meg is fogadtuk a tanácsot és jan. 27-től egy hetet töltünk Saalbach-ban. Már alig várom....remélem jo lesz az idő, a szállás teccik a net alapján, ugyhogy hajrá. Ha valaki ebben az időben ott lesz, szivesen meginnék vele egy sört sielés után... :---)))

Van másik kérdés, de azt felteszem a megfelelő topicban (Schladming).

B
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.04. 14:18
Huh....információ halom... :-)

Nagyon köszönöm a részletes és ujabb infokat is.

Saalbach is megfontolando, föleg a sok kék pálya miatt, és ha jol idözitjük, akkor mivel központi helyen van, akárcsak Z.a.See/Kaprun, jol hozzáférhetö egy kis autozásra egy verseny megtekintésére.

Ami nagy kérdés, mivel többen is emlitettétek, az idözités: Én - mivel még nem voltam At-ban sielni, a márciustól kicsit tartok, hamarabbra tervezném. Azt mondjátok, hogy jan-feb még cudar idö lehet. Ez mit jelent? Tapasztalataitok alapján mit javasolnátok nekem?

Megintcsak köszi

B
Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.03. 17:15
Nos, köszönöm szépen az eddigi javaslatokat, ötleteket. Ami azt illeti, nem is gondoltam, hogy mostanában valaki jár a forumon, de nagyon kellemesen csalodtam.

Stani

A távolsággal nem hinném hogy gond lenne Innsbruck magasságáig (a poén az, hogy az após mindenképp meg akar nézni valamilyen versenyt is, legyen az si, vagy siugrás, ugyhogy ezt is számitásba kell venni.... :--)))

Amire én gondoltam még az emlitettek mellett (Tuxertal, Z.a.See) esetleg Schladming, vagy annak a környéke. Az az elképzelés, hogy ha már megyünk, legyen tényleg olyan amire vágynak...(az én bankkártyám meg utána lehuzhatom a wc-n, na azért ez nem ilyen egyszerü :--).

Mindenesetre alaposan megnéztem a Zell am See és Kapruni pályákat s ugy láttam, hogy tele van kékkel. Ez nagyon pozitiv.
(ha jol emléxem, te sokszor jelezted, hogy az elsö helyre helyeznéd a listádon, gondolom nem véletlenül.)

RM

Köszi a részletes leirást, megnéztem a map-ot, és az első körben benne van mind Rastkogel, mind Gerlos. Azt meg lehet tudni, hogy ti merre szálltatok meg?

Péter64

Nekem is eszembe jutott BKK, de a pályákra vonatkozo kommentjeitek alapján valószinü kihullik - bár a fürdőlehetőségek jók az anyosoknak :-) - csak a sok piros aggaszt.

Mindenkihez :

Több helyen láttam a neten a terepek honlapjairol kiindulva 1 hetes csomagokat bérlettel (pl Z.a. See) Szerintetek ezzel érdemes bibelodni, vagy egyszerüen Vista, vagy egyéb irodán keresztül lebonyolitani?


B

Bonoman
7 élménybeszámolót írt
7
17 éve tag
2006.08.03. 14:54
Sziasztok,

Régóta olvasgatom a fórum hozzászólásait, és most már aktuális lett a bejelentkezésem, mivel elkezdtem tervezgetni a következő szezon sielését.

Ebben szeretnék tőletek segítséget kérni. A lényeg, hogy feleségemmel szeretnénk elvinni az őseinket Ausztriába egy kis örömsíelésre január vége-március eleje között egy jó hétre. Sokat sieltunk már de sajna Ausztriába nem jutottunk el. És most a cél hogy egy szuper élményt szerezzünk az öregeknek.

A feleségem és én elég jól síelünk, kb 5 éves korunkban kezdtük (azaz 25 éve :-). Az öregek - ugy 60 körül - már inkább a kimélősebb örömsít kedvelik.

És itt következik a problémám, amiben szeretnék kis segitséget kérni.

Mivel én szervezem az utat - időben szeretném elkezdeni a foglalások miatt - és olyan helyre szeretném vinni a családot ahol:

1. az anyósok elvannak napközben - az apartmanban, vagy sétálgatva, adott esetben szánkózgatva, egyéb programokkal ellátva -, mivel ök nem sielnek!

2. az öregfiúk szép hosszú kellemes és könnyű kék pályákon elsielgetnek naphosszat

3. a feleségem és én pedig ha megunjuk a komótosabb csúszkálást - elég hamar -, találunk magunknak sok-sok komolyabb pályát is.

Nagyon örülnék ha személyes tapasztalataitok alapján tudnátok valami jó terepet javasolni figyelembe véve a fenti komplikált feltételrendszert :-)

Én a forumok átolvasása alapján Hintertux-ra vagy Zell am See-re gondolnék, de nem tudom hogy itt milyen jellegű a pályák összetétele (kék, piros, stb) illetve a hozzáférhetősége (ugy értem nem kell-e sokat buszozgatni köztük, stb)de hátha tudtok valami egyebet javasolni.

Ha valaki esetleg tud javasolni konkrét szállást is (vagy utazási irodát) a siterep neve mellett, annak pláne nagyon örülnék. Itt ugye fontos lenne a közelség a felvonókhoz.

Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a segitséget.

Bman

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.