Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

gergelyv által küldött hozzászólások listája

ÜZENETEK (6)Időben csökkenő Időben csökkenő
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2022.02.15. 09:53
Remélem, nem gond, hogy ennek nyitok egy témát, nehéz értelmezni nekem a szabályokat.

Van egy 8 éves lányom, aki nemrég esett át a covidon, viszont nincs róla hivatalos papírja, nem csináltunk hivatalos PCR-t akkor, amikor pozitív volt. Viszont emiatt még nem is oltottuk, később fogjuk

Jól értem, hogy Szlovákiában a szülő (kisérő) oltottsága számít 12 év 2 hónap alatt? Tehát ha a szülő rendben van, akkor a gyerek is?

Ha jól értem, regisztrálnia nem kell, karanténkötelezettsége sincs. Más szívás lehet? Szálloda, stb.? Csináljunk neki PCR-t, vagy nem kell?

Nem csak az érdekel, hogy mennyire lazák a szlovákok, szeretném érteni, hogy milyen szabály vonatkozik ránk.
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2021.12.21. 14:56
Olaszországba könnyebb bejutni?
Előzmény: (cdl 213501)
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2021.12.21. 10:59
Amúgy nem tudom, hogy van-e itt jogász, aki az (emberi) jogi oldalához ért ennek. Ugyebár annak idején nem nagyon volt nyugati oltás sokunk számára, és nyomás alatt voltunk, hogy keleti vakcinát fogadjunk el. Szerintem nem igazságos, hogy így korlátozódnak a jogaink. Az járt jól, aki (felelőtlenül?) a végletekig halasztotta az oltást, hogy aztán jusson neki végül nyugati, vagy aki szerencsésen vagy akárhogy hozzájutott a nyugati oltásokhoz. Most mi, a keletivel oltottak ki tudja meddig nem mehetünk legálisan Ny-Európába. Mert gyanús, hogy nemsokára már csak három nyugati oltással lehet majd menni, és ha folytatódik, akkor akár néggyel, és akkor évekig korlátozódhatnak így a jogaink.

Kvázi randomizált vasfüggöny. (És értem, hogy a gyakorlatban meg lehet úszni a dolgot.)
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2021.12.21. 10:48
Nem vitatom, nincs gyakorlati tapasztalatom. Csak azt mondom, hogy hivatalosan nem jó a Szputnyik vagy a Sinopharm. Innentől nekem nem volt merszem megpróbálni, főleg nem családdal.
Előzmény: (Bélapó 213488)
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2021.12.20. 23:42
Te egyébként tényleg azt gondolod, hogy mehet, vagy csak bíztatod az embereket, hogy legyenek merészek, mert úgyis megússzák? Aki keleti vakcinát kapott első kettőre és utána Pfizert, az jelenleg hivatalosan nem síelhet Ausztriában. Szputnyikkal be sem mehetsz, Sinopharmmal átutazhatsz. Ha harmadiknak Johnson&Jonhson-t kaptál, akkor most még, január 3-ig mehetsz, onnantól nem. Plusz újabban hivatalosan PCR teszt is kell, ha nincs nyugati oltásra nyugati emlékeztető oltásod, tehát pld. három Pfizer vagy két J&J.

Ezek a szabályok, innentől szerencsejáték, ha nem felelsz meg, de próbálkozol.
Előzmény: (hu1zam 213481)
gergelyv
6 élménybeszámolót írt
6
2 éve tag
2021.12.20. 23:26
Hivatalosan két Szputnyikkal és egy Pfizerrel be sem mehetsz Ausztriába. A Szputnyikot nem ismerik el, mintha nem is lenne, a Pfizerből meg nem elég egy.

Lehet, hogy nem veszik komolyan, és meg lehet kockáztatni. Ez mindenkinek a maga döntése. De másnak nem javasolnám, hogy csinálja. Mi van, ha valami hirtelen változik, és mégis komolyan veszik holnaptól? Vagy pont a te javaslatod alapján kockáztat valaki, és pont őt ellenőrzik szigorúan valahol, és bukja a pénzét és az idejét?
Előzmény: (hu1zam 213483)
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SÍTÁBOROK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.