h i r d e t é s
Ausztria
Schladming 4 hegy: Planai - Hochwurzen - Reiteralm - Hauser Kaibling
síterep infó oldal
ÉRDEKEL
SZÁLLÁSAKCIÓ
Natur- und Wellnesshotel Höflehner - Sí & wellness csomagajánlat
ÜZENETEK (1307)Időben csökkenő Időben csökkenő
NagyMaciZGY
1 élménybeszámolót írt
1
5 órája tag
2026.02.09. 20:40
Kedves Okulare és Mindenki!

A 4 Berge síterepen 2010 óta síelek.
Amiről Ön írt az a Reiteralm I.felvonó, kétüléses.
Kérje meg a kezelőt legközelebb, hogy fogja meg az ülést, fékezze kézzel, és akkor nem üt akkorát.
A lift átépítésre vár.

ZGY
Okulare
37 élménybeszámolót írt
37
9 éve tag
2026.02.01. 14:04
Csak a jegyzőkönyv kedvéért válaszolnék a közel egy éve félbehagyott eszmecserére :-) ... ezen a héten (január 26.-30.) 5 napot töltöttünk itt, a Hochwurzen-Reiteralm pályáin, amiből 2x le is csúsztam ezen a bizonyos piros 40-es pályán. Nem lesz a kedvencem, de igazából nem is annyira nehéz. Persze jó volt a hóhelyzet, és mindkétszer reggel csúsztam le. A legmeredekebb letörés az pont a szállásunkkal egy vonalban volt, így reggel alá kell érkezni, délután meg fölötte kell levállni róla a ház felé. De első nap megoldottam a letörést is, mert felmentem kocsival, megvettem a családnak az 5 napos bérletet és lecsúsztam a kanyarig, ahol odaadtam a srácoknak a bérleteket. Így mondhatom, hogy ez is pipa. Talán azért veszélyes egy kezdőnek, mert reggel még nincs úgy bemelegedve. Főleg első nap, első csúszásnak merész volt egy kicsit. A hosszú egyenesekkel már nem volt gond és a végén az utolsó kanyar után is volt elég lendület elcsúszni a síliftig, nem kellett botozni. A Reiteralmra felvezető 2-es üléses felvonó viszont katasztrofális. Olyan erővel csapódik az ember feneke alá, hogy ijesztő. Nagyon kellemetlen. És hamár Okulare piros tudásánál tartunk, akkor viszont a Reiterről levezető 2a-t nem mertem megkockáztatni. A felső széles szakaszai simán abszolválhatóak voltak, de az alsó keskeny, meredek, - délutánra buckás - részeket mindig kihagytam. Viszont a Reiteralmon az 5-ös felső szakasza, a 2-es, 1-es piros megvolt többször is gond nélkül, illetve az egyetlenegy fiaskót 4-es okozta. Történt ugyanis, hogy Okulare a második napra már kellő bátorságot szerzett új helyek megismeréséhez és elindult lefelé a 4-esen a Silver Jet alsó állomásához. Egy-két meredekebb letörést elkerülve az erdőkön át, leért ahhoz a részhez, ahol egy tábla jelezte, hogy 4-es balra, és szintén 4-es, (és 2/a) jobbra. Alul pedig egy különálló "easy way" vagy valami hasonló felirat jobbra. Valamiért Okulare azt gondolta, ez nem neki szól :-) és elment balra. Egy rövid kicsi siklás után beért egy letörés tetejére, ahonnét fenről egy rövid fekete szakasszal érkeznek meg a profik. Éreztem, hogy ez meredek, de olyan jól ment eddig minden, hogy nekiindultam, persze azért keresztbe véve a pályát, a lehető legkevésbé meredek utat választva. Hozzáteszem, nemigen volt rajtam kívül senki. Az első két forduló jól ment, de a 3.-nál valami "elromlott", szétcsúsztak a lécek és elestem. Nem volt komoly az esés, viszont meredek, jeges volt a placc és elkezdtem csúszni lefelé, és az egyik lécem le is oldott az első pár méteren. A szemüvegem tele ment hóval és csak csúsztam tovább. Visszanézve azt láttam, hogy szerencsére a lécem megakadt a hóban, így legalább az miatt nem kellett aggódnom, hogy az meg kontrolálatlanul elmegy a pékbe. Csúsztam tovább, küzdöttem, hogy a másik lécem ne okozzon sérülést, mert az meg magától nem akart leoldódni. Nagy nehezen megálltam a magára hagyott lécemtől kb 130 méterre (hála a GPS-nek, egész pontos adataim vannak helyekről, távolságokról, időkről). Leoldottam a másik lécemet is vártam 2-3 percet, mire megjelent valaki fent. Botjaimmal jeleztem, hogy baleset van, nem mintha a nagy fehér pályán ne tűnt volna fel egyből egy naaagy sárga Okulare paca. A férfi egyből vette a jelzéseimet, odasiklott a lécemhez, felvette és lehozta nekem. Természetesen kérdezte, hogy minden rendben-e, mondtam, hogy igen, megpróbálok kihúzódni a szélére. Persze felállásról, felcsatolásról szó sem lehetett. A pálya meredek volt és jeges, nekem pedig nulla tapasztalatom volt ilyen szituációban a felállással kapcsoltban. Újra elkezdtem fenéken csúszni, ölemben a lécekkel. Néha elkezdtem pördülni, de azért nagyából irányban tudtam magam tartani. Lecsúsztam a kb még 100 méterrel alattam becsatlakozó "easy way" torkolatához, ahol viszonylag sík terepen felálltam és felcsatoltam. Onnan egy kissé óvatosabban, de rendben lesíelgettem a SilverJet aljához. Szerencsére semmi bajom nem lett, egy kicsit húzódott a jobb térdem alatt, de a síelésben nem gátolt, bár erre a napra inkább befejeztem a határaim feszegetését, vissza gondoláztam a SilverJet tetejére átmentem Reiteralm I. felvonóhoz és lelibegőztem.

Aztán még 3 napot voltunk itt, síelgettünk, szánkóztunk, hüttézgettünk, több különleges esemény nem történt. Az biztos, hogy az időnk jó volt, a pályák szinte üresek voltak egész héten. Sorba állás talán egyszer-kétszer tartott tovább, mint 2-3 perc. A hüttékben mindíg volt hely, pedig 10-en voltunk, de mindíg találtunk nagy asztalt. Nagyon érezni, hogy a január az Ausztriában "holtszezon", mert a tartományi síszünetek február elején kezdődnek. Szóval egyébként nagyon klassz volt az egész!
Előzmény: (X carving 222607)
Szállásunk a Hochwurzen 40-es pályáról
Hochwurzen 40-es pálya felső harmada
Hochwurzen 40-es pályáról a lecsatlakozás a szálláshoz
Hochwurzen 40-es pálya a szállás ablakából
Reiteralmsee a 6-os pályáról
Schladming látképe a Hochwurzenről
Hochwurzen 41-es pálya teteje, Obertalbahn felső állomásánál
Hochwurzen, Obertalbahn hegyállomás
Reiteralm, Reiteralmsee melletti padról
Reiteralm, Preunegg Jet és a Sepp
Kedvencünk a 6-os pálya a Reiteralmon
Reiteralm, 6-os pálya alja, a Schoberbahn völgyállomása
Kilátás a Hochwurzen felé a Reiteralmról
Hochwurzen I. hegyállomás (40-es pálya teteje)
Dachstein
nagyzee
19 élménybeszámolót írt
19
8 éve tag
2026.01.30. 17:09
Minél korábban megveszed, annál jobb az ár:
https://tickets.skiamade.com/en
Előzmény: (joce29 224086)
h i r d e t é s
joce29
34 élménybeszámolót írt
34
18 éve tag
2026.01.29. 13:17
Sziasztok!
Kedvezményes síbérlet vásárlásra (6 nap) valakinek van ötlete?
Köszönöm a segítséget!
Slogery
16 élménybeszámolót írt
16
10 éve tag
2026.01.14. 18:12
Január 10-13. síeltünk itt egy jót baráti társasáhunkkal.
Szállásunk az itt talált Haus Pinter volt. Minden jóval felszerelt, szuper vendégház, amiben 10-en is nagyon kényelmesen elfértünk. Haus 8 percre, az árak messze elmaradnak a környék szállásaitól, így nagyobb társaságnak nagyon ajánlom! A szálláshoz való behajtás volt csak kicsit veszélyes a főútról nyíló, alig észrevehető meredekebb rámpán, pláne, ha nem minden vendég figyel oda a folyamatos síkosságmentesítésére.

A környéken a november végi havazások óta épp érkezésünk előtti napokban esett újra értelmezhető hó, így a völgyben is csodaszép 10-20 cm-es hótakaró volt. Viszont a hegyen látszott, hogy a pályákon kívül a természetes hóréteg az messze elmarad a megszokottól...

A pályákkal persze nem volt gond, azt jól felhízlalták műhóval, de pár erdei átcsúszó azért jócskán földfoltos volt, azokat nem értem miért nem pótolták pár lapát hóval legalább. Ahogy a sípályákat keresztező utakat sem nagyon fedték be hóval sajnos. A lassan 80 eur napijegybe igazán beleférhetne...

Első két napon -14 fokban, szélben, néha havazásban síeltünk. Aztán hétfőn megindult a felmelegedés, ekkor már kellemes 0 fok volt és délután szakadt a hó, ami estére sajnos esőbe, ónos esőbe váltott. 13-a reggel az egész éjszakás ónos eső utáni jégpáncél feltörésével indult és sajnos a sípályák is kaptak belőle rendesen. A korábbi porhóból jó vizes, tapadós hó lett a felső pár 100 m kivételével. De január közepi hétköznap lévén kevesen voltak, így délutánra sem volt komolyabb buckásodás, élvezhetőek maradtak a pályák.

A 3,5 nap alatt bőven besíeltük az egész rendszert, Reiteralmig csak egy nap mentünk el, a többi hegyen több napon is köröztünk. Hatodjára itt járva, továbbra sincs kedvenc vagy legutáltabb hegyem, mindegyiken van mindenféle pálya. Kezdőként továbbra is Hauser a legjobb, de az egész rendszert nem tartom igazán kezdőbarátnak. Ami biztos, hogy napsütéses napon megéri zárásig fentmaradni, elképesztőek a színek, ahogy megy le a Nap.

Összességében szuperül éreztük magunkat, jövőre újratárgyaljuk, hogy egy magyar fiatal pénztárcájának/kevés szabadságának mi éri meg jobban, az osztrák hosszúhétvége vagy a francia egy hét. :)
20260113-160348.jpg
20260112-160444.jpg
20260113-113709.jpg
20260113-161323.jpg
20260113-154107.jpg
20260112-074153.jpg
ervinsi
11 élménybeszámolót írt
11
11 éve tag
2025.12.29. 19:36
Még karácsony előtt voltunk 4 napot Hauser Kaiblingen, abban reménykedve, hogy ekkor még nem lesz nagy tömeg és ez nagyjából be is jött.
Vasárnap voltak a legtöbben (max. 10p várakozás a legtöbb), aztán a többi nap várakozás sehol. Szerdán azt hittem a hó miatt senki sem lesz, de alig voltak kevesebben mint kedden. Viszont a vadi új 8-as felvonón legalább 3x egyedül ücsörögtem.

A helyet még novemberben néztük ki, és az döntött, hogy sikerült egy nagyon szuper a Seilbahn-hoz közeli szállást szerezni (ilyen fűtött sícipő szárító akasztós falat még sehol nem láttam mint itt volt). A Seilbahn egy 7 személyes felújított régi álló kabinos lift ahol a fenti felén is van 2 kabin ill. a lenti felén is 2, ami felváltva hol le, hol fel megy középső átszálással. Nagy előny, hogy 8-kor indul és ha jól megy akkor negyedóra múlva fent is vagyunk (szerdán valami műszaki hiba miatt 1 teljes felmenetel idejét kb. 12.5 perc ácsorgással töltöttünk a kabinban). Hátrány a kis kapacitás (kb. 6 percenként 7 ember), ami komoly sorokat eredményezhet.

A szezon nov. végén nagyon jól indult, friss hóval, hideggel, ami mostanra eléggé megkopott, a fenyőkre kevés friss hó csak közvetlen karácsony előtt jutott. A forgalmasabb helyeken néhány óra múlva előkerülnek a jégbordák, a 6-os keskeny átkötő pálya lentebb meg eléggé teknő formát vesz fel (két oldalra túrt hó, középen jeges alap), a lenti szűkebb mint 90 fokos kanyarokban meg komoly kupacok alakulnak ki a nem igazán tapadós műhóból.
Mivel a fő pályák rendkívül szélesek itt nagyobb hókupacok sehol nem voltak. A pályák színjelölésében a szélesség is be van kalkulálva, azaz mindenütt, még a kék pályákon is előfordulnak meredekebb letörések.

Bár mivel nem szeretek lecsatolni a kabinos felvonók nem a kedvenceim, de az új 10 személyes felvonó, ami Planai felőli völgyből hoz vissza tényleg lenyűgöző. A két ülés közötti léctároló nagyon praktikus, bár a boardosok számára nem megoldás.

A 8-as gondola tetejénél/az új nyolcas felvonó aljánál lévő hütte nagyon szuper volt, gyors kiszolgálással kávé+süti akcióval. A menü mindig ugyanaz, de az is nagyon finom. A Sailbahn tetejénél lévő hüttét is kipróbáltuk, itt nem mindig van hely, és a bécsi sem volt elég puha.

Összességében ez egy nagyon jó hely, jól kezelt pályákkal, de ide is elkelne egy kicsit több természetes hó. Amit még hiányoltam több pálya tábla ill. háló.
Képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/25503/galeria/
IMG-20251223-111429-701.jpg
IMG-20251223-122323-594.jpg
IMG-20251222-160909-790.jpg
Varghasz
256 élménybeszámolót írt
256
19 éve tag
2025.12.24. 06:57
Palyán kívül csak legfelül találsz havat, mutatóban. A pályák kb fele zárva, ami nyitva az nagyon jeges. Vasárnap voltunk, embertelen tömeg volt Planaion és Hausban. Hochwurzen és Reiteralm élvezhetőbb volt.
Czebe Márti
19 élménybeszámolót írt
19
11 éve tag
2025.12.23. 19:19
Sziasutok! Mekkora a hó most a Schladming 4 hegyi sítetepen? Van most ott valaki? A honlapon is keveset irnak és a vebkamerán is csupaszok a fenyők. Hó nincs rajtuk. Előre is köszi a válaszokat!
WAndrea
1111 élménybeszámolót írt
1111
24 éve tag
2025.12.06. 20:18
Tegnap kezdődött a Ski Opening hétvége Schladmingban, megtelt a város és a környéke, tegnap tartották az első Backstreet Boys koncertet, amire mi is kaptunk meghívást. Az együttes nem volt soha a kedvenceim között, de kellemes csalódást okoztak a srácok, főleg a koncert második részét élveztük, amikor hozták a dinamikusabb slágereket és felpezsdítették közönséget. Zenekart nem, viszont annál látványosabb táncokat és showt hoztak el Las Vegasból, életre szóló élményt adott az összegyűlt tömegnek. A három napra egyébként teltházasra lett a Planai stadion, az eseményre mintegy 50.000 embert váltott jegyet, ma és holnap este is folytatódik a show.

Ez a nagykoncertes opening annyira bejött a Schladming-Dachstein régiónak, hogy tegnap egy 200 újságíró előtt megtartott nemzetközi sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a nyári szezont is egy hasonló zenei fesztivállal fogják megnyitni, 5 nagy koncertet szerveznek egymás utáni napokon ugyanezen a helyszínen, hétfőtől már árulják rá a jegyeket. Az első napon (június 3-án) Scooter lesz az előadó, utána osztrák/német celebritások közvetkeznek, majd a zárónapon (június 7-én) a 85 éves Placido Domingo ad koncertet.

A tegnap esti koncert próbára tette az állóképeségünket (17 órakor volt a meghirdetett kapunyitás és a BSB fiúcsapat 20.10-kor kezdte meg a koncertet), de erőt vettünk magunkon és korai felkelés után már fél kilenckor a Hauser Kaibling kabinos liftben ültünk, amivel felrepültünk a felhők fölé és ma délután 4-ig ott is maradtunk. A völgyben még köd volt, de a sípályákon csodaszép tiszta idő várt és kiváló pályák. Az egész Schladmingi Négy Hegy pályarendszer üzemel, még a kis összekötő pályák is nyitva voltak és le is voltak gondosan kezelve.

A Haus és Planai között kiépült un. "Superconnection" pedig tökéletesen lett, extra gyors lett az átjutás a két szomszédos hegy között. Egész nap alig ültünk olyan liften, amin nem volt ülésfűtés, magasra tették a lécet itt a síterep fejlesztők. A non plus ultra a havas táj volt, ami körbevett minket, így könnyű volt téli hangulatba kerülni. Szerencsére a pályákon is bőven van hó, a novemberi természetes hóra ágyúztak bőven, jó volt benne forgatni a léceket. A szezonnyitó rendezvény miatt nem voltak kevesen a pályarendszeren, de nem mondanám tömegnek, zavaróan nagy sorban állás sem volt sehol. Kivéve a hüttékben, na azok dugig teltek délre, mivel a bulihangulat a hegyen is folytatódott, a síelőkön kívül a partyturisták is fokozták az apres ski hangulatot. Ez az Almrauschhüttében csúcsodott ki, ahol egyébként a bejáratnál biztonsági őrök vigyáztak arra hogy 18 éven aluliak nehogy belépjenek, mert az ott történtek megzavarták volna őket a fejlődésben. 😉

Összességében nagy élmény volt ez a koncerttel kombinált szezonnyitó síelés, sajnos nem tudunk tovább maradni.
Beszéljenek a képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/schladming-ski-opening-2025/galeria/

és a videók:
https://www.facebook.com/sielok.hu/reels/
https://www.tiktok.com/@sielokhu
https://www.instagram.com/reel/DSN3USygB9x/
https://www.instagram.com/reel/DR-LSk5jO9_/
WAndrea
1111
24 éve tag
2025.04.01. 19:50
Tegnap 30 cm-re saccoltuk a havazást, de sokkal több esett, az éjszakai adaggal együtt közel egy méteres friss hó van most a schladmingi hegyeken. A pályák egy részét leratrakolták, tökéletes volt pályasízésre Hauson a Höfi-Express II melletti 3-as pálya (kéknek van jelölve, szerintem inkább kék-piros, az egyik kedvenc, eltöltöttünk rajta pár órát), szűzhavazásra pedig a pályák nagyobb része. Ma már az erdőbe való kimerészkedés nem volt egyszerű, mivel tényleg derékig ér a hó a fenyők között.
A felvonók normál üzemben mennek, kivével a Gipfelbahnt, a csúcs környékét ma lavinaveszély miatt lezárták. Nagyon nagyon kevés emberrel találkoztunk, csúszáskor a teljes pályaszélességet tudtuk használni, mintha kibéreltük volna a síterepet. Ilyenkor kell jönni, ez még ki fog tartani két hétig biztosan!
Egyébként egészen a völgyig lehetett ma is csúszni, a piros és a fekete pálya teljes hosszban jártható és élvezhető a kabinos lift lenti állomásáig! A szezon legjobb napja volt ez ma számomra!

Mai képek:
https://sielok.hu/fotoalbum/schladming-haus-2025-04-01/galeria/
WAndrea
1111
24 éve tag
2025.03.31. 20:03
Visszatért a tél Ausztriába, ma ezt Schladmingban tapasztaltuk meg. Reggeltől délutánig szinte megállás nélkül szakadt a hó, legalább 30 cm esett a hegyen és ami a legszebb az egészben, igazi finom porhó terítette be a pályákat és az erdőt, roskadoznak a fenyők. Kora reggel kezdtük a csúszást és az első csíkokat húztuk a szűzhóba, de ugyanezt délután is át tudtuk élni, mivel egyrészt alig volt fenn ember a hegyen, de ha hagyott is valaki nyomot, azt a következő órai havazás betemette. Szóval tetemes hómennyiség esett és ma még csak a freeride szerelmesei tudtak élvezkedni, ha holnapra mindezt sikerül leratrakolni (szokott nekik) akkor mesés pályák várják az ide érkezőket.
A hóhatár 800 méter körül van, és vizes hóval már csak a völgyben találkoztunk, 1000 méter fölött már jónak mondható a hóminőség, 1500 fölött pedig maga a tökély. Szerencsére szél sem volt ma és csak ritkán volt köd, sőt, olykor a nap is kisütött néhány percre, hogy megkoronázza a legszebb meneteinket.
Néhány fotó a mai napról:
https://sielok.hu/fotoalbum/reiteralm-2025-03-31/galeria/
+ rövid videók a közösségi médiában:
https://www.tiktok.com/@sielokhu
https://www.instagram.com/sielokhu/reels/
WAndrea
1111
24 éve tag
2025.02.19. 17:10
Háát, a főszezonban tud itt tömeg lenni, ld a csatolt képeket, azon a helyen készültek, ahol a lift cserét tervezik.

A fejlesztésről ma jelent meg itt egy cikk: 😀
https://sielok.hu/rovat/hirek/cikk/ket-modern-lift-epul-planai-es-hauser-kaibling-kozott/
Előzmény: (Slogery 222676)
tomeg1.jpg
tomeg2.jpg
ujliftek.jpg
Slogery
16 élménybeszámolót írt
16
10 éve tag
2025.02.16. 22:58
https://www.hauser-kaibling.at/neu2025_26

Következő szezonra a Hauser Kaibling - Planai összeköttetés mindkét liftjét lecserélik: a Senderbahn 10 fős kabinos, a Sonneckbahn 8 fős ülőlift lesz. Én mindig január végén, még a síszünet előtt, de már bőven a szezonban síeltem itt és soha nem volt sor ezeknél a lifteknél, nem tudom februárban milyen a helyzet. A Sonneckbahn lassú, nem lecsatolós lift, de rövid, ezért nem volt zavaró szerintem. Egyre kevésbé tudok azonosulni ezzel, hogy már lassan tényleg minden liftet csilivili vadiújra cserélnek, most már olyanokat, amiknek én nem nagyon látom szükségét... aztán ez szépen meg is látszik az árakon. De nyilván ők tudják, hogy éri meg fejleszteni, mi meg majd lenyeljük a 80 eur napijegyet vagy megyünk másmerre.

Viszont skiresort.info-n is szerepel a tervek között és most fb kommentekben is utalgatnak rá, hogy Reiteralmon is cserés lesz a 2 fős hosszú ülőlift. Na ez tényleg szuper lenne, ez az utolsó gyenge pontja az egész pályarendszernek.
Okulare
37 élménybeszámolót írt
37
9 éve tag
2025.02.13. 15:03
Igen, itt is voltunk egyszer, nagyon klassz volt. De ami még jobban tetszett és nem olyan zsúfolt, az Fageralm. Nekem az nagyon tetszett, csak kár, hogy nem beülős a lift fenn a hegyen. Viszont talán ezért nem olyan zsúfolt...

Ez a terápiás jellegű munka ez érdekes. Néha nekem is eszembe jut, hogy csak egy évre váltsak. De amit ezek a vendéglátósok ott pörögnek, azt én nem biztos, hogy bírnám. Van egy ismerősöm, aki rendőrnyomozó volt és huszonx év után megcsömörlött és ő is Schladmingba kötött ki, terápiás jelleggel, lassan 10 éve. Azóta van egy kis lakása Gröbmingben hegyekre néző ablakokkal és nagyokat sétál a Enss partján a kutyájával. Igaz, ő nem síel, de így is kisimult az idegrendszere. Na mindegy, ez már nagyon off...
Balog Attila
154 élménybeszámolót írt
154
20 éve tag
2025.02.13. 06:30
Az a véleményem hogy feszegetni kell a határokat, akkor fejlődik a sítudás. Természetesen nem a zsúfolt pályákon.
De Reiteralm ill Hochwurzen is rejteget kevésbé népszerű pályákat, persze az igazi kincs az a 4hegy mellett "balra" fekvő Galstelberg, mely ugyan nincs összekötve Hochwurzennel de éppen ezért kevésbé látogatott.
Na ott lehet SÍELNI, még a karácsonyi főszezon kellős közepén is.
Dolgoztam egy síszezont terápiás céllal, mint vendéglátós, naná szezonbérlettel... Szinte minden nap mentem valamelyik hegyre, tettem rájuk párszáz km-t így aránylag van tapasztalatom a környéken :))
Előzmény: (Okulare 222609)
Okulare
37 élménybeszámolót írt
37
9 éve tag
2025.02.11. 20:47
Jó ez a videó, jobb, mint a StreetView. De igaz, ami igaz, ez az ember egyéni rutinján és az aktuális pályaállapotokon is múlik. Néha azt gondolom, nem árt az óvatosság, néha meg azt, hogyha nem feszegetem a határaimat, akkor sosem derül ki, hogy mit tudok. Szóval egyszer le kell ezen is csúszni és meglátjuk. Köszi a segítséget mindannyiótoknak!
Előzmény: (Slogery 222606)
Okulare
37 élménybeszámolót írt
37
9 éve tag
2025.02.11. 20:32
:-) Egyszer talán összejön a közös síelés. :-) Egyelőre még a szállásfoglalás sincs meg, de a Rücklhof Apartman egész barátságos árakat ajánlott januárra. 4 család menne, Két négy tagú, azokban az apartmanokban van konyha, és két 2 tagú, a kétszemélyes apartmanokban nincs. Most ezen megy a polémia az asszonyok között... Rajtam és a feleségemen kívül mindenki feketöves síző a csapatban, szóval, ha ezen a pályán mi ketten nem tudunk lejönni, akkor majd megoldjuk valahogy. De a Hochwurzent is és a Reiteralmot is nagyon szeretjük és a csapat többi tagja még nem volt itt, így szeretnénk ha ez lenne a választás. Obertauern a másik opció, de az más jellegű terep, más stílusú szállások. Nekem az is megfelel, de ez hangulatosabb.
Előzmény: (X carving 222607)
X carving
23 élménybeszámolót írt
23
2 éve tag
2025.02.11. 20:27
Minden relatív.
A piros pályákat éppen csak próbálgató Okularet látni kellene ahhoz, hogy ajánlani tudjuk neki. -- De, eddig még soha nem vitt el bennünket magával síelni! :)
Előzmény: (Slogery 222606)
Slogery
16 élménybeszámolót írt
16
10 éve tag
2025.02.11. 20:17
Emlékeim szerint nem nagyon meredek az, csak pont már nem az a kényelmes kék erdei út, amin csak állsz és utazol, hanem ezen jól fel is tudsz gyorsulni. Éppen ezért a hajtűkanyarok jobban jegesednek, nyomvályúsodnak. Egyébként google street view-on bejárható és videókat is lehet róla találni. Pl.:
Kattints a képre a videó megtekintéséhez:

Ezeken én nem látok ott hóágyút, de pont Schladming az a hely, ahol még a legínségesebb időkben is valami csoda folytán remek pályákat varázsolnak és mindent megtesznek, hogy minden pálya menjen. Ilyen szempontból én nem aggódnék. Bár talán ennyire hószegény télen még nem voltam arra.
Előzmény: (Okulare 222586)
következőutolsó
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
INGYENES TANÁCSADÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS 10% KEDVEZMÉNNYEL
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE