Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

adamiksen által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (1)Időben csökkenő Időben csökkenő
adamiksen
1 élménybeszámolót írt
1
10 éve tag
Topik: Bukovel
2014.01.30. 22:06
Sziasztok!

Január 26-31-ig síeltünk Bukovelen hárman férfiak a családból, 4 napot csúsztunk tökéletes minőségű havon, általában -5 és -12 fok között.

Maximálisan meg voltunk elégedve a pályákkal, a feketepályák minősége és mennyisége nagyon kielégítő. A korábbi beszámolók aggasztó kommentjei a síkultúrát illetően szerintem nem indokoltak, teljesen normális a morál. Én nem vagyok vérprofi síelő, de a feketepályákon biztosan lemegyek, de nem panaszkodhatok semmi lökdösődésre,nyilvános amatőrizmusra, tolakodás sincs a felvonóknál, ha néha tömeg is van...(általában nincs) A síkultúráhOZ annyi megjegyzésem van, hogy nyilván nincs hagyománya a síelésnek arrafelé, így a kékpályák a legzsúfoltabbak! Sokszor az üres feketepályákon olyan érzése van az embernek, hogy ide még "nem mernek jönni az ukránok", ezt egyértelmű pozitívumként fogom fel. Angolul nem nagyon beszélnek, de nincs is nagyon miért. 4 nap alatt egy nyugat-európai nyelvet sem hallottunk Bukovelen. A parkolóházban is csak ukrán,orosz, moldáv, belorusz, lengyel és cseh autók voltak, meg 2 magyart láttunk még útközben,akiket épp rendőrök igazoltattak. A kijevi forradalomból, ami pont akkor javában zajlott, semmi nem volt érezhető. A terep megközelítése Románián, Máramarosszigeten keresztül ajánlott, a román utak valamivel jobb minőségűek. Ukrajnában nagyon nincsenek kitáblázva a dolgok a főutak mentén sem, így GPS vagy jó tájékozódóképesség/orosztudás nem árt. Román-Ukrán határon a határőr, a pénzváltós, és a zöldkártya(kötelező!)-kiadós néni, majd az aknaszlatinai benzinkutas is magyar/kitűnően beszél magyarul, a határon semmi genyózás nem volt, mindenki udvarias és segítőkész volt. Szállás tekintetében ajánlom Bíró Andrást, aki kőrösmezői( fél óra Bukoveltől jó minőségű letakarított úton) magyar családoknál helyez el bőséges mennyiségű félpanziós ellátással igen jó áron.

Bukovel egyértelmű előnyei bármely más sítereppel szemben:
"Éjszakai" síelés: 19.30-ig 3 felvonó működik, és az ezekről elérhető pályák világítással működnek, a síbérlet árában ez benne van, nem úgy mint pl.Ausztriában, ahol a Nachtski kemény feláras program lehet.
Koránkelők spórolhatnak a napijegyen: 7.30-tól 9.00-ig csak 200 hrivnya a napijegy, amúgy 330 azt hiszem. Így ha hajlandóak vagyunk pl. 5 napon át minden nap felkelni, jobban megéri ezt a kedvezményes napijegyet minden nap megvenni , mint egy 5 napos bérletet! Így 6000 forintért síelhetünk 7.30-tól 19.30-ig.

Korábbi kommentelővel ellentétben nekünk semmi negatív tapasztalatunk nem volt a rendőri ellenőrzéssel. Egyszer intettek le,jogsit elkérték, megfújta apám a szondát(ami úgy néz ki mint egy zsebrádió), és mehettünk is tovább. Még a zöldkártyát se kérték, udvarias, bár idegen nyelven nem tudó rendőr volt.

Összességében ez a síelés nekünk egy bazi nagy ÖTÖS volt, síelés, időjárás, szállás, gasztronómia minden kitűnő!
Remélem sok magyar fog átszokni ide a kényelmes, de drága és smucig sógoréktól! :)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
Havazás Előrejelzés
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.