Kedves sporttársak!
Egyszer én is voltam Sappadán, szerintem kezdöknek lehet csak ajánlani, arra tökéletes, hogy valaki belekóstoljon a síelésbe, de tény, hogy azért egy közepes nagyságú helytöl is elmarad, nem is beszélve a nagyokról, viszont Sappadából általában 1 napra át lehet menni Cortinára, ami egy kezdönek, álkezdönek (meg szerintem mindenkinek) hatalmas élmény. Szóval kedvcsinálónak talán jók a sappadai pályák.
Egyébként a hely szép, és szerintem, ha valakinek csak ennyit enged a pénztárcája, egyszer ki lehet bírni, el lehet azért egy hetet síelni. Föleg, ha a déli fekvésü pályákat is üzembe helyezik. Egy volt kollégám mesélte, hogy amikor ök voltak, akkor azokon a pályákon is lehetett síelni, és így egész sok pálya volt. Ha jól emlékszem, nekünk is 50 km-t mondott az iroda, ehhez képest, mint azt már máshol is itt a fórumban valaki írta, talán 18 km-t lehetett használni, mert egy részét a pályáknak egyszerüen nem tartották karban, a felvonók nem mentek. Azzal indokolták a dolgot, hogy az öszi roppant esözés hatalmas árkokat vájt a pályákon keresztbe. Egyik reggel találkoztunk a buszon (egész nap mennek a buszok a pályák között, ez szerintem nagyon jó, Val di Fiemmeben pl. elég katasztrofális a síbusz szolgáltatás) magyarokkal, akik azt mesélték, hogy 4 éve oda járnak síelni, és minden évben ez a kifogás...
Többször is átcsúsztunk ezekre a lezárt pályákra, mert így szinte hazáig lehetett csúszni, akkor semmilyen árkokat nem láttunk, igaz, csak a pályák alsó részeire tudtunk csak átcsusszanni.
Legutóbb Val di Fiemmeben voltunk. Elég messze van, kb. 11 órát autóztunk. Sajnos van egy kb. 160 km hosszú rész, ahol nincs autópálya, Klagenfurt után, ha jól emlékszem Spittalnál kell letérni a 100-as útra, ami csak két sávos, borzasztóan belassítja a haladást. Mi éppen ezen a szakaszon kaptunk hóesést, ráadásul.
De nagyon jó pályarendszerek vannak (tényleg!), csak viszonylag távol egymástól. Egyáltalán nem mindegy, hogy hol lakik az ember a völgyben. Vannak síbuszok is, de ezek szempontjából sem mindegy, hogy hol laksz.
Ha valakit érdekelnek a hellyel kapcsolatos tapasztalataim, akkor csak szóljatok, és írom a regényt!!!
Most jut eszembe, hogy idén (jövö februárban), ha lesz szállás, akkor Folgariára megyünk. Tudtok erröl a helyröl valamit? Volt már valaki?