Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM
Menü ≡
Üzenet írásához regisztrálnod kell, vagy be kell jelentkezned.
laponként:
összesen 4
, rendezés:
hikefun által küldött hozzászólások listája
Üzenet szövege
Feladó:  hikefunFérfiHaladó síelő
Dátum: 2016.10.29. 14:57
Topik: Alacsony-Tátra hütték
hikefun Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.11.18.
25 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Andrejcova és Ramza a Csertovica és Király-hegy közötti részen, ezek személyzet nélküli házak (utulna), erre csak ilyet találsz, forrásból van víz, gyertyát jó ha viszel, és kályhában fűteni kell. Asztal, priccsek, balta, fűrész van. Donovaly irányában van egy ház Durkova néven, ez is ilyen utulna volt régen, de már évek óta van egy kezelő.
A következő linken minden kunyhó, bodega, ház, pásztorszállás, turistaház megtalálható:
hiking.sk/hk/li/chaty-nizke_tatry.html?
A jobbak a 3. oldalon jönnek☺ (Andrejcová, Ramza, Durková). Hétvégeken nem árt korán érkezni, ha priccsen, vagy ágyon akar aludni az ember!
Feladó:  hikefunFérfiHaladó síelő
Dátum: 2015.02.18. 09:25
Topik: Vyšná Slaná - Július
hikefun Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.11.18.
25 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Ezt az írást kiemeltük a síterepről írt élménybeszámolók közé.
Félnapos síeléshez, vagy esti programhoz ideális szerintem, az északi határhoz (Bánréve) való közelsége miatt. Végig jó minőségű haladós főúton lehet menni, csak az utolsó km érdekes kicsit az erdőben (ez már nem aszfaltos).
4 órás jegy 11 euro, estére 10 euro szerdán, és pénteken (18-20.30!) hétközben nonstop lehet forogni, hétvégén előfordulnak kisebb sorok. A gyerekfelvonó 3 euro egy napra, de bevallom, hogy eddig ezt nem vettem észre, mert soha nem állt ott senki, azt gondoltam ingyenes.
A völgy klímája érdekes, mert nagyon sokszor semmi hó nincs a főúton a Sajó-völgyben de ahogy befordulsz Dobsina előtt, 2 km után szép havas minden, pedig nem emelkedik az út semmit.
A síterep leírásánál túlzó a szintadat, inkább 500-700m közötti a terep, viszont a csúszás kb 1000m
Feladó:  hikefunFérfiHaladó síelő
Dátum: 2012.11.22. 20:51
Topik: Ski Rejdová
hikefun Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.11.18.
25 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Régen nem jártam ott, de annak idején(kb 10 éve) a kedvenceim közé tartozott a hely. Igazi szlovák falusi pálya volt akkor, egy hosszú Poma felvonóval(nagyjából 1km) és két rövidebb tanuló lifttel (200m és 300m hosszúak). Ha jól emlékszem még félcső is épült, földmunkával!
A sielok.hu-n található leírás szerint 1,5km pálya van, de igazából ez jóval több, mivel 3-4 pályaverzió tartozik a hosszú pályához, ezekből 2 legalább 1,5-2km hosszú, és ott van még a felvonó jobb oldalán (fentről nézve) teljes hosszában 100m széles fő-pálya, illetve a lift mellett, majd baloldalt lefutó vékonyabb, nehezebb lehetőség is (emlékeim szerint a fő-pálya és a gyakorlópályák valamilyen formában műhóval ellátottak voltak;-legalábbis gyakrabban voltak használhatók mint az erdei kerülő-pályák, bár hóágyút sosem láttam!). Ezek alapján inkább 6km-re saccolom a lehetőségeket. A nehézség inkább könnyű, lendületesen közepes. A parkoló a faluból egy mezőn át volt megközelíthető, a TSZ épületek mellől, olvadáskor sártengeren át, de elakadás sosem volt.
Büfé, síszervíz, de az unikum a síelés mellet a motoros szán túra a hely tulajdonosának vezetésével a Stolica csúcsra! A falu előtti cigánytelep is igazi látványosság a domboldalon, de csak az autóból nézve.
Az utóbbi években sajnos úgy hallottuk nem üzemelt a pálya, mi inkább a néhány kilométerrel előtte lévő "Julius" pályát használtuk Vysná Slaná mellett, szintén a völgyben(1km hosszú pálya világítással, hóágyúzva! https://www.julius.sk), bár tavaly innen nézve mintha járt volna a felvonó!
...felsejlenek még emlékképek sörözésről a rejdovai kocsmában, szállásról a tűzoltószertárban, éjszakai túráról, éjféli palacsintasütésekről...
A rajzért elnézést de megihlettek az emlékek...
rejdova.png
h i r d e t é s
Feladó:  hikefunFérfiHaladó síelő
Dátum: 2011.09.12. 22:09
Topik: Chopok dél és észak
hikefun Hozzászólások: 4
Regisztrált: 2010.11.18.
25 síterepet értékelt
BEMUTATKOZÁS

Készül a Funitel felvonó a csúcsra! Ha minden igaz, ezután építenek egy kabinost a déli oldalra, így újra át-felvonózható lesz a két oldal
Előzmény: (gaboca 120761)
laponként:
összesen 4
, rendezés:
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE »